• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 9 Dalej »
[2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria

[2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
01.09.2024, 18:57  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.09.2024, 15:57 przez Victoria Lestrange.)  

– Mądrze, bo to był komplement – bo jak zrobił uśmiech firmowy numer 5, to nadawałby się do reklamowania specyfików zmieniających kolor zębów, a te jego teraz to były śnieżnobiałe, zwłaszcza w kontekście do tego, jakie były czarne jeszcze chwilę temu. Może to był pomysł na biznes? Porzucić Ministerstwo i zająć się stomatologią estetyczną? Była to myśl ulotna, ułamkosekundowa, bo zaraz puściła ją w niepamięć. Musiałaby się użerać z ludźmi bardziej niż to lubiła, to nie było tego warte.

– Nie, nic nie wybuchło – rzuciła „żartem” dla rozładowania napięcia, bo Borgin aż się zrobił nad wyraz aż poważny, a tu nie było się czym denerwować, czy spinać, bo Lestrange miała problem zupełnie innej natury. Pomachała też w powietrzu ręką, żeby odgonić te myśli Stanleya o tym, że tu potrzeba jakiejkolwiek rekompensaty. Tak po prawdzie to Victoria nie miała nawet bladego pojęcia, ile w ogóle takich przedmiotów od Borginów mieli w domu i ile z nich mogłoby koncertowo nawalić. Bardzo się zresztą zdziwiła, kiedy usłyszała o tym, że w razie problemów udać się do nich, bo nie miała świadomości, że babcia robiła z nimi interesy. Ale im dłużej nad tym myślała, tym miało to coraz więcej sensu, tym bardziej, że któregoś razu wpadła na Nokturn i szukała nie wiadomo czego, nie poznając sklepów i tak dalej. I te myśli o Podziemnych Ścieżkach… Babcia robiła najwyraźniej bardzo dużo nielegalnych interesów, to zawsze kręciło się po ich rodzinie w ten czy inny sposób najwyraźniej.

– To jest właśnie problem, nie wiem kiedy. Na pewno nie wcześniej niż trzydzieści lat temu, pewnie nawet więcej… Czterdzieści. Pięćdziesiąt? – mogła tak zgadywać i gdybać, ale im dłużej to trwało, tym bardziej uświadamiała sobie, jak wiele babcia miała tajemnic. Nie wiedziała nawet kiedy została przemieniona w wampira, jak długo nim była, kiedy to się skończyło… – Nie, za dużo. Gdzieś od dwudziestu pięciu do czterdziestu lat temu, tak sądzę – uznała w końcu, że to był prawidłowy przedział czasowy, bo jej matka już wtedy żyła… Chyba że to wszystko za mocno zmiksowało się w jej głowie i to nie do końca było tak? Tak miało sens w każdym razie. – Moja babcia nazywała się Elizabeth Parkinson. Ale mogła być zapisana jako Parkinson-Crouch albo samo Crouch – odparła od razu. Jeśli Stanley już tego nie wiedział, to teraz już z łatwością mógł zgadnąć do jakiej rodziny należała Victoria, prócz tego, że do szlachetnego rodu Lestrange: Parkinson. – I tak, tylko czy zostało zamówione, wykonane i wydane. To co szukam, to biżuteria – dodała jeszcze, bo sądziła, że to może nieco zawędzić pole poszukiwań. Dokładniej to chodziło o kolię… Ale wolała wiedzieć, czy było tego więcej. Wiedziała na pewno o co najmniej jednym pierścieniu – i najwyraźniej Elizabeth miała słabość do pięknej biżuterii… Tego naprawdę mogło być więcej. – Będę ci naprawdę wdzięczna, jak to sprawdzisz – a było to dla niej cholernie ważne, wolała jednak nie mówić za dużo. To było coś, o czym nie powiedziała absolutnie nikomu; sprawa była na tyle delikatna, że wolała się upewnić i dowiedzieć na własną rękę, żeby nikt jej nie dyszał za plecami. – Dzięki – dodała jeszcze i uśmiechnęła się całkiem pogodnie.

– Nie pal już może niczego od niesprawdzonego źródła, co? – rzuciła, bo nie mogła się powstrzymać. – I może lepiej na wszelki wypadek nie wychodź drzwiami. Możesz się stąd teleportować gdziekolwiek się teraz chowasz – bo o ile Stanley nie miał do niej jeszcze jakiegoś interesu, to najpewniej mogli się rozejść. Było późno i co prawda Victoria była przyzwyczajona do siedzenia po nocach, ale to był długi dzień i po części też był nerwowy, chociaż nie z powodu Borgina, a pierdolonego Thorana Yaxleya.

Postać opuszcza sesję
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Stanley Andrew Borgin (6528), Victoria Lestrange (5589)

Wiadomości w tym wątku
[2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 25.05.2024, 23:54
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 26.05.2024, 10:57
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 26.05.2024, 22:00
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 27.05.2024, 00:20
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 29.05.2024, 00:09
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 01.06.2024, 00:23
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 08.06.2024, 19:51
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 10.06.2024, 21:03
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 11.06.2024, 21:36
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 15.06.2024, 18:23
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 30.06.2024, 19:59
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 06.07.2024, 16:35
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 23.07.2024, 21:40
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 25.07.2024, 22:53
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 30.07.2024, 21:27
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 13.08.2024, 13:31
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 24.08.2024, 21:33
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 01.09.2024, 18:57
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 16.12.2024, 22:30

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa