30.08.2024, 19:22 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.12.2025, 00:55 przez Mona Rowle.)
Oto leży tu olbrzymi, czerwonozłocisty smok, pogrążony w głębokim śnie; z paszczy i z nozdrzy dobywa się pomruk i kłęby dymu, lecz podczas snu potwora ogień ledwie się tli w jego wnętrznościach. Pod nim, nakryte jego cielskiem i wielkim zwiniętym ogonem, a także wszędzie dokoła rozsypane po ziemi i ginące w ciemnościach, piętrzą się niezliczone, drogocenne przedmioty, złoto surowe i kute, rzadkie kamienie i klejnoty, srebro czerwieniejące w rdzawym świetle. Smaug leżał ze złożonymi skrzydłami niby ogromny nietoperz (...).
![[Obrazek: d186e765-e4bb-4091-8e52-0a1626b33f16.jpg]](https://i.ibb.co/b5FhvyB6/d186e765-e4bb-4091-8e52-0a1626b33f16.jpg)
♦ W lustrze Ain Eingarp widzę… siebie otoczoną przez zamglone sylwetki, które wydają się znajome, choć nie wiem, kim są.
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę...
♦ Amortencja pachnie mi… świeżym powietrzem, lawendą oraz delikatnym zapachem lasu po deszczu.
♦ Moje ulubione zaklęcie to… Appare Vestigium!
♦ Mój patronus przyjmuje formę… jagnięcia.
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie… dziedzina potencjalnych i przydatnych wskazówek, ale traktuję je z lekkim dystansem.
♦ Czarna magia? Cóż... staram się jej unikać. Wierzę, że są inne, mniej destrukcyjne sposoby na osiągnięcie celu.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... nawiązanie kontaktu z jednym z najrzadszych smoków!
♦ Stoję po stronie… dobra i prawdy.
♦ Moje serce należy do... Icarusa Prewetta, bo choć los zabrał nam dekadę, był moim marzeniem i ostatnią prawdziwą miłością.
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę...
♦ Amortencja pachnie mi… świeżym powietrzem, lawendą oraz delikatnym zapachem lasu po deszczu.
♦ Moje ulubione zaklęcie to… Appare Vestigium!
♦ Mój patronus przyjmuje formę… jagnięcia.
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie… dziedzina potencjalnych i przydatnych wskazówek, ale traktuję je z lekkim dystansem.
♦ Czarna magia? Cóż... staram się jej unikać. Wierzę, że są inne, mniej destrukcyjne sposoby na osiągnięcie celu.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... nawiązanie kontaktu z jednym z najrzadszych smoków!
♦ Stoję po stronie… dobra i prawdy.
♦ Moje serce należy do... Icarusa Prewetta, bo choć los zabrał nam dekadę, był moim marzeniem i ostatnią prawdziwą miłością.