• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 12 13 14 15 16 Dalej »
[listopad 1971] Für das Größere Wohl, niemagiczny Londyn – Florence & Patrick

[listopad 1971] Für das Größere Wohl, niemagiczny Londyn – Florence & Patrick
Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
20.01.2023, 21:26  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.01.2023, 21:47 przez Florence Bulstrode.)  
Florence upiła ostrożnie łyk wciąż gorącej herbaty. Obserwowała Patricka, w duchu rozważając próbę spojrzenia w przyszłość. Wobec znajomych świadomie robiła to rzadko: zawsze wydawało się jej pewnym naruszeniem prywatności.
Z drugiej strony nie planowała sprawdzać, co takiego Patrick chciał zrobić jutro czy pojutrze, a jedynie co konkretnie chciał jej powiedzieć. Bo miała wrażenie, że Steward wciąż krążył wokół tematu, jakby próbował czymś się podzielić, ale nie był pewny, w jaki sposób ubrać to w słowa. Gdy jednak skupiła się na moment, żadne obrazy ani słowa się nie pojawiły: pierzchły, kryjąc skutecznie intencje Patricka.
Nie dała niczego po sobie poznać. Nawet jej aura nie zdradziła rozczarowania, bo i go nie odczuwała. Za to zaczynała się odrobinę martwić.
- To byłby ten sam, paskudny świat, w którym żyjemy. Pytanie chyba brzmi: jaką byłbyś wtedy osobą – sprostowała łagodnie, odstawiając herbatę. Na języku wciąż czuła smak jabłek i cynamonu, ciepło naczynia przyjemnie grzało wnętrze dłoni, przyjemny zapach unosił się znad filiżanki. Miły dzień, miłe miejsce, i tylko myśl o porwanym chłopcu i rodzinnej tajemnicy psuła atmosferę.
Kim by był, gdyby go zostawił?
Na pewno nie Patrickiem, którego znała.
- Wspominałam kiedyś, że moja matka jest z Prewettów? – spytała po chwili, pozornie bez związku z samą rozmową. Prewettowie, hodowcy koni, właściciele stadnin, kasyn, hazardziści, bogacze… oficjalnie. Nieoficjalnie? Cóż, mówiło się o tym czasem w kuluarach. A Florence nie bez powodu nie przyjmowała nigdy pieniędzy od dziadka czy wuja. – Sama nie wiem, ile nielegalnych zakładów ma moja rodzina i jak daleko posunęli się niektórzy z nich. Ani jak głęboko w to wszystko jest zamieszana moja matka.
Albo kuzynka Seraphina. Czy nawet młodszy brat Atreus.
- Nie byłabym szczęśliwa, gdyby nagle to nazwisko i zdjęcie matki albo dziadka pojawiło się na pierwszych stronach Proroka i wpłynęło na moją pozycję w szpitalu. To, co robią, nie ma w końcu nic wspólnego ze mną – uzupełniła, upijając kolejny łyk herbaty. – Ale poradziłabym z tym sobie, bo jestem dorosłą kobietą. Ci ludzie też sobie poradzą. Bo jeżeli dobrze rozumiem, to nie tak, że popełnili jakieś przestępstwo?
Patrick w końcu pracował w Ministerstwie Magii. Florence, być może mylnie, zakładała, że gdyby problem polegał na czymś takim, sprawa już dawno zostałaby zgłoszona.

Rzut Z 1d100 - 8
Akcja nieudana
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Florence Bulstrode (2405), Patrick Steward (2727)

Wiadomości w tym wątku
[listopad 1971] Für das Größere Wohl, niemagiczny Londyn – Florence & Patrick - przez Patrick Steward - 12.01.2023, 00:51
RE: [listopad 1971] Für das Größere Wohl, niemagiczny Londyn – Florence & Patrick - przez Florence Bulstrode - 12.01.2023, 01:24
RE: [listopad 1971] Für das Größere Wohl, niemagiczny Londyn – Florence & Patrick - przez Patrick Steward - 13.01.2023, 01:38
RE: [listopad 1971] Für das Größere Wohl, niemagiczny Londyn – Florence & Patrick - przez Florence Bulstrode - 14.01.2023, 17:20
RE: [listopad 1971] Für das Größere Wohl, niemagiczny Londyn – Florence & Patrick - przez Patrick Steward - 17.01.2023, 23:09
RE: [listopad 1971] Für das Größere Wohl, niemagiczny Londyn – Florence & Patrick - przez Florence Bulstrode - 18.01.2023, 00:00
RE: [listopad 1971] Für das Größere Wohl, niemagiczny Londyn – Florence & Patrick - przez Patrick Steward - 18.01.2023, 14:38
RE: [listopad 1971] Für das Größere Wohl, niemagiczny Londyn – Florence & Patrick - przez Florence Bulstrode - 18.01.2023, 20:24
RE: [listopad 1971] Für das Größere Wohl, niemagiczny Londyn – Florence & Patrick - przez Patrick Steward - 19.01.2023, 02:12
RE: [listopad 1971] Für das Größere Wohl, niemagiczny Londyn – Florence & Patrick - przez Florence Bulstrode - 19.01.2023, 22:06
RE: [listopad 1971] Für das Größere Wohl, niemagiczny Londyn – Florence & Patrick - przez Patrick Steward - 20.01.2023, 01:43
RE: [listopad 1971] Für das Größere Wohl, niemagiczny Londyn – Florence & Patrick - przez Florence Bulstrode - 20.01.2023, 21:26
RE: [listopad 1971] Für das Größere Wohl, niemagiczny Londyn – Florence & Patrick - przez Patrick Steward - 23.01.2023, 03:23
RE: [listopad 1971] Für das Größere Wohl, niemagiczny Londyn – Florence & Patrick - przez Florence Bulstrode - 26.01.2023, 18:43

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa