• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 16 Dalej »
[06.61 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza...

[06.61 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza...
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
29.09.2024, 16:40  ✶  
– Muszę przyznać panu rację, tu w Egipcie... zdaje się patrząc na historię tego miejsca, że to kolebka wszelkich klątw. Pracował pan przy odkryciu? Było mocno zabezpieczone? – dopytywał z zaciekawieniem, jeszcze nim ruszyli.

Zapewne miałby problem z tym, aby złapać za rękę obcego przewodnika, ale aura Doliny robiła swoje - znajomy akcent, zbliżona do przyjaciela uroda i poczucie humoru, to wszystko działało na korzyść anglika, który miał dzisiaj przybliżyć mu to wyjątkowe miejsce. Dlatego skinął głową i dał się poprowadzić magii w miejsce, które zamierzał tego dnia odkryć.

Przypatrywał się miejscu z zaciekawieniem, pilnując żeby niczego nie dotykać. Choć był tylko politykiem, miał wiele szacunku i ostrożności w kontaktach z antycznymi przestrzeniami. Słuchał z uwagą, odnajdując głos przewodnika jako przyjemny dodatek, nawet jeśli niektóre informacje pokrywały się z jego wiedzą. Nie przyszedł tu przecież nieprzygotowany.

– Tak... przed wiekami nieco inaczej postrzegano separację magicznej społeczności od mugolskiej. Zawsze ciekawiło mnie, czy było to spowodowane demografią, czy dopiero w obliczu kataklizmów mugolskich wywołanych naszym działaniem, zmusiły nas do postawienia kurtyny. Egipt pod tym względem jest zaskakujący, tu przepisy wciąż nie są tak restrykcyjne jak w Anglii i nawet granice kastowe mocno się zacierają. Różnice kulturowe może były zwielokrotnione po agresji Brytyjczyków na te ziemie. Egipscy magowie mieli mocno ambiwalentny stosunek wobec zakazu ingerowania i dość mocno naginali go do swoich celów – opowiadał młodszemu czarodziejowi, bo może ten skupiony na dziedzinie, którą chciał się zająć, nie był świadomy kontekstu. – Myślał pan o nauce arabskiego? Języki bardzo pomagają, szczególnie w krajach, gdzie Anglicy nie są zbyt mile widziani – dodał z dziwną troską. Cóż powinien go obchodzić los tego chłopaka bardziej niż to, aby doprowadził go żywego na powierzchnię po spełnieniu swojego obowiązku przewodnika?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Anthony Shafiq (1717), Thomas Figg (1524)

Wiadomości w tym wątku
[06.61 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Anthony Shafiq - 18.09.2024, 13:09
RE: [06.60 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Thomas Figg - 18.09.2024, 16:28
RE: [06.60 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Anthony Shafiq - 21.09.2024, 17:04
RE: [06.60 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Thomas Figg - 22.09.2024, 01:46
RE: [06.60 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Anthony Shafiq - 25.09.2024, 16:45
RE: [06.60 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Thomas Figg - 27.09.2024, 22:04
RE: [06.60 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Anthony Shafiq - 29.09.2024, 16:40
RE: [06.60 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Thomas Figg - 01.10.2024, 17:06
RE: [06.60 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Anthony Shafiq - 08.10.2024, 10:33

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa