• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Zakamarki Duszy Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić

Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
24.11.2024, 19:06  ✶  
Dzieciństwo i relacje rodzinne Isaaca

Isaacowi od zawsze wydawało się, że nie był planowanym dzieckiem, a jego przyjście na świat było raczej wynikiem przypadkowego zbiegu okoliczności niż świadomej decyzji jego rodziców. Jego matka, Victoria z rodziny Lockhart, ma dominujący, władczy charakter i jest osobą, która zawsze musi mieć ostatnie słowo. Z kolei jego ojciec, Jacob Bagshot, wydaje się być jej zupełnym przeciwieństwem - cichy, uległy, gotów znosić wszelkie słowne poniżenia i biernie pozwalający, by żona nim pomiatała.
Isaac, jako dziecko, często zastanawiał się, jak jego ojciec potrafi to wytrzymać. Nie rozumiał, dlaczego nie potrafi sprzeciwić się żonie, nawet gdy ta przekraczała wszelkie granice.
Zanim trafił do Hogwartu, rodzice prowadzili swoje badania w Wielkiej Brytanii, dzięki czemu przez pierwsze lata życia miał ich względnie blisko siebie. Wspólne wyjazdy do ruin i bibliotek zaszczepiły w nim pasję do historii. Mimo wszystko marzył, by kiedyś wraz z nimi podróżować i odkrywać tajemnice magii. Jednak gdy tylko przekroczył próg szkoły, wszystko się zmieniło. Victoria i Jacob wyprowadzili się do Norwegii, by kontynuować swoje badania, a kontakt z nimi stał się sporadyczny. Isaac spędzał więc większość wakacji u rodziny od strony matki, ponieważ rodzina jego ojca nie akceptowała Victorii i unikała z nimi kontaktów.
W nieregularnych listach od Jacoba, Isaac znajdował ciepło i wsparcie, których brakowało mu na co dzień. To z ojcem miał najlepszy kontakt, bo ten, mimo swojej wycofanej natury, cieszył się każdym, nawet najmniejszym sukcesem syna i z cierpliwością odpowiadał na jego pytania. Matka traktowała go dobrze, ale chłodno, bardziej jak przyszłego następcę niż syna. Chciała, by poszedł w jej ślady, i nauczyła go nielegalnej legilimencji, przekonując, że to potężne narzędzie. Isaac, odziedziczywszy moralność po ojcu, czuł ogromne opory przed jej używaniem, co stało się źródłem rozczarowania dla Victorii.
Po ukończeniu Hogwartu, Isaac postanowił dołączyć do rodziców w Norwegii. Jednak rzeczywistość okazała się daleka od jego wyobrażeń. Jacob, kiedyś ciepły i cierpliwy, wyglądał na złamanego człowieka. Chłopak zauważył, że jego ojciec miał problemy z pamięcią, plątał się w słowach i sprawiał wrażenie oderwanego od rzeczywistości. Victoria wciąż traktowała go z pogardą, co wywoływało u Isaaca coraz większą frustrację. Kłótnie z matką stawały się coraz częstsze, ponieważ nie mógł znieść, jak traktowała jego tatę. Po pół roku mieszkania z rodzicami postanowił odejść. Próbował namówić ojca, by poszedł z nim, ale Jacob odmówił, twierdząc, że tak będzie lepiej. Na pożegnanie dał synowi pieniądze i poprosił, by kontynuował swoją naukę i nigdy nie wracał.
Od tamtej pory Isaac nie utrzymywał kontaktu z rodzicami. Czuje żal do ojca za jego bierność i pozwalanie, by Victoria zniszczyła jego życie. Jeszcze większy gniew żywi wobec matki za jej brak skrupułów i bezwzględny charakter. Choć próbował się od tego uwolnić, wspomnienia i niespełnione marzenia o bliskiej rodzinie wciąż gdzieś w nim tkwią.
Dzieciństwo Isaaca, naznaczone rozczarowaniem i skomplikowanymi relacjami rodzinnymi, w dużej mierze ukształtowało jego charakter. Z jednej strony odziedziczył po ojcu ciepło i moralność, z drugiej zaś, po matce - determinację i ambicję, choć stara się używać ich w zgodzie z własnymi zasadami.

Przyjaciele

Isaac, nie mogąc polegać na swojej rodzinie, znalazł oparcie w przyjaźniach, które udało mu się zawiązać podczas lat nauki w Hogwarcie, a później w trakcie kursów dokształcających i podróży po Europie. Poznał ludzi, którzy stali się dla niego namiastką prawdziwej bliskości i wsparcia.
Przyjaźnie te przetrwały próbę czasu, nawet mimo wieloletniej rozłąki. Są dla niego przypomnieniem, że prawdziwe relacje nie muszą wynikać z więzów krwi, a z wyboru i wzajemnego oddania.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Eutierria - 25.05.2024, 21:32
RE: Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Neil Enfer - 28.05.2024, 21:49
RE: Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Rodolphus Lestrange - 26.09.2024, 20:01
RE: Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Anthony Shafiq - 30.09.2024, 10:13
RE: Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Isaac Bagshot - 24.11.2024, 19:06
RE: Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Hannibal Selwyn - 02.06.2025, 13:40
RE: Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Lazarus Lovegood - 16.09.2025, 23:30
RE: Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Lorien Mulciber - 26.02.2026, 14:57
RE: Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Henry Lockhart - 12.03.2026, 21:29

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa