• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[16.07Rita&Isaac]Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście

[16.07Rita&Isaac]Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście
Czarodziejska legenda
O! from what power hast thou this powerful might,
With insufficiency my heart to sway?
krew
genetyka
zawód
Przed dwoma tysiącami lat niewielkie irlandzkie miasteczko Waterford spłynęło krwią okrutnego męża i bezdusznego ojca kobiety, która zbyt wiele wycierpiała z ich rąk. Upiorzyca gnana nienawiścią i pragnieniem zemsty, przez lata dotkliwie karała wiarołomnych kochanków i mężów, aż zasnęła w swym rodzinnym grobowcu. Mieszkańcy co roku w rocznicę jej zgonu kładą na ciężkiej marmurowej płycie krypty rytualny kamień, który ma zapewnić im bezpieczeństwo. Ze szczątkowych zapisków etnologów i lokalnych pieśni, można wywnioskować, że kobieta była użytkowniczką magii. Czy znajdzie się śmiałek, który zdecyduje się zdjąć kamień i pocałunkiem obudzić bladolicą śniącą o ustach czerwonych jak krew?

Dearg Dur
18.09.2024, 23:19  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.09.2024, 23:37 przez Dearg Dur.)  
Uśmiech formujący zmarszczki w góry i doliny nie schodził z twarzy kobiecinki, a jej bystre oczęta przechodziły płynnie z twarzy Isaaca na Ritę i z Rity na Isaaca. Zaśmiała się tez dobrodusznie, gdy wychwyciła słowo "księżniczka".
– Ja nie księżniczka. Ja babcia ánh sáng – ę saan wybrzmiało i powtórzyła je kilkukrotnie, żeby dobrze wypowiadali te dwie, widocznie ważne dla niej sylaby.

– Lubię. Ja lubie... – zwilżyła językiem rozmówki i zaczęła wertować z zapałem aż trafiła na odpowiedni rozdział. – Ja lubię muzykę, taniec, jarmarki, kolory, jedzenie. – Podniosła oczka znów na parę opiekujących się nią dzieciaczków i zamrugała kilkukrotnie, bardzo szybko, bardzo dziwacznie, jakby coś wpadło jej do oka. – Ja lubię Londyn. Ale.... – znów kartkowała z wielkim zapałem, wydłużając kolejne sekundy do minut. – Londyn śmierdzi. – oznajmiła w końcu niebywale zadowolona z siebie, powracając do stanu tegoż samego uśmiechu co przed chwilą, zupełnie jakby obdarzyła ich najurokliwszym komplementem, który przyszedł jej do głowy i nie rozbił się o barierę językową.

W następnym poście możecie przetestować swoją Wiedzę o Świecie x 1, żeby zrozumieć czemu przedstawia się Wam w inny sposób niż się nazywa. Kto wie, może wpadło Wam to w ręce nim przybyliście na spotkanie. Przewagi tym razem nic nie dadzą, to nie jest powszechna wiedza w naszym kręgu kulturowym!
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dearg Dur (1600), Isaac Bagshot (1540), Rita Kelly (1243)

Wiadomości w tym wątku
[16.07Rita&Isaac]Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście - przez Dearg Dur - 17.07.2024, 15:48
RE: [16.07Rita&Isaac]Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście - przez Isaac Bagshot - 19.07.2024, 21:41
RE: [16.07Rita&Isaac]Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście - przez Rita Kelly - 20.07.2024, 22:15
RE: [16.07Rita&Isaac]Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście - przez Isaac Bagshot - 23.07.2024, 15:18
RE: [16.07Rita&Isaac]Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście - przez Rita Kelly - 24.07.2024, 13:45
RE: [16.07Rita&Isaac]Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście - przez Dearg Dur - 29.07.2024, 11:04
RE: [16.07Rita&Isaac]Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście - przez Dearg Dur - 18.09.2024, 23:19
RE: [16.07Rita&Isaac]Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście - przez Dearg Dur - 18.10.2024, 17:17
RE: [16.07Rita&Isaac]Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście - przez Isaac Bagshot - 06.09.2024, 18:02
RE: [16.07Rita&Isaac]Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście - przez Rita Kelly - 06.09.2024, 19:54
RE: [16.07Rita&Isaac]Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście - przez Isaac Bagshot - 02.10.2024, 15:49
RE: [16.07Rita&Isaac]Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście - przez Rita Kelly - 04.10.2024, 12:38
RE: [16.07Rita&Isaac]Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście - przez Isaac Bagshot - 31.10.2024, 23:45
RE: [16.07Rita&Isaac]Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście - przez Dearg Dur - 19.11.2024, 15:04
RE: [16.07Rita&Isaac]Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście - przez Isaac Bagshot - 20.11.2024, 17:01

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa