• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 16 Dalej »
[wakacje 1956] Kto bywa na koniu, ten bywa i pod koniem... || Mona i Regina

[wakacje 1956] Kto bywa na koniu, ten bywa i pod koniem... || Mona i Regina
sacrificial lamb
Why does my skin start to burn?
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
smokolożka
rude loki, ciemne i bystre oczy. Mierzy 168 cm

Mona Rowle
27.10.2024, 20:41  ✶  
— Oczywiście, ciociu… — zza drzwi dobiegł podekscytowany głos małej Mony, a chwilę później dało się słyszeć szybki tupot małych stóp. Czy Regina była gotowa psychicznie na towarzystwo młodszego kuzynostwa? — …gina! Regina! Regina! — dziewczynka wpadła do pokoju jak burza, a jej rude włosy tańczyły w powietrzu. — Tata mówił mi, że miałaś jakiś wypadek i że nie powinnam cię odwiedzać, bo potrzebujesz spokoju, ale też nie chciał mi nic więcej powiedzieć, więc wymsknęłam się z domu! Wzięłam ci parę moich ulubionych książek i mugolskich magazynów… Och!
Drzwi odbiły się od ściany z hukiem. Mona przyglądała się Reginie z szeroko otwartymi oczami, trzymając w jednej dłoni szklankę ze szkiele-wzro, a pod pachą… książki. Czy naprawdę targała je ze sobą całą tę drogę? Otóż tak. I wkrótce przejęta zasypała ją pytania:
— Och, czy cię to boli? Głupie pytanie… Czy bardzo boli? Co się DOKŁADNIE stało? Musisz mi opowiedzieć! Miałyśmy przecież iść nad wodę, a ty leżysz w łóżku… — podreptała bliżej do łóżka, odstawiła ostrożnie (jak na nią) szklankę na szafkę obok. — Musisz to wypić, bo twoja mama chyba oszaleje — wciąż trzymając tytuły pod ramieniem, nachyliła się nad starszą (nieco za blisko), próbując zajrzeć na magiczne opatrunki z każdej możliwej strony. — Ale nie bój żaby! Oto jestem! Dotrzymam ci towarzystwa przez caluuuuutki dzień!

Rudowłosa sapnęła, kiedy odstawiła książki na podłogę, zupełnie nie przejmując się, że część z nich rozsypała się po pokoju. Jak gdyby nigdy nic, uklęknęła obok łóżka Reginy z głową niemal na wysokości materaca, żeby móc dokładniej widzieć reakcję kuzynki. Z błyskiem w oku wyciągnęła pierwszą lepszą książkę z rozsypanego stosu. Była to gruba, bogato ilustrowana księga o smokach z wytłoczonymi złotymi literami na okładce.
— Patrz, patrz! — zawołała i otworzyła książkę na pierwszej stronie. — To właśnie ta nowa edycja Dragonologii! Mówiłam ci… — Mona była tak pochłonięta swoimi książkami, że przez dłuższą chwilę nie zauważyła, co wcześniej czytała Regina. Jej twarz rozpromieniła się jeszcze bardziej. — Na burze! — wykrzyknęła i podniosła się na kolanach. — Czytasz Fantastyczne Zwierzęta! Przecież to książka Newta Skamandera! — tak, dwunastoletnia Mona Rowle musiała być chodzącym wrzodem na tyłku dorastającej nastolatki. Tym bardziej dla takiej, która była przykuta do łóżka i nie mogła uciec przed niekończącym się potokiem słów tej pierwszej. Jednak rudowłosa, która nigdy rodzeństwa nie miała, była wpatrzona w starszą kuzynkę jak w obrazek. Dla Mony Regina była kimś w rodzaju bohaterki z opowieści o smokach, o których tak lubiła czytać. A sama Mona… była jak nieświadome pisklę, które uczepiło się starszego rodzeństwa i nie miało pojęcia, jak bardzo było uciążliwe.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Mona Rowle (3451), Regina Rowle (3613)

Wiadomości w tym wątku
[wakacje 1956] Kto bywa na koniu, ten bywa i pod koniem... || Mona i Regina - przez Regina Rowle - 25.10.2024, 21:59
RE: [wakacje 1956] Kto bywa na koniu, ten bywa i pod koniem... || Mona i Regina - przez Mona Rowle - 27.10.2024, 20:41
RE: [wakacje 1956] Kto bywa na koniu, ten bywa i pod koniem... || Mona i Regina - przez Regina Rowle - 30.10.2024, 19:40
RE: [wakacje 1956] Kto bywa na koniu, ten bywa i pod koniem... || Mona i Regina - przez Mona Rowle - 31.10.2024, 17:17
RE: [wakacje 1956] Kto bywa na koniu, ten bywa i pod koniem... || Mona i Regina - przez Regina Rowle - 02.11.2024, 21:44
RE: [wakacje 1956] Kto bywa na koniu, ten bywa i pod koniem... || Mona i Regina - przez Mona Rowle - 07.11.2024, 19:06
RE: [wakacje 1956] Kto bywa na koniu, ten bywa i pod koniem... || Mona i Regina - przez Regina Rowle - 18.11.2024, 02:21
RE: [wakacje 1956] Kto bywa na koniu, ten bywa i pod koniem... || Mona i Regina - przez Mona Rowle - 23.11.2024, 23:31
RE: [wakacje 1956] Kto bywa na koniu, ten bywa i pod koniem... || Mona i Regina - przez Regina Rowle - 26.11.2024, 16:57
RE: [wakacje 1956] Kto bywa na koniu, ten bywa i pod koniem... || Mona i Regina - przez Mona Rowle - 28.11.2024, 18:25
RE: [wakacje 1956] Kto bywa na koniu, ten bywa i pod koniem... || Mona i Regina - przez Regina Rowle - 28.11.2024, 21:27
RE: [wakacje 1956] Kto bywa na koniu, ten bywa i pod koniem... || Mona i Regina - przez Mona Rowle - 29.11.2024, 13:53
RE: [wakacje 1956] Kto bywa na koniu, ten bywa i pod koniem... || Mona i Regina - przez Regina Rowle - 29.11.2024, 23:35
RE: [wakacje 1956] Kto bywa na koniu, ten bywa i pod koniem... || Mona i Regina - przez Mona Rowle - 01.12.2024, 00:43

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa