10.09.2024, 19:47 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.09.2024, 19:48 przez Rodolphus Lestrange.)
5.08.1972, Londyn
Rabastan,
Lammas to ostatnie miejsce, w którym chciałbym się znaleźć po ostatnich wydarzeniach na Beltane i Lithe. Szczególnie na Lithe. Słyszałeś chyba, że Arcykapłance odbiło i zabrali ją do Lecznicy Dusz, prawda? Wszystkie te sabaty są przeklęte i powodują tylko kłopoty. Nie powinniśmy tam chodzić ze względów bezpieczeństwa - ponoć Atreus pobił się z kimś na Lammas? Dodam też, że ten chłopak to same kłopoty, na weselu Blacków, na które zagonił mnie ojciec, też postanowił użyć siły. Chyba powinien rozważyć terapię u Blacka, skoro ewidentnie nie radzi sobie z emocjami. Dobrze, że na niego nie natrafiłeś.
Sugerujesz mi, że jeżeli dołączona świeczka powoduje koszmary senne, to byłbyś rad, że trafiło na mnie? Obiecuję Ci, Rabbie, że jeżeli nawiedzi mnie jakikolwiek dziwny sen w tym miesiącu, to rodzice będą Twoim ostatnim zmartwieniem. Dzięki za ciasto, przekaż matce uściski. Nie wiem, kiedy znajdę czas na odwiedziny w rodzinnym domu: mamy w Ministerstwie pełne ręce roboty, chyba rozumiesz.
PS Nie podzieliłbym się i jestem pewny, że coś zrobiłeś z tym ciastem.
Rolph