• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6
[kwiecień 1972] Porozmawiajmy o klątwołamaniu - Brenna i Castiel

[kwiecień 1972] Porozmawiajmy o klątwołamaniu - Brenna i Castiel
Łamacz Klątw i Naukowiec
krew
genetyka
zawód
Najbardziej cywilizowany z rodu Flintów. Mierzy 176 cm wzrostu, niebiesko-zielone oczy, pokazuje się zawsze gładko ogolony. Nie podnosi głosu, mówi spokojnie i ma problem z utrzymaniem kontaktu wzrokowego.

Castiel Flint
14.01.2023, 23:28  ✶  
To było trudne. Wielokrotnie analizował wydarzenie z tamtego gabinetu i za każdym razem nie potrafił zrozumieć jak to się stało. Znał Fergusa na tyle aby przeczuwać, że mógł po prostu podejść i zerknąć wszak zdradził, że kiedyś aspirował na klątwołamacza. Nie chciał w to wierzyć to oznaczałoby, że jego ciekawość sprowadziła na nich obu nieszczęście, narażając też przy okazji Brennę, którą sprowadził w akcie desperacji.
- To jedno z możliwości - interakcja innego rodzaju magii. Do tego musi być spełnione wiele warunków i okoliczności ale jak wiemy, gabinet jest mały, dwie osoby to już tłok więc odległość mogła być sprzyjająca... - próbował odnaleźć jakąś inną możliwą przyczynę. Niestety ale nie miał na to zbyt wiele sposobności. Od tamtego dnia nie wrócił do gabinetu. Bał się tam wejść a poza tym potrzebował kogoś z Banku Gringrotta do zabezpieczenia resztek artefaktu. Został zawieszony w pracy więc teraz każda najmniejsza czynność zawodowa była niemile widziana a jeśli była konieczna to tylko i wyłącznie w towarzystwie kogoś uprawnionego. To było uwłaczające dla jego doświadczenia i dumy.
- Nie jestem pewien. Dopiero rozpocząłem diagnostykę. W trakcie dziewięciogodzinnych badań artefakt nie wykazał żadnych samoistnych działań magicznych. Gdzieś w gabinecie będą na ten temat notatki choć wątpię aby teraz ktoś się tym zainteresował skoro artefakt został zniszczony. - a kosztował sporo, ściągnięcie go do Wielkiej Brytanii zajęło mu sporo czasu, wysiłku i zbierania podpisów. Spodziewał się wysokiej grzywny gdy tylko skończą prowadzić przeciwko niemu śledztwo. To solidnie nadszarpnie jego budżetem i będzie musiał prawdopodobnie zrezygnować z badań nad Erikiem likantropią.
- Zaklęcia ochronne obejmowały mnie i artefakt. Fergus nie... mieliśmy za chwilę wychodzić. - pochylił głowę, brodą dotykając obojczyka. Prawdą jest, że Olivander go rozproszył. Pamiętał wyraźnie ociężałość myśli z których dopiero się wyrywał.
- Nie rzuciłem na niego czaru ochrony. - to szeptał, do siebie i na tę myśl aż piekły go oczy. Zgarbił ramiona i pogrążył się w kolejnej fali wyrzutów sumienia. - Rozproszyłem się. Może mnie zniszczyć jeśli mnie oskarży... - zamknął oczy a minę miał zbolałą. Chciał schować się znów pod wodą, poczuć ból w płucach. Zapatrzył się tępo na spokojną taflę wody. Rozumiał niepokój Heather kiedy wytknęła mu, że "wyglądał jakby chciał utonąć". Nie sądził, że takie myśli kiedykolwiek zagoszczą w jego głowie. Cóż zrobić, nie był tak silny jak myślał. Nie radził sobie z poczuciem winy.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2153), Castiel Flint (1886)

Wiadomości w tym wątku
[kwiecień 1972] Porozmawiajmy o klątwołamaniu - Brenna i Castiel - przez Brenna Longbottom - 14.01.2023, 20:38
RE: [kwiecień 1972] Porozmawiajmy o klątwołamaniu - Brenna i Castiel - przez Castiel Flint - 14.01.2023, 21:14
RE: [kwiecień 1972] Porozmawiajmy o klątwołamaniu - Brenna i Castiel - przez Brenna Longbottom - 14.01.2023, 21:25
RE: [kwiecień 1972] Porozmawiajmy o klątwołamaniu - Brenna i Castiel - przez Castiel Flint - 14.01.2023, 21:53
RE: [kwiecień 1972] Porozmawiajmy o klątwołamaniu - Brenna i Castiel - przez Brenna Longbottom - 14.01.2023, 22:58
RE: [kwiecień 1972] Porozmawiajmy o klątwołamaniu - Brenna i Castiel - przez Castiel Flint - 14.01.2023, 23:28
RE: [kwiecień 1972] Porozmawiajmy o klątwołamaniu - Brenna i Castiel - przez Brenna Longbottom - 14.01.2023, 23:47
RE: [kwiecień 1972] Porozmawiajmy o klątwołamaniu - Brenna i Castiel - przez Castiel Flint - 15.01.2023, 00:04
RE: [kwiecień 1972] Porozmawiajmy o klątwołamaniu - Brenna i Castiel - przez Brenna Longbottom - 15.01.2023, 00:43
RE: [kwiecień 1972] Porozmawiajmy o klątwołamaniu - Brenna i Castiel - przez Castiel Flint - 15.01.2023, 12:04
RE: [kwiecień 1972] Porozmawiajmy o klątwołamaniu - Brenna i Castiel - przez Brenna Longbottom - 15.01.2023, 14:50

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa