zmiany pierwszokwartałowe
I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 3305, 3285, 1905, 1814 = 10340
II. Krótki opis kwartału: W lecie zostało mu narzucone przez ojca małżeństwo i w czerwcu zaręczył się z Sarah Macmillan, jednak ich związek nie przetrwał - zaręczyny zostały zerwane, a dziewczyna wyjechała z matką za granicę. Było to chyba jedyne, bardziej znaczące wydarzenie w jego letnim życiu, po którym zaszył się w rezerwacie, doglądając jego spraw.
III. Dokonania fabularne:
Zaręczył się i rozstał ze swoją narzeczoną, ale przeszło to bez większego echa w świecie czystych rodów, może pomijając pewne zniesmaczenie ze strony obu zaangażowanych w tych wszystko rodzin. Dlatego też zaszył się w Snowdonii, koncentrując na jej problemach, ale też zabierając się za zlecone przez Czarnego Pana zadanie, by dojść do porozumienia z centaurami. Odrestaurował też niewielką chatkę, żeby jego hodowla miała nieco lepsze miejsce.
IV. Postępy:
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Levi nie zrobił w tym kwartale niczego, co zwiększyłoby jego poziom spaczenia.
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Nic się nie zmieniło w jego życiu; to samo stanowisko, ci sami znajomi.
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach:
1. -
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. -
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: 8
IX. Zmiany w lokacjach:
1. Zakupienie lokacji 1 poziomu, wycenionej na 350PD, oraz drugiej, ale poziomu 0
Hodowla Umbra Draconis
Ostoja
X. Aktualizacja treści karty:
1. Cechy szczególne: Smocza łuska, która pnie się po plecach, zahaczając o lewy bark, obojczyk i ramię. Oczy z pionową źrenicą i trzecią powieką.
2. Stan cywilny: żonaty (utrzymywane w tajemnicy)
3. Miejsce zamieszkania: Snowdonia; rodowa posiadłość lub własny dom.
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: Zostawić tylko opis smoczej łuski
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - link
2. Zawada Nałogowy hazardzista - Nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - Nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - Nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - Nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - Nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - poprawiam
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - poprawiam
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - poprawiam
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - mam dobrze
10. zawada Uczulenie - mam dobrze
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 3305, 3285, 1905, 1814 = 10340
II. Krótki opis kwartału: W lecie zostało mu narzucone przez ojca małżeństwo i w czerwcu zaręczył się z Sarah Macmillan, jednak ich związek nie przetrwał - zaręczyny zostały zerwane, a dziewczyna wyjechała z matką za granicę. Było to chyba jedyne, bardziej znaczące wydarzenie w jego letnim życiu, po którym zaszył się w rezerwacie, doglądając jego spraw.
III. Dokonania fabularne:
Zaręczył się i rozstał ze swoją narzeczoną, ale przeszło to bez większego echa w świecie czystych rodów, może pomijając pewne zniesmaczenie ze strony obu zaangażowanych w tych wszystko rodzin. Dlatego też zaszył się w Snowdonii, koncentrując na jej problemach, ale też zabierając się za zlecone przez Czarnego Pana zadanie, by dojść do porozumienia z centaurami. Odrestaurował też niewielką chatkę, żeby jego hodowla miała nieco lepsze miejsce.
IV. Postępy:
- Znalezienie się w nowej sytuacji społecznej wpłynęło nieco na jego obycie w towarzystwie i świadomości, jak powinien się lepiej zachowywać. (charyzma)
- Tropił, śledził, poszukiwał. Niby zatrudnia do pracy na terenie rezerwatu łowczych, kiedy pojawiają się jakieś problematyczne okazy, ale często im pomaga. Dodatkowo sam tropił i szukał centaurów, z którymi miał porozmawiać ku sprawie Śmierciożerców. (percepcja)
- Ćwiczył też magię translokacyjną, bo ta zawsze może okazać się przydatna w kryzysowych sytuacjach. (translokacja)
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Levi nie zrobił w tym kwartale niczego, co zwiększyłoby jego poziom spaczenia.
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Nic się nie zmieniło w jego życiu; to samo stanowisko, ci sami znajomi.
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach:
1. -
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. -
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: 8
IX. Zmiany w lokacjach:
1. Zakupienie lokacji 1 poziomu, wycenionej na 350PD, oraz drugiej, ale poziomu 0
Hodowla Umbra Draconis
Niewielki domek, który swobodnie może pomieścić dwie osoby, a potem robi się już ciasnawo. Pokój dzienny z kuchnią, łazienka, sypialnia. Wszystko co niezbędne jest do życia. W pakiecie znajduje się też niewielki ogródek, który sąsiaduje z wolierami smoczogników, gdyż jest to miejsce przeznaczone głównie do ich hodowli. Pachnie tu intensywnie siarką, która jest nieodzownym elementem tych jaszczurzych istot, co nieprzyzwyczajonym do tego ludziom może wyraźnie przeszkadzać.
Umiejscowienie: Snowdonia, hrabstwo Gwynnedd
Poziom: I
Zabezpieczenia:
Ulepszenia:
Cechy: Szkodniki, Niewygodni sąsiedzi, Szczury, Smród
Poziom: I
Zabezpieczenia:
Ulepszenia:
Cechy: Szkodniki, Niewygodni sąsiedzi, Szczury, Smród
Ostoja
Rodzina Rowle posiada wiele posiadłości, większych i mniejszych, rozrzuconych po angielskich głuszach i lasach. Część służy do celów badawczych, inne są miejscami by odciąć się od świata, a inne powstały w celach o wiele bardziej rozrywkowych. Leviathanowi w udziale przypadło to ostatnie, czyli dawny dworek, gdzie rodzina udawała się hołdując równie starym tradycjom. Od dłuższego czasu nie jest już używany do tychże celów; ze ścian zniknęły ostentacyjne trofea, zastąpione raczej starannie spreparowanymi do badań okazami, teraz zamkniętymi pod szkiełkiem w celach dekoracyjnych. Wnętrza zostały także odświeżone, nawet jeśli wewnątrz dominuje stare, dobre drewno o ciemnym wykończeniu. Budynek posiada dwa piętra i z powodzeniem pomieści parę osób, ale jak na to jak mogą prezentować się angielskie budowle tego przeznaczenia - jest raczej skromny. To ustronne miejsce, położone wciąż na terenie parku Snowdonia, ale raczej jego uboczu, bo w hrabstwie Conwy, podczas gdy lwia część Rezerwatu króluje po stronie hrabstwa Gwynedd.
Umiejscowienie: Snowdonia, hrabstwo Conwy
Poziom: 0
Zabezpieczenia:
Ulepszenia:
Cechy:
Poziom: 0
Zabezpieczenia:
Ulepszenia:
Cechy:
X. Aktualizacja treści karty:
1. Cechy szczególne: Smocza łuska, która pnie się po plecach, zahaczając o lewy bark, obojczyk i ramię. Oczy z pionową źrenicą i trzecią powieką.
2. Stan cywilny: żonaty (utrzymywane w tajemnicy)
3. Miejsce zamieszkania: Snowdonia; rodowa posiadłość lub własny dom.
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: Zostawić tylko opis smoczej łuski
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - link
2. Zawada Nałogowy hazardzista - Nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - Nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - Nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - Nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - Nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - poprawiam
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - poprawiam
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - poprawiam
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - mam dobrze
10. zawada Uczulenie - mam dobrze
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
adnotacja moderatora