10.10.2024, 08:58 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.11.2024, 15:08 przez Mirabella Plunkett.)
—21/07/72—
List został dostarczony wprost na biurko Szefa Departamentu Kontroli nad Magicznymi Stworzeniami – Lazarusa Rowle'a. W złotym laku odciśnięto symbol trzygłowego smoka.
Little Hangleton, 21.07.72
Lazarusie,
Czy w ostatnim miesiącu gwiazdy były dla Ciebie tak samo mało przyjazne jak dla mnie? Ostatnio nawet mój ogród nawiedził deszcz przedziwnych świstków z postulatami od niezadowolonych wilkołaków względem rozwiązań systemowych. Nie wiem czy wieści o tym dotarły do Ciebie i szczerze nie zdziwię się jeśli nie, pamiętając o tym jak wiele zrzucone jest na Twoje barki. I o ile nie mam szacunku za grosz do śmieciarzy traktujących mój ogród jako pole do swoich wybryków, zwróciło to moje myśli ku Tobie i Twym zmartwieniom, do tony biurokracji, która przewija się przez Twój Departament w braku szacunku do zasobów ludzkich, którymi dysponujesz. Cięcia też nas dotykają boleśnie, nie chce nawet myśleć jak to odbija się na Twoich biurach, ale nie mogę odwracać oczu od zmartwień swoich przyjaciół. Z mojej strony, powoli dopinamy sprawy związane z Kambodżą, zespoły specjalistów pracują jak mrówki potraktowane słodkim syropem klonowym. Kalendarz mi się przerzedził, może więc powrócimy do rutyny naszych spotkań na waszych smoczych włościach? Przywiozę skrzynkę opalookiego wina, jestem ciekaw Twojej opinii.
Do rychłego zobaczenia,
Anthony
Odpowiedź na list znajduje się tutaj @Anthony Shafiq