Zaznaczam, że czekam jeszcze na akceptację tych zmian pierwszokwartałowych.
Edit zmiany zostały zaakceptowane
I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 1800, 1891, 2454, 2379, 3916 = 12440
II. Krótki opis kwartału: Lato upłynęło Electrze w miarę spokojnie; poza pracą jako modelka w niemagicznym Londynie, dziewczyna spędzała czas głównie na spotkaniach z bliskimi, szyciu oraz lataniu na miotle. Prewettówna miała też okazję poznać ludzi pochodzących z różnych środowisk, co otworzyło jej oczy na okrucieństwo czarodziejskiego społeczeństwa. Kolejną ważną lekcją był nie do końca udany wieczorek singli, który nauczył ją, że nie zawsze wie, co jest dobre dla innych. Jednak mimo tych doświadczeń, Electra nie straciła swojego pozytywnego podejścia do życia i patrzy z nadzieją w przyszłość.
III. Dokonania fabularne: Electra skupiła się latem na swojej pracy, rozwijaniu zainteresowań i zawieraniu nowych znajomości. Do najistotniejszych osiągnięć można zaliczyć pomoc przy organizacji wieczorku singli w Convivium oraz rozpoczęcie współpracy z Charlesem Mulciberem przy promocji jego biznesu.
IV. Postępy:
Aktywność fizyczna: jako modelka Electra musi dbać o swoją formę, stara się więc regularnie ćwiczyć i latać na miotle (zwłaszcza, że i tak ciężko jej usiedzieć na miejscu).
Charyzma: choć Electra nie przepada za kłamaniem, czasami musi to robić dla swojego bezpieczeństwa. Umiejętność prezentowania się w towarzystwie i bycia czarującą jest też bardzo przydatna w jej pracy.
Rzemiosło: obecnie Electra szyje hobbystycznie, ale nie porzuciła marzenia o założeniu własnego butiku. W swoich kreacjach stara się łączyć magiczne elementy z nawiązaniami do mody mugolskiej.
Wiedza o świecie: Nie dość, że Electra na co dzień pracuje dla mugoli, to jest też bardzo zainteresowana ich kulturą (zwłaszcza modą i muzyką). Stara się też lepiej zrozumieć otaczający ja świat i magiczne społeczeństwo.
Transmutacja: Electra zaczęła ćwiczyć tę dziedzinę magii z Basilem, kiedy zorientowała się, jak przydatna jest przy szyciu. Zainteresowała się transmutacją też po to, by nadawać swoim kreacjom nietypowe efekty.
V. Poziom spaczenia: I
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Electra dalej nie zaatakowałaby nikogo (chyba, że w samoobronie) i nie korzysta z czarnej magii.
VI. Rozpoznawalność: IV
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Electra dalej lubi pokazywać się w towarzystwie i pojawia się w mugolskich magazynach modowych, ale nie jest jeszcze na tyle znana by poziom jej rozpoznawalności wzrósł.
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie drugiej kropki w transmutacji (100 pd)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. dodanie przewagi/zawady xxx I-III: -
2. dodanie przewagi/zawady xxx I-III: -
3. usunięcie przewagi/zawady xxx I-III -
4. usunięcie przewagi/zawady xxx I-III -
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: 7/7
IX. Zmiany w lokacjach:
1. -
X. Aktualizacja treści karty:
1. -
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: zostawić te, które są wpisane
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - mam dobrze
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - nie dotyczy
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy
10. zawada Uczulenie - nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
Edit zmiany zostały zaakceptowane
I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 1800, 1891, 2454, 2379, 3916 = 12440
II. Krótki opis kwartału: Lato upłynęło Electrze w miarę spokojnie; poza pracą jako modelka w niemagicznym Londynie, dziewczyna spędzała czas głównie na spotkaniach z bliskimi, szyciu oraz lataniu na miotle. Prewettówna miała też okazję poznać ludzi pochodzących z różnych środowisk, co otworzyło jej oczy na okrucieństwo czarodziejskiego społeczeństwa. Kolejną ważną lekcją był nie do końca udany wieczorek singli, który nauczył ją, że nie zawsze wie, co jest dobre dla innych. Jednak mimo tych doświadczeń, Electra nie straciła swojego pozytywnego podejścia do życia i patrzy z nadzieją w przyszłość.
III. Dokonania fabularne: Electra skupiła się latem na swojej pracy, rozwijaniu zainteresowań i zawieraniu nowych znajomości. Do najistotniejszych osiągnięć można zaliczyć pomoc przy organizacji wieczorku singli w Convivium oraz rozpoczęcie współpracy z Charlesem Mulciberem przy promocji jego biznesu.
IV. Postępy:
Aktywność fizyczna: jako modelka Electra musi dbać o swoją formę, stara się więc regularnie ćwiczyć i latać na miotle (zwłaszcza, że i tak ciężko jej usiedzieć na miejscu).
Charyzma: choć Electra nie przepada za kłamaniem, czasami musi to robić dla swojego bezpieczeństwa. Umiejętność prezentowania się w towarzystwie i bycia czarującą jest też bardzo przydatna w jej pracy.
Rzemiosło: obecnie Electra szyje hobbystycznie, ale nie porzuciła marzenia o założeniu własnego butiku. W swoich kreacjach stara się łączyć magiczne elementy z nawiązaniami do mody mugolskiej.
Wiedza o świecie: Nie dość, że Electra na co dzień pracuje dla mugoli, to jest też bardzo zainteresowana ich kulturą (zwłaszcza modą i muzyką). Stara się też lepiej zrozumieć otaczający ja świat i magiczne społeczeństwo.
Transmutacja: Electra zaczęła ćwiczyć tę dziedzinę magii z Basilem, kiedy zorientowała się, jak przydatna jest przy szyciu. Zainteresowała się transmutacją też po to, by nadawać swoim kreacjom nietypowe efekty.
V. Poziom spaczenia: I
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Electra dalej nie zaatakowałaby nikogo (chyba, że w samoobronie) i nie korzysta z czarnej magii.
VI. Rozpoznawalność: IV
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Electra dalej lubi pokazywać się w towarzystwie i pojawia się w mugolskich magazynach modowych, ale nie jest jeszcze na tyle znana by poziom jej rozpoznawalności wzrósł.
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie drugiej kropki w transmutacji (100 pd)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. dodanie przewagi/zawady xxx I-III: -
2. dodanie przewagi/zawady xxx I-III: -
3. usunięcie przewagi/zawady xxx I-III -
4. usunięcie przewagi/zawady xxx I-III -
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: 7/7
IX. Zmiany w lokacjach:
1. -
X. Aktualizacja treści karty:
1. -
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: zostawić te, które są wpisane
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - mam dobrze
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - nie dotyczy
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy
10. zawada Uczulenie - nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
adnotacja moderatora