• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka Knieja Godryka v
« Wstecz 1 2
[Ostara 72] Darcy i Lyssa

[Ostara 72] Darcy i Lyssa
à La Folie
And was it his destined part
Only one moment in his life

To be close to your heart?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
malarka
Piwne oczy i brązowe włosy z miedzianym połyskiem, czasem z rozjaśnianymi pasmami lub po całości. Ma 165cm wzrostu, a sylwetkę szczupłą i chudą. Zawsze stara się prezentować, jakby była na właściwym miejscu. Zawsze zadbana, ładnie uczesana i ubrana. Wygląda na starszą niż jest w rzeczywistości, czy to przez zachowanie, ubiór czy ogólny wygląd - chce żeby brano ją na poważnie, jednak kiedy się rozluźni, podpatrzone u innych maniery łatwo znikają. Czasem kiedy mówi, słychać francuski akcent, który szczególnie wychodzi kiedy jest pod wpływem silnych emocji. Ciągnie się za nią zapach białego piżma, jaśminu i kwiatu bawełny.

Lyssa Dolohov
20.01.2023, 01:50  ✶  
Na twarzy Lyssy pojawiła się konsternacja, która przeobraziła się po pewnym czasie w delikatne, ale widoczne niezadowolenie. Wila w ich opowieści została dosłownie ograbiona ze wszystkiego, co sprawiało że wilą była, a tańczący z nią w lesie młodzieniec chciał, by ta musiała dodatkowo zapłacić. Chciał ją ukarać za to, że straciła siebie.
- Przecież ja już zapłaciłam tym, co było dla mnie najcenniejsze - odezwała się, krzywiąc się przy tym nieco. - Pozbawiły mnie wszystkiego co sprawiało, że byłam sobą. Jestem już tylko nikim więcej jak zwykłym człowiekiem i wciąż jeszcze muszę oddać więcej?
Mimo skwaszonej miny i szorstkiego tonu, poddała się jego ruchom, obracając z gracją, a przynajmniej na tyle lekko na ile pozwalało jej nieregularne podłoże lasu. Całe szczęście też, sam Darcy zdawał się świetnie świadom otoczenia w jakim się znajdowali, bo nie próbował kręcić nią jakichś karkołomnych figur.
- Myślę, że ten chłopiec nie powinien wiedzieć, że jestem, albo raczej byłam wilą i że moja podróż ma na celu odzyskanie dawnych mocy. Mógł źle mnie zrozumieć lub niezgrabnie podsłuchać tylko część słów, które mówiłyby o tym, co i dlaczego powinnam zrobić. Mógłby też, chociażby dlatego że jego brat został uwiedziony, nienawidzić mojego rodzaju, jednak z biegiem historii oboje zaczęlibyśmy odnajdywać w sobie to, czego nie widzieliśmy wcześniej w osobach innego rodzaju. - zatrzymała na moment słowa, nby łapiąc jakiś głębszy oddech, ale też zastanawiając się nad tym, jak dalej posnuć historię. - Co jeśli, na samym końcu dowiedziałby się kim naprawdę jestem? Na pewno nie byłby zbytnio zachwycony i nie zostałby ze mną do samego końca. Uczucia, które by się narodziły podczas podróży, w takim przypadku przyniosły smutek i rozczarownie. Zwątpienie, które sprawiłoby, że niemal nie dokończyłabym dzieła, a trzy uzurpatorki odebrałyby mi magię na zawsze. W ostatnim momencie jednak, chłopiec przybyłby mi z pomocą, oddając nadzieję. Razem odzyskalibyśmy moje moce, a potem również razem ruszyli przez życie. On, nauczony nie kierować sie swoimi uprzedzeniami. Ja, nauczona ludzkiego współczucia i oddania. Co ty na to? - zaproponowała w końcu, podnosząc ciemne oczy ku górze, na jego własne, z pewnego rodzaju nadzieją, że ta wersja mogła brzmieć nieco lepiej.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Darcy Lockhart (2012), Lyssa Dolohov (1609)

Wiadomości w tym wątku
[Ostara 72] Darcy i Lyssa - przez Darcy Lockhart - 30.11.2022, 18:03
RE: [Ostara 72] Darcy i Lyssa - przez Lyssa Dolohov - 06.12.2022, 23:42
RE: [Ostara 72] Darcy i Lyssa - przez Darcy Lockhart - 07.12.2022, 13:16
RE: [Ostara 72] Darcy i Lyssa - przez Lyssa Dolohov - 09.12.2022, 04:53
RE: [Ostara 72] Darcy i Lyssa - przez Darcy Lockhart - 10.12.2022, 13:43
RE: [Ostara 72] Darcy i Lyssa - przez Lyssa Dolohov - 21.12.2022, 21:52
RE: [Ostara 72] Darcy i Lyssa - przez Darcy Lockhart - 22.12.2022, 16:08
RE: [Ostara 72] Darcy i Lyssa - przez Lyssa Dolohov - 20.01.2023, 01:50
RE: [Ostara 72] Darcy i Lyssa - przez Darcy Lockhart - 21.01.2023, 14:39
RE: [Ostara 72] Darcy i Lyssa - przez Lyssa Dolohov - 15.03.2023, 05:38

• Pokaż wersję do druku