05.10.2024, 13:49 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.10.2024, 13:49 przez Geraldine Greengrass-Yaxley.)
Londyn, 31.08.1972
Najdroższa Florence,
Piszę do Ciebie, bo wiem, że martwiły Cię te sprawy związane z tym widmem, które pojawiło się w moim życiu. Okazało się, że mój brat bliźniak nigdy nie istniał i jest dopplegangerem. Rozwikłałam wreszcie tę zagadkę.
Idę dzisiaj ostatni raz spojrzeć mu w oczy. Mam nadzieję, że uda im się go pozbyć z mojego życia.
Nie wiem, czy wszystko pójdzie po mojej myśli (nie idę sama, będę mieć wsparcie), pomyślałam jednak, że dobrze jeśli będziesz wiedzieć dokąd się udałam - wiesz, gdybym nie wróciła mogłabyś wszystko przekazać moim rodzicom. To by dla mnie wiele znaczyło. Idę się z nim spotkać w okolicach miasteczka Yr Yagwrn, napiszę do Ciebie, jak wrócę do domu, jakbym się nie odzywała do rana, to znaczy, że coś poszło nie tak.
Nie wiem też, czy ja, albo któryś z moich towarzyszy nie będziemy potrzebowali medyka, więc jest szansa, że trafię prosto do Ciebie (bierzemy jednego uzdrowiciela ze sobą, ale on także może ucierpieć).
Geraldine