• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn Klinika magicznych chorób i urazów v
1 2 Dalej »
[sierpień 1972] Wodna panna

[sierpień 1972] Wodna panna
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
18.09.2024, 19:44  ✶  

- Jaka mina? Ja po prostu mam taką twarz. - Powiedziała i uśmiechnęła się teraz nieco złośliwie. Nie lubiła tej kobiety, a teraz jeszcze czepiała się jej miny, skąd mogła wiedzieć, jak wygląda normalnie, skoro praktycznie jej nie znała? - Zajebiście, to brzmi jak urlop. - Odparła z udawanym entuzjazmem, chociaż nie wstała. Siedziała w miejscu, bo nie zamierzała ponownie dać się zamknąć w szpitalu, przecież całkiem niedawno musiała tu leżeć cały tydzień, nie było to szczególnie miłe doświadczenie (no poza tym, że mogła codziennie widywać Camerona).

Wypiła eliksir rozgrzewający, który przekazała jej kobieta. Nie skrzywiła się przy tym wcale, chociaż smakował paskudnie. Praktycznie od razu jednak poczuła przyjemne ciepło, które zaczęło rozchodzić się po jej ciele. Szybko działał. - Dziękuję. - Powiedziała jeszcze do Flo tuż po tym, gdy go wypiła. - Nie jestem ekstremalnym przypadkiem. - Ton jej głosu był bardzo pewny, jakby rzeczywiście tak było.

- Umarł zanim się urodziłam, słyszałam tylko historie. - Ponoć dziadkowi zdarzyło się mrozić wszystko wokół, więc poszli nawet w całkiem podobne żywioły. - Tak, mam szczęście, mogę jedynie utopić wszystkich w pomieszczeniu, jeśli coś wzbudzi we mnie zbyt wielkie emocje. - Dodała uśmiechając się znowu złośliwie do kobiety. Łatwo było sugerować, że jej klątwa jest lżejsza niż inne odmiany. Jakim prawem to oceniała, skoro nie żyła z tym przekleństwem? Nie miała pojęcia, jak to jest ciągle przejmować się tym, że można kogoś skrzywdzić.

- Moi rodzice wydali majątek na te konsultacje, nikt nie potrafił mi pomóc. Nauczyli mnie jedynie panować nad nią, przynajmniej na tyle, na ile się da. - Wood w zasadzie mimo młodego wieku świetnie sobie z tym radziła, klątwa przez ostatnie pół roku dała o sobie znać jedynie dwa razy, z czego raz gdy była pijana, a raz gdy znaleźli trupy na mokradłach, chyba każdy by spękał.

- Temat panowania nad nią mnie nie do końca interesuje, bo to już mam za sobą. Jakbyście jednak postanowili łamać klątwę, to chętnie się zaangażuję. - Nie zamierzała po raz milionowy wałkować tematu panowania nad klątwą żywiołów, to była strata czasu.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Florence Bulstrode (1967), Heather Wood (1583)

Wiadomości w tym wątku
[sierpień 1972] Wodna panna - przez Florence Bulstrode - 15.09.2024, 21:30
RE: [sierpień 1972] Wodna panna - przez Heather Wood - 16.09.2024, 11:18
RE: [sierpień 1972] Wodna panna - przez Florence Bulstrode - 16.09.2024, 17:58
RE: [sierpień 1972] Wodna panna - przez Heather Wood - 16.09.2024, 20:20
RE: [sierpień 1972] Wodna panna - przez Florence Bulstrode - 18.09.2024, 14:03
RE: [sierpień 1972] Wodna panna - przez Heather Wood - 18.09.2024, 19:44
RE: [sierpień 1972] Wodna panna - przez Florence Bulstrode - 19.09.2024, 22:43
RE: [sierpień 1972] Wodna panna - przez Heather Wood - 19.09.2024, 23:08
RE: [sierpień 1972] Wodna panna - przez Florence Bulstrode - 20.09.2024, 09:04
RE: [sierpień 1972] Wodna panna - przez Heather Wood - 23.09.2024, 07:45
RE: [sierpień 1972] Wodna panna - przez Florence Bulstrode - 24.09.2024, 15:16