• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Wokół Magicznych Dzielnic Ministerstwo Magii v
« Wstecz 1 2 3 Dalej »
[06.06 Mona & Anthony] Pójdź, smoku mój dobry

[06.06 Mona & Anthony] Pójdź, smoku mój dobry
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
29.09.2024, 17:25  ✶  
– Och... to tylko kwestia dokumentów, ja mogę... – już chciał posłać po Enzo, któremu pomimo jego mugolackiego pochodzenia trudno było odmówić profesjonalnego podejścia do kwestii biurokracji, gdy jego wzrok padł na pieczęć.

– Rejestr wilkołaków tutaj? – Zmrużył ślepia, bezsprzecznie przyznając się do tego jak świetnie jest obyty w ministerialnej heraldyce zwłaszcza tego Departamentu. Postąpił kilka kroków bez zaproszenia, zamykając za sobą drzwi do gabinetu, a jego długie, pianistyczne palce zaczęły pospiesznie przeczesywać złączone ze sobą karty i teczki. – Tu skrzaty, tu w końcu smoki, a tu proszę... archiwa... To nie wygląda na pomyłkę moja droga. – Brzmiał poważnie, jego twarz ściągnął nieprzyjemny grymas, a wzrok na moment uciekł do kalekiej ręki. Sprzątanie tego realnie zajęłoby jej wieczność, magia była zbyt surowa, zbyt niedokładna by segregować dokumenty, co z resztą tłumaczyło biurokratyczną machinę ministerstwa aż nazbyt dobrze. Jego oddział pracował bez zarzutu. W jego oddziale za takie coś posypałaby się cudza głowa.

Tutaj jednak to nie było jego królestwo, a miał świadomość że Rowle - szef Departamentu - boryka się z wieloma problemami, których on w OMSHMie zwyczajnie nie ma. Trochę też - możliwie, że zaskrzypiała jego dawno nieużywana empatia - obawiał się, że zgłoszenie problemu może poddać w wątpliwość zasadność zatrudniania kogoś bez ręki, kogoś, kto jest połowę mniej efektywny od w pełni sprawnej osoby.

Decyzja podjęła się sama.

Anthony eleganckim ruchem przysunął sobie krzesło do biurka i usiadł, ruchem różdżki tworząc lewitujące złociste tace. Każda z nich miała symbol biura Departamentu, jedna przedstawiała pieczęć archiwum.
– Reagują na łacinę – powiedział tak, jakby była to najoczywistsza rzecz na świecie i zaczął bez słowa segregować. Dokument po dokumencie. Teczki na razie zostawił i przestrzegł przed tym Monę:
– Nie wiemy, czy żartowniś nie pomieszał również tej treści, zostawmy je na koniec, to i tak niewiele zmieni, a przecież nie możemy sobie pozwolić na pomyłki, czyż nie?

Wrócił do porządków, a potem złapał się na refleksji, że Jonathan byłby pewnie bardzo dumny widząc swojego przełożonego pomagającego komuś, a przy okazji robiącego biurową pracę nawet jeśli to nie było jego biuro, jego piętro. Cóż, dlatego też będzie musiał dopilnować, żeby jego rosły zastępca nigdy się o tym nie dowiedział. Bardzo to mogłoby zaszkodzić jego reputacji.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Anthony Shafiq (2340), Mona Rowle (2167)

Wiadomości w tym wątku
[06.06 Mona & Anthony] Pójdź, smoku mój dobry - przez Anthony Shafiq - 26.09.2024, 18:21
RE: [06.06 Mona & Anthony] Pójdź, smoku mój dobry - przez Mona Rowle - 27.09.2024, 23:48
RE: [06.06 Mona & Anthony] Pójdź, smoku mój dobry - przez Anthony Shafiq - 29.09.2024, 17:25
RE: [06.06 Mona & Anthony] Pójdź, smoku mój dobry - przez Mona Rowle - 03.10.2024, 12:48
RE: [06.06 Mona & Anthony] Pójdź, smoku mój dobry - przez Anthony Shafiq - 03.10.2024, 19:59
RE: [06.06 Mona & Anthony] Pójdź, smoku mój dobry - przez Mona Rowle - 05.10.2024, 14:52
RE: [06.06 Mona & Anthony] Pójdź, smoku mój dobry - przez Anthony Shafiq - 08.10.2024, 18:19
RE: [06.06 Mona & Anthony] Pójdź, smoku mój dobry - przez Mona Rowle - 11.10.2024, 17:56
RE: [06.06 Mona & Anthony] Pójdź, smoku mój dobry - przez Anthony Shafiq - 20.10.2024, 14:26

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa