• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 8 Dalej »
Ambroise Bertrand Greengrass

Ambroise Bertrand Greengrass
Doktor Dom
Ain't no chariots of fire
Come to take me home

I'm lost in the woods and I wander alone
krew
genetyka
zawód
Wysoki, mierzący 193 cm. Dobrze zbudowany, umięśniony. Opalony, wręcz spieczony słońcem od prac na zewnątrz. Kawał czarodzieja. W granicach 100 kg. Wieloletni sportowiec, obecnie również pracujący w znacznym stopniu fizycznie, co widać na pierwszy rzut oka. Długowłosy, zielonooki blondyn. Ma falowane, gęste włosy w kolorze ciepłego jasnego blondu - poprzetykane pasmami rozjaśnionymi od częstego pobytu na słońcu i kilkoma pierwszymi kosmykami bieli. W kącikach oczu ma siateczkę zmarszczek, czoło również pokrywają pierwsze, jeszcze niezbyt głębokie linie. Roztacza wokół siebie zapach ziołowego dymu: ciężki, ale słodkawy, trochę kadzidłowy. Nosi się elegancko, klasycznie, choć nieczęsto sięga po magiczne szaty. W większości są to ubrania szyte na miarę. Preferuje proste, ale dopasowane spodnie i koszule z dobrych materiałów, skórzane buty. Czasami golfy albo płaszcze dostosowane do pogody. Wybiera ciemne kolory. Sięga głównie po zielenie, brązy i czerń, ale bez niebieskich podtonów (również w kierunku bardzo ciemnej zieleni albo kawowego brązu). Często sięga po skórzane rękawiczki. Na palcu niemal stale nosi złoty sygnet. Na lewym nadgarstku ma zegarek na skórzanym pasku, na prawym rzemykową bransoletę z przywieszką. Zazwyczaj mówi bez akcentu, nie unosi głosu. Raczej stawia na wizualny autorytet i chłodne, poważne, nieco kpiące spojrzenie.

Ambroise Greengrass-Yaxley
21.08.2024, 23:02  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.10.2025, 18:23 przez Ambroise Greengrass-Yaxley.)  

Ambroise Bertrand Greengrass-Yaxley

the outcome justifies the deeds

[Obrazek: f9f39aa145c5433582b3a3c4e633fb8ba86f5b5b.gif]

Ambitny  Uzdrowiciel  specjalizujący się w zatruciach eliksiralnych i roślinnych. Wykładowca  dbający o poziom wiedzy stażystów w Mungu - ostry, wymagający, ale jednocześnie sprawiedliwy i rzeczowy. Dyskretny   prywatny medyk,  który nie zadaje niepotrzebnych pytań, działając tam, gdzie jest potrzebny i gdzie potrafią uszanować regułę wzajemności, płacąc mu głównie informacjami, przysługami i ciekawymi kontaktami.  Zielarz  i   botanik  z szanowanego rodu.  Pośrednik  i   rzeczoznawca  w czarnorynkowym handlu składnikami eliksiralnymi, roślinami i gotowymi substancjami. Człowiek pełen sprzeczności przedkładający lojalność nad moralność.

Działalność

1958 - 1961 | Akademia Munga | staż ogólny
1961 - 1963 | Akademia Munga | specjalizacja: Zatrucia eliksirami, zatrucia zielarskie
1963 - obecnie | Klinika Magicznych Chorób i Urazów Szpitala Świętego Munga | Zatrucia eliksiralne i roślinne | uzdrowiciel
1969 - obecnie | Akademia Munga | wykładowca (staż ogólny i specjalizacja zbieżna z oddziałem)

1963 - obecnie | prywatna praktyka medyczna | wizyty domowe | uzdrowiciel | dorywczo
1968 - obecnie | Czarodziejskie Pogotowie Ratunkowe | uzdrowiciel | dorywczo
1969 - obecnie | biegły (zakres zbieżny z oficjalnie wykonywanym zawodem) | dorywczo

1958 - obecnie | działalność niepubliczna, nieoficjalna w półświatku -
nie jest to powszechna wiedza | pośrednik, rzeczoznawca (głównie rośliny, składniki eliksiralne) | dorywczo, zmiennie, z okresami przerw

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... nadmorską chatkę z rozpalonym kominkiem i widocznym przez szybę bukietem jasnoróżowych lilii na dębowym stole, wokół pada drobny śnieg skrzący się na piasku i osiadający na trawach
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę...kamiennego cmentarnego pomnika kobiety o znajomych milczących wargach - porośniętej mchem, zazielenionej i sypiącej się od upływu czasu, który powinien leczyć rany a w tym wypadku łamie serce
♦ Amortencja pachnie mi... dymem papierosowym, ognistą, wetywerią, piżmem, igłami sosnowymi, solą morską, słonym drewnem
♦ Moje ulubione zaklęcie to... na pewno nie Episkey Cave Inimicum
♦ Mój patronus przyjmuje formę... wydry
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie... dziedzina godna zgłębiania
♦ Czarna magia? Cóż... to narzędzie jak wszystkie inne - ważne, żeby być tym mającym kontrolę a nie kontrolowanym
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... to, że nadal dążę do swego
♦ Stoję po stronie... mojej partnerki, swojej własnej, rodziny i przyjaciół
♦ Moje serce należy do... łajzy i szelmy
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Ambroise Bertrand Greengrass - przez Ambroise Greengrass-Yaxley - 21.08.2024, 13:06
RE: Ambroise Bertrand Greengrass - przez Baba Jaga - 21.08.2024, 23:01
RE: Ambroise Bertrand Greengrass - przez Baba Jaga - 21.08.2024, 23:01
RE: Ambroise Bertrand Greengrass - przez Ambroise Greengrass-Yaxley - 21.08.2024, 23:02
RE: Ambroise Bertrand Greengrass - przez Ambroise Greengrass-Yaxley - 29.09.2024, 19:53
RE: Ambroise Bertrand Greengrass - przez Ambroise Greengrass-Yaxley - 29.09.2024, 19:53
RE: Ambroise Bertrand Greengrass - przez Ambroise Greengrass-Yaxley - 29.09.2024, 19:55
RE: Ambroise Bertrand Greengrass - przez Ambroise Greengrass-Yaxley - 14.12.2024, 21:36

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa