• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Poza Wyspami v
1 2 Dalej »
[08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła

[08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
12.11.2024, 17:03  ✶  
To był ciepły, piękny czerwiec. Pogoda im sprzyjała i zapewne gdyby Anthony nie miał obok siebie Rodolphusa, to pewnie pomiędzy nimi zostałyby wypowiedziane te trywialne słowa, o których zawsze ktoś musiał wspomnieć. Ciepło dzisiaj, prawda?. Piękna pogoda, czyż nie?

Owszem - nie. Lestrange nie przepadał za ciepłem. Zdecydowanie wolał chłodniejszy klimat Wielkiej Brytanii niż lato w Hiszpanii, szczególnie że nie był w żaden sposób przygotowany do tego, co tu napotkają. Czy zrobił research na temat klimatu, który na nich czekał? Jeszcze jak. Czy udało mu się dobrać ubrania tak, by nie odczuwać gorąca? Absolutnie nie. Krótkich spodenek nie nosił - czarne, długie spodnie zrobione były z naturalnych materiałów, były też luźniejsze niż zwykle, lecz to dało tylko lekkie poczucie ulgi. Nadal było mu piekielnie gorąco: być może dlatego, że i buty miał zakryte, a koszula… To była koszula. W sumie ona była najmniejszym problemem, bo była biała. To czerń przyciągała słońce w nieznośny wręcz sposób.
- Okropny - odpowiedział szczerze, wciskając dłonie w kieszenie. Kapelusz, który miał na głowie, zdjął po pierwszych kilku minutach pobytu tu. Nienawidził potu, nienawidził się pocić, nienawidził Hiszpanii i nienawidził gorąca, chociaż starał się nie pokazywać po sobie, że coś mu przeszkadza. Miał cholernie bladą cerę, a przez brak nakrycia głowy trzymał się cienia. Nie był debilem, wiedział czym się kończyły takie zabawy ale nie mógł znieść tego cholerstwa na swojej głowie.

Westchnął, jedną dłoń wyjmując z kieszeni. Przeczesał czarne włosy z pewnym wahaniem, by w końcu zsunąć na nos ciemne okulary. Kapelusz kapeluszem, ale jego piekielnie jasne, szare oczy były wrażliwe na mniej intensywne światło. Tutaj po prostu cierpiał i by oślepł, gdyby ich nie wyczarował gdzieś w zacisznym zaułku.
- Jaki masz plan, Anthony? - zapytał, obracając głowę w jego kierunku. Picie zimnego wina i raczenie się specyficzną hiszpańską kuchnią wolał zostawić na wieczór, gdy załatwią już to, co mieli tu do załatwienia. A najlepiej jakby to wino wywalić z repertuar wieczornego.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Anthony Shafiq (1940), Rodolphus Lestrange (1505)

Wiadomości w tym wątku
[08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Anthony Shafiq - 12.11.2024, 16:07
RE: [08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Rodolphus Lestrange - 12.11.2024, 17:03
RE: [08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Anthony Shafiq - 20.11.2024, 14:57
RE: [08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Rodolphus Lestrange - 03.12.2024, 10:53
RE: [08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Anthony Shafiq - 14.01.2025, 18:55
RE: [08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Rodolphus Lestrange - 19.01.2025, 15:17
RE: [08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Anthony Shafiq - 30.01.2025, 15:42
RE: [08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Rodolphus Lestrange - 06.02.2025, 15:20
RE: [08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Anthony Shafiq - 07.03.2025, 16:03

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa