I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 5698, 5404 = 11 102
II. Krótki opis kwartału: W lecie próbowała naprawić swoją relację z Alexandrem i na nowo wkraść w jego życie, tym bardziej że mężczyzna był uwikłany w jakieś rodzinne dramaty i bzdury. Spędziła z tego powodu połowę lipca we Francji, po powrocie bardziej trzymając się Nokturnu i jej interesów tam. Dopiero sierpień przyniósł większe rewelacje, wpychając ją w udział w Czarnym Weselu czy nawet wydarzeniach w Windermere.
III. Dokonania fabularne:
W czerwcu zawitał do niej Louvain i zaproponował jej współpracę, której nie mogła odmówić, przez co dołączyła do grona Zwolenników Voldemorta. Przez Lestrange'a i Traversa też, o wiele dokładnie próbowała się przyjrzeć sprawie zimnych, z tym pierwszym idąc tak daleko jak przeprowadzanie eksperymentów na pracownicach Kościanego Zamtuza czy wizyta u Szeptuchy.
Lipiec minął jej spokojnie i dopiero w sierpniu podziało się więcej. Pojawiła się na weselu Perseusa Blacka i Vespery, gdzie Louvain, grając w jakąś gierkę z Alexandrem, pocałował ją przy wszystkich. A potem było Windermere, do którego udała się z Alexandrem w nadziei, że to może zmieni cokolwiek. Miejsce połączyło ich w wyjątkowy sposób, jednak kiedy w ośrodku zaczęła szaleć natura, musieli z nią walczyć i rozwiązać tajemnicę tego miejsca, ostatecznie znajdując z innymi miejsce pochówku dziewczyny, która kiedyś została poświęcona w Windermere.
IV. Postępy:
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Rosie nie zrobiła w tym kwartale niczego, co zwiększyłoby jej poziom spaczenia.
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Nic się nie zmieniło w jej życiu; niby pojawiły się o niej plotki, ale nie wymieniano jej w nich z imienia.
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie kropki w translokacji (100 PD)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. usunięcie zawady Szalony Ex: jej były zapadł się pod ziemię - najwyraźniej dopadły go Podziemne Ścieżki, Nokturn albo dał sobie spokój.
2. dodanie zawady Drobny lęk I: Samotność. Boi się, że skończy sama i wszyscy się od niej odwrócą. Zapomną o niej. Może dlatego tak kurczowo trzyma się Londynu i Ataraxii. Tak blisko trzyma swoją rodzinę i regularnie bytuje w Kościanym Zamtuzie u wuja, czy na śniadaniach i matki i ojca.
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: 12
IX. Zmiany w lokacjach:
1. Renowacja - 150 PD
2. Zabezpieczenie Odbicie - 100 PD (muszę mieć do pary bo założyłam Matczyną Troskę, a mam zawadę)
3. Poprawa opisu lokacji bo mam tam bałagan logistyczny;
Tak zwana wszystkosesja - założenie odbicia i wspomnienie o renowacjach.
Matczyna troska
X. Aktualizacja treści karty:
1. Cechy szczególne: brak
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: -
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - link
2. Zawada Nałogowy hazardzista - Nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - link
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - Nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - klik
6. Cecha lokacji Szczury - Nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - poprawiam
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - poprawiam
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - poprawiam
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - mam dobrze
10. zawada Uczulenie - mam dobrze
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 5698, 5404 = 11 102
II. Krótki opis kwartału: W lecie próbowała naprawić swoją relację z Alexandrem i na nowo wkraść w jego życie, tym bardziej że mężczyzna był uwikłany w jakieś rodzinne dramaty i bzdury. Spędziła z tego powodu połowę lipca we Francji, po powrocie bardziej trzymając się Nokturnu i jej interesów tam. Dopiero sierpień przyniósł większe rewelacje, wpychając ją w udział w Czarnym Weselu czy nawet wydarzeniach w Windermere.
III. Dokonania fabularne:
W czerwcu zawitał do niej Louvain i zaproponował jej współpracę, której nie mogła odmówić, przez co dołączyła do grona Zwolenników Voldemorta. Przez Lestrange'a i Traversa też, o wiele dokładnie próbowała się przyjrzeć sprawie zimnych, z tym pierwszym idąc tak daleko jak przeprowadzanie eksperymentów na pracownicach Kościanego Zamtuza czy wizyta u Szeptuchy.
Lipiec minął jej spokojnie i dopiero w sierpniu podziało się więcej. Pojawiła się na weselu Perseusa Blacka i Vespery, gdzie Louvain, grając w jakąś gierkę z Alexandrem, pocałował ją przy wszystkich. A potem było Windermere, do którego udała się z Alexandrem w nadziei, że to może zmieni cokolwiek. Miejsce połączyło ich w wyjątkowy sposób, jednak kiedy w ośrodku zaczęła szaleć natura, musieli z nią walczyć i rozwiązać tajemnicę tego miejsca, ostatecznie znajdując z innymi miejsce pochówku dziewczyny, która kiedyś została poświęcona w Windermere.
IV. Postępy:
- Poznanie historii Windermere i Triony, która została tam poświęcona by chronić to miejsce. Musiała też wtedy walczyć, co zmusiło ją do korzystania z zaklęć z dziedzin, które nie są jej aż tak bliskie. (wiedza o świecie, kształtowanie)
- Badała Windermere, zbierała wskazówki, interpretowała je i próbowała jakoś pomóc tym nieszczęsnym jasnowidzom, którzy znaleźli się z nią w grupie. (percepcja, charyzma)
- Przyglądała się bardziej sprawie zimnych. Była u Szeptuchy, rozmawiała z Louvainem, z rodziną, ale też próbowała eksperymentować z Lestrangem na jednej z pracownic Kościanego Zamtuza (nekromancja)
- Ćwiczyła też translokację, żeby sprawniej i z większą dokładnością przywoływać przedmioty. Lub ludzi. (translokacja)
- Zawsze było w niej jakieś poczucie obawy przed samotnością, tak samo jak i wpasowywała się w McKinnonowe tendencje, wśród których było kładzenie nacisku na więzi rodzinne. Lato jednak, tak samo bliższa współpraca z Louvainem, jak i kolejna próba odnalezienia się z Alexandrem, poskutkowało pogłębieniem tylko strachu przed tym, by nie zostać na tym świecie samą.
- Jeszcze na początku roku zdarzało się, że gnębił ją jej dawny partner, natrętnie nie pozwalając o sobie zapomnieć i utrudniając życie, jednak kolejne miesiące przyniosły powoli narastającą ciszę, aż wreszcie w lecie słuch po nim zaginął.
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Rosie nie zrobiła w tym kwartale niczego, co zwiększyłoby jej poziom spaczenia.
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Nic się nie zmieniło w jej życiu; niby pojawiły się o niej plotki, ale nie wymieniano jej w nich z imienia.
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie kropki w translokacji (100 PD)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. usunięcie zawady Szalony Ex: jej były zapadł się pod ziemię - najwyraźniej dopadły go Podziemne Ścieżki, Nokturn albo dał sobie spokój.
2. dodanie zawady Drobny lęk I: Samotność. Boi się, że skończy sama i wszyscy się od niej odwrócą. Zapomną o niej. Może dlatego tak kurczowo trzyma się Londynu i Ataraxii. Tak blisko trzyma swoją rodzinę i regularnie bytuje w Kościanym Zamtuzie u wuja, czy na śniadaniach i matki i ojca.
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: 12
IX. Zmiany w lokacjach:
1. Renowacja - 150 PD
2. Zabezpieczenie Odbicie - 100 PD (muszę mieć do pary bo założyłam Matczyną Troskę, a mam zawadę)
3. Poprawa opisu lokacji bo mam tam bałagan logistyczny;
Kod:
Ataraxia chowa się w Nokturnowych cieniach na parterze wąskiego, piętrowego domku. Już na progu wita ciężki zapach kadzideł, które mają jakoś zamaskować smród Nokturna, a także wielka tabliczka z napisem "Lady Macaria wita". Odwiedzający mogą mieć też wrażenie, że szarzy im się od dymu przed oczami. Lokal wydaje się duszny, zarówno pod względem powietrza, jak i całej atmosfery; pod ścianami piętrzą się regały, to wypełnione książkami, to drobiazgami czy szkatułkami. Na ziemi nakładają się na siebie kolorowe dywany. Na ścianach wiją się draperie z ciężkich tkanin, a spomiędzy nich wypełzają źródła ciepłego, nieco mdłego światła. W głównym, sporym pokoju panuje półmrok, nigdy w pełni nie rozświetlany przy klientach, a którego centrum stanowi okrągły stolik z ustawionymi przy sobie kanapą i głębokimi fotelami. Na Gabinet składa się też niemal całkowicie puste pomieszczenie, które właścicielka wykorzystuje do wszelkich nagłych przypadków gości materialnych i niematerialnych. Do domku prowadzą dwa wejścia; jedno od frontu, z szyldem i prowadzące do samego Gabinetu. Drugie natomiast znajduje się z tyłu budynku, od przejścia między kamieniczkami i domkami Nokturnu, które natomiast prowadzi wprost do części mieszkalnej; korytarza z którego można przejść do samego Gabinetu lub kuchni i w którym znajdują się prowadzące na piętro schody.
Piętro to w całości część mieszkalna czyli malutka sypialnia, tak zwana graciarnia i łazienka. Lokal posiada ukryte prostymi zaklęciami przejście, prowadzące w dół, przez piwnicę, do jednego z lokali na Podziemnych Ścieżkach zwanego "Głębina".
Przejście prowadzące z Gabinetu do przedpokoju i części mieszkalnej oddzielone jest Lustrem z założonym zabezpieczeniem Odbicie.Matczyna troska
X. Aktualizacja treści karty:
1. Cechy szczególne: brak
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: -
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - link
2. Zawada Nałogowy hazardzista - Nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - link
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - Nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - klik
6. Cecha lokacji Szczury - Nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - poprawiam
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - poprawiam
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - poprawiam
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - mam dobrze
10. zawada Uczulenie - mam dobrze
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
adnotacja moderatora