I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 1517, 2240, 360, 230, 290, 410, 290, 270, 395, 375, 489, 228, 320, 400, 432, 280, 300697, 678 = 10201
II. Krótki opis kwartału: To kwartał dalszego pokazywania się u boku ojca, dochodzenia do porozumienia ze sobą w stosunku do rodziny jej matki, ale też intensywnego rozwoju artystycznego. Dziewczyna wciąż ma niespokojne serce, ale jego zrywy zostały nieco przytłumione przez rytuał Beltane, który przerwała w lipcu.
III. Dokonania fabularne: Lyssa pokazała się razem z Dolohovem na Honorowym Pojedynku czy Czarnym weselu. Poznawała też nieco lepiej rodzinę swojej matki co szybko poskutkowało dojściem do wniosku, że chce mieć z nimi wspólnego jak najmniej, a przynajmniej nie chce by bezpośrednio kojarzono ją poprzez nazwisko, dlatego oficjalnie zmieniła je w połowie sierpnia po uzgodnieniu tej kwestii z ojcem.
Oprócz tego malowała. Dużo i często, ćwicząc rzemiosło i umiejętność zaklinania obrazów. Zainspirowana książką wydaną przez Lockharta, której początek dał ich taniec podczas Ostary, stworzyła do niej parę ilustracji, z której jedna trafiła do autora, a inna znalazła się podczas prac prezentowanych na spotkaniu zorganizowanym przez organizację Muza - do której też dołączyła w sierpniu.
IV. Postępy:
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Lyssa nie zrobiła nic co wpłynęłoby na jej poziom spaczenia
VI. Rozpoznawalność:
1. podniesienie
2. Uzasadnienie: Pokazywała się dalej z tatą, ale też zaprezentowała swoje obrazy na wernisażu i zostały one nawet kupione, a w Czarownicy pod koniec lata pokazał się artykuł Lady Whistleground gdzie pojawił się akapit o jej zmianie nazwiska.
3. Nowy opis rozpoznawalności: Rozpoznawalność Lyssy żeruje przede wszystkim na tej, którą posiada jej ojciec. Dziewczyna chętnie pokazuje się w jego towarzystwie, dotrzymując mu kroku w prezentowaniu się z pewnością siebie i próbami pozostawania idealną dla obserwujących ją oczu. Zdobyła trochę nowych znajomości, tym samym powiększając grono znajomych, ale też wychodząc nieco dalej do świata i dołączając do Muzy, pod której patronatem zaczęła prezentować swoje prace. Dlatego też można ją kojarzyć zarówno jako córkę Mistrza Dolohova, jak i samodzielną artystkę.
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie kropki w rzemiośle (300 pd)
2. dodanie kropki w zauroczeniu (800 pd)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. dodanie przewagi Występowanie I: Obserwowanie i przebywanie w towarzystwie Vakela zaowocowało opanowaniem trudnej sztuki odpowiedniego prezentowania się przed tłumem.
2. dodanie zawady Primadonna I: jedyne czego chciała to świat. Lyssa ma bardzo wysokie poczucie własnej wartości i z niezwykłą łatwością przychodzi jej zauważanie niedoskonałości innych i ich wypunktowywanie.
3. dodanie przewagi Popularność 0: lubi być zauważana i przyciągać spojrzenia, a rosnąca rozpoznawalność wcale jej nie przeszkadza.
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: 11
IX. Zmiany w lokacjach:
1. nie dotyczy
X. Aktualizacja treści karty:
1. Miejsce pracy; Córka Vakela Dolohova na pełen etat, malarka
2. Cechy szczególne: brak
3. Poprawa opisu zdolności:
4. Zmiana nazwiska postaci z Mulciber na Dolohov
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: Wizje przeszłości, artystyczne dokonania i uniesienia serca to motywy przewodnie dla tej postaci, więc chętnie popracowałabym nią nad dalszym rozwojem widmowidzenia, ale także spełnianiem się w artystycznym świecie i rozwijaniem rzemiosła. Wszelkie wernisaże, plenery i tworzenie bardzo mile widziane.
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - link
2. Zawada Nałogowy hazardzista - Nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - Nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - Nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - Nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - Nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - poprawiam
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrz
5. opis w polu Cechy szczególne - poprawiam
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - poprawiam
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - mam dobrze
10. zawada Uczulenie - mam dobrze
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 1517, 2240, 360, 230, 290, 410, 290, 270, 395, 375, 489, 228, 320, 400, 432, 280, 300697, 678 = 10201
II. Krótki opis kwartału: To kwartał dalszego pokazywania się u boku ojca, dochodzenia do porozumienia ze sobą w stosunku do rodziny jej matki, ale też intensywnego rozwoju artystycznego. Dziewczyna wciąż ma niespokojne serce, ale jego zrywy zostały nieco przytłumione przez rytuał Beltane, który przerwała w lipcu.
III. Dokonania fabularne: Lyssa pokazała się razem z Dolohovem na Honorowym Pojedynku czy Czarnym weselu. Poznawała też nieco lepiej rodzinę swojej matki co szybko poskutkowało dojściem do wniosku, że chce mieć z nimi wspólnego jak najmniej, a przynajmniej nie chce by bezpośrednio kojarzono ją poprzez nazwisko, dlatego oficjalnie zmieniła je w połowie sierpnia po uzgodnieniu tej kwestii z ojcem.
Oprócz tego malowała. Dużo i często, ćwicząc rzemiosło i umiejętność zaklinania obrazów. Zainspirowana książką wydaną przez Lockharta, której początek dał ich taniec podczas Ostary, stworzyła do niej parę ilustracji, z której jedna trafiła do autora, a inna znalazła się podczas prac prezentowanych na spotkaniu zorganizowanym przez organizację Muza - do której też dołączyła w sierpniu.
IV. Postępy:
- Pokazywała się na różnych wydarzeniach jak Honorowy Pojedynek i Czarne wesele (w towarzystwie ojca), a jej obrazy pojawiły się na spotkaniu Sen Nocy Letniej, które było organizowane przez Muzę. (rozpoznawalność)
- Lyssa malowała, rysowała, szkicowała i rozwijała dalej swoje umiejętności artystyczne, zarówno jeśli chodzi o manualne jego aspekty jak i zaklinanie swoich dzieł. (zauroczenie, rzemiosło)
- Korzystała też ze swojego trzeciego oka, co prawda z pewną niechęcią, ale wciąż ćwicząc jego możliwości. (percepcja)
- Spędzanie dużej ilości czasu z ojcem ewidentnie też odbiło się nad tym, jak Lyssa zaczęła się prezentować i zachowywać. Już wcześniej miała do pewnych rzeczy skłonności, ale przez Vakela o wiele sprawniej zaczęła prezentować się przed większymi grupami ludzi, jak i utwierdziła się w przekonaniu, że większość osób przewyższa w... w sumie zawsze coś się znajdzie. (Występowanie i Primadonna)
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Lyssa nie zrobiła nic co wpłynęłoby na jej poziom spaczenia
VI. Rozpoznawalność:
1. podniesienie
2. Uzasadnienie: Pokazywała się dalej z tatą, ale też zaprezentowała swoje obrazy na wernisażu i zostały one nawet kupione, a w Czarownicy pod koniec lata pokazał się artykuł Lady Whistleground gdzie pojawił się akapit o jej zmianie nazwiska.
3. Nowy opis rozpoznawalności: Rozpoznawalność Lyssy żeruje przede wszystkim na tej, którą posiada jej ojciec. Dziewczyna chętnie pokazuje się w jego towarzystwie, dotrzymując mu kroku w prezentowaniu się z pewnością siebie i próbami pozostawania idealną dla obserwujących ją oczu. Zdobyła trochę nowych znajomości, tym samym powiększając grono znajomych, ale też wychodząc nieco dalej do świata i dołączając do Muzy, pod której patronatem zaczęła prezentować swoje prace. Dlatego też można ją kojarzyć zarówno jako córkę Mistrza Dolohova, jak i samodzielną artystkę.
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie kropki w rzemiośle (300 pd)
2. dodanie kropki w zauroczeniu (800 pd)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. dodanie przewagi Występowanie I: Obserwowanie i przebywanie w towarzystwie Vakela zaowocowało opanowaniem trudnej sztuki odpowiedniego prezentowania się przed tłumem.
Kod:
[Przewaga="[PRZEWAGA] Występowanie I"]Obserwowanie i przebywanie w towarzystwie Vakela zaowocowało opanowaniem trudnej sztuki odpowiedniego prezentowania się przed tłumem.[/Przewaga]Kod:
[Zawada="[ZAWADA] Primadonna I"][i] jedyne czego chciała to świat[/i]. Lyssa ma bardzo wysokie poczucie własnej wartości i z niezwykłą łatwością przychodzi jej zauważanie niedoskonałości innych i ich wypunktowywanie.[/Zawada]Kod:
[Przewaga="[PRZEWAGA] Popularność 0"]lubi być zauważana i przyciągać spojrzenia, a rosnąca rozpoznawalność wcale jej nie przeszkadza.[/Przewaga]IX. Zmiany w lokacjach:
1. nie dotyczy
X. Aktualizacja treści karty:
1. Miejsce pracy; Córka Vakela Dolohova na pełen etat, malarka
2. Cechy szczególne: brak
3. Poprawa opisu zdolności:
Kod:
Nigdy nie posiadała trudności z nauką. Co więcej, ukończyła szkołę, jako jedna z najlepszych uczniów, a wszystko za sprawą nieprawdopodobnej pamięci, która jest jej błogosławieństwem, ale także przekleństwem. Wytchnienie od natłoku myśli wydaje się przynosić jej sztuka. Rysik czy pędzel w dłoni odpręża, a przeniesienie na papier tego, co widzi, w dziwny sposób uwalnia. Nauczyciele w szkole mówili jej, że posiada prawdziwy talent i z ochotą zawsze się tego kurczowo trzymała i przede wszystkim go rozwijała, nieco opuszczając się w reszcie dziedzin. Z dziedzin magicznych przodowała zawsze w zauroczeniu, które chyba leżało jej tak dobrze przez wzgląd na jej przewrotną naturę - mieszała w głowach dla własnej rozrywki i własnym zachowaniem, więc czemu też nie w magicznym sensie? Wszystkiemu tylko pomagał fakt, że był to rodzaj magii który mogła wplatać w pociągnięcia pędzla, zamykając w barwnych kształtach przelewanych na płótna. Nigdy nie przyznawała się też do tego, z czego była naprawdę słaba - transmutacja z jakiegoś powodu sprzeciwiała się jej na każdym kroku, a wiedza przyrodnicza ograniczała do pustych faktów, bo Lyssa nigdy nie miała do tego serca, jakby umierające pod jej opieką rośliny i niechęć zwierząt szczególnie ją dotykały.XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: Wizje przeszłości, artystyczne dokonania i uniesienia serca to motywy przewodnie dla tej postaci, więc chętnie popracowałabym nią nad dalszym rozwojem widmowidzenia, ale także spełnianiem się w artystycznym świecie i rozwijaniem rzemiosła. Wszelkie wernisaże, plenery i tworzenie bardzo mile widziane.
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - link
2. Zawada Nałogowy hazardzista - Nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - Nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - Nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - Nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - Nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - poprawiam
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrz
5. opis w polu Cechy szczególne - poprawiam
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - poprawiam
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - mam dobrze
10. zawada Uczulenie - mam dobrze
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
adnotacja moderatora