• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 … 16 Dalej »
[09.46 Morpheus & Anthony] Jest polem, które obsiewasz z miłością

[09.46 Morpheus & Anthony] Jest polem, które obsiewasz z miłością
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
04.09.2024, 20:36  ✶  

— Też mi się tak wydaje. Przykro mi, że tak jest — szczerze wyraził swoją skruchę i smutek z tego powodu. Uważał, że Jonathan i Anthony stanowiliby dobraną parę, gdyby tylko

Gdyby teraz rozmawiał o tym z Jonathanem, powiedziałby z arogancją w głosie, że przeleciał Dolohova dokładnie w tym miejscu, gdzie prefekt Gryfonów je codziennie śniadanie i zrobiłby to po tym, jak już wspomniane śniadanie zjadł. Nie rozmawiał jednak z Selwynem, a z Anthonym, z którym szczerość nie była tak niewygodna, żeby zbywać ją ordynarnym zachowaniem podobnym do tego z rozmów jego rodzonych braci. Z bratem z krukońskiej wieży nie potrzebował zasłony żartu, aby czuć się pewniej. Wystarczyła otulająca ich ciemność.

Pauza ciążyła mu na ramionach. Podciągnął kolana pod brodę i objął nogi rękoma. Papieros tlił się, jak mroczny ognik, jak świetlik bez celu, który zabłądził zbyt wysoko w górę, zwabiony zapachem przekwitłej koniczyny, która od dawna była już skoszona z kwiecia i zapadała w zimowy sen, w przeciwieństwie do dwójki nastolatków. W końcu przyłożył usta do końcówki, zaciągnął się mocno, aż piekło go w jego wątłych płucach i strzepnął na bok popiół, byle gdzie, na glebę. Ciężko było mu pojąć, że jeszcze przed chwilą całował kogoś i to było proste, w całym natłoku emocji, tak ludzko proste.

— Nie powinienem tego mówić na głos, prawda? To nie jest mój sekret do opowiedzenia. — To zdecydowanie wystarczyło na potwierdzenie, tak jak palce wieszcza na dolnej wardze, gdy już wypuścił z nozdrzy i ust dym. — To głupie. Nie rozumiem tego. Wszystko się popieprzyło. Powinienem wyjść za Charlotte, a ty siedzieć gdzieś... Nie wiem gdzie, z Jonathanem. Tymczasem Charlotte ma Neda, a my siedzimy w tym razem. I ja... Ja nawet tego nie wiedziałem, aż do teraz!

Ostatnie burknął niemal, sfrustrowany, energicznie, z gniewem, zgniatając resztę papierosa o ziemię, robiąc w niej aż dołek. Schował twarz w dłoniach, przesunął je we włosy i złapał je u nasady, burząc trzymający się głównie dzięki magii porządek na głowie. Rwał sobie włosy z głowy.

— I ze wszystkich ludzi! Ze wszystkich! — Zażenowany samym sobą wrócił do leżenia na plecach.

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Anthony Shafiq (2296), Morpheus Longbottom (1620)

Wiadomości w tym wątku
[09.46 Morpheus & Anthony] Jest polem, które obsiewasz z miłością - przez Anthony Shafiq - 02.09.2024, 20:56
RE: [XX.46 Morpheus & Anthony] Jest polem, które obsiewasz z miłością - przez Morpheus Longbottom - 03.09.2024, 07:29
RE: [09.46 Morpheus & Anthony] Jest polem, które obsiewasz z miłością - przez Anthony Shafiq - 03.09.2024, 10:12
RE: [09.46 Morpheus & Anthony] Jest polem, które obsiewasz z miłością - przez Anthony Shafiq - 04.09.2024, 08:32
RE: [09.46 Morpheus & Anthony] Jest polem, które obsiewasz z miłością - przez Morpheus Longbottom - 03.09.2024, 13:08
RE: [09.46 Morpheus & Anthony] Jest polem, które obsiewasz z miłością - przez Morpheus Longbottom - 04.09.2024, 20:36
RE: [09.46 Morpheus & Anthony] Jest polem, które obsiewasz z miłością - przez Anthony Shafiq - 06.09.2024, 15:50
RE: [09.46 Morpheus & Anthony] Jest polem, które obsiewasz z miłością - przez Anthony Shafiq - 17.09.2024, 12:07
RE: [09.46 Morpheus & Anthony] Jest polem, które obsiewasz z miłością - przez Morpheus Longbottom - 16.09.2024, 11:58
RE: [09.46 Morpheus & Anthony] Jest polem, które obsiewasz z miłością - przez Morpheus Longbottom - 26.09.2024, 07:33

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa