I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: klik!
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: klik!
3. Zebrane 10 000 słów w sesjach: 6 181 + 3 558 + 2 748 = 12 487
II. Krótki opis kwartału: Heather Wood. Przyjaciółka. Dziewczyna. Narzeczona. Tymi słowami można śmiało opisać całą gamę emocji, jakie przeżywał Cameron na przestrzeni ostatnich miesiącach, mierząc się ze sporymi zmianami w życiu prywatnym, jak i zawodowym. Bez względu na wszelkiego rodzaju życiowe perypetie, zawsze towarzyszyła mu rudowłosa czarownica. Chociaż daleko mu do powszechnej popularności swojej przyszłej żony, tak chłopak wyrobił sobie całkiem niezłą pozycję w śmietance towarzyskiej, przytakując swojej ukochanej przy każdej okazji.
Wprawdzie końcówka lata okazała się dla nich niezbyt łaskawa z uwagi na konflikt wynikający z odwiedzin mugolskiego ośrodka wypoczynkowego Windermere, tak dosyć szybko udało im się dojść do porozumienia. Konfrontacja wzmocniła ich związek i pokazała, że nawet w gorszych chwilach mogą na siebie liczyć. Oby trend ten się utrzymał, ponieważ Pan Lupin musi pilnie znaleźć odpowiedni pierścionek dla swojej partnerki... Oferty pomocy proszę wysyłać na sowią pocztę.
III. Dokonania fabularne: Większość osiągnięć młodego Lupina jest nierozerwalnie połączona z jego pracą w Szpitalu św. Munga. Chłopak stale się dokształca i pomimo niesnasek wynikających z dosyć... nietypowego... podejścia do opiekunki stażu, powoli buduje swoją pozycję w środowisku medycznym. Chłopak nie tylko miał okazję poszerzyć swoje znajomości o starszych stażem pracowników placówki medycznej, ale też wsparł Magiczne Towarzystwo Herbologiczne podczas badań nad egzotyczną mandragorą, ale też został zaproszony do zespołu badawczego Florence Bulstrode skupionego na znalezienia remedium na Klątwę Żywiołów. Czyżby był to znak od Pani Księżyca, że nawet jego praca w szpitalu musi być jakoś powiązana z miłością jego życia? Kto wie, kto wie...
IV. Postępy: W trakcie lata zarówno w ramach rozgrywek pozafabularnych, jak i wydarzeń zakulisowych Cameron miał okazję zgłębiać tajniki Wiedzy przyrodniczej, Wiedzy o świecie oraz Percepcji. Każda z tych umiejętności okazała się być ważna w jego procesie kształcenia na zawodowego medyka w gmachu Szpitala św. Munga podczas badań wszelkiego rodzaju pacjentów, pracy z próbkami w laboratorium czy wyręczaniu zawodowych rzemieślników w tworzeniu nowych wariantów mikstur i eliksirów. Chłopak mógł też potencjalnie zaliczyć wzrost pewności siebie związany z ćwiczeniem Charyzmy ilekroć zjawiał się gdzieś z Heather publicznie przez to, że zawsze zdają się przyciągać uwagę reporterów i fotografów podczas sabatów czy wydarzeń towarzyskich wyższego szczebla.
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: brak działalności fabularnej, która umożliwiłaby mu podniesienie poziomu spaczenia
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: brak działalności fabularnej, która umożliwiłaby mu podniesienie poziomu rozpoznawalności
3. Nowy opis rozpoznawalności: — — —
VII. Zmiany w statystykach: — — —
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. Zmiana przewagi Niewidzialność na Popularność
AKTUALNA WERSJA:
NOWA WERSJA:
Lol, poprawiam błąd z poprzedniego rozliczenia, bo podniosłem sobie rozpoznawalność, ale już nie zmieniłem sobie przewagi oraz jej opisu i absolutnie nikt nie zwrócił na to uwagi Xd
2. Poprawa pola Cechy szczególne
IX. Zmiany w lokacjach:
OIOM na Horyzontalnej 3/4
klik! - Sesja o zabezpieczeniach i ulepszeniach lokacji.
klik! - post na temat zdobycia losu na konkurs i wysłaniu go (ostatnie kilka akapitów).
Rachunek:
800 PD (lokacja I poziomu na Alei Horyzontalnej od strony Ulicy Pokątnej, piętro kamienicy przez zawadę Biedak)
300 PD (3x zabezpieczenia - odbicie, lakier do drewna, cichosza)
300 PD (1x ulepszenia - Produkcja II)
= 1400 PD
Obecnie mam na koncie 1863 PD + za rozliczenie dostaje 200 PD, co da mi 2063 PD, więc bez problemu będzie mnie stać na opłacanie lokalu za 1400 PD.
Obecnie mam na koncie 1863 PD, ale za rozliczenie dostaje 200 PD, co daje mi 2063 PD, więc stać mnie na powyższy zakup ^^ Dodatkowo, z uwagi na to, że początkowo miałem nieco inne plany na rozliczenie kwartału letniego (RIP Wybitny z Wiedzy przyrodniczej), a nagłe ogarnięcie takiego mieszkania byłoby nieco dziwne w wykonaniu Camerona, chciałbym dostać ingerę MG-ową/Bardową związaną z wygraniem tego mieszkania na jakieś loterii np. kebaba/kostki rosołowej/szamponu Potterów (XD) czy jakiegoś innego łatwo-dostępnego produktu z którego Camiś mógłby to wygrać w gruncie rzeczy przez przypadek XD Plus, chciałbym zarezerwować sobie w razie czego prawo do odstąpienia od Wygodnego miejsca pracy, jeśli na dniach okaże się, że ulepszenie to jest niezdatne do użytku do uprawiania roślin i tworzenia eliksirów i maści.
X. Aktualizacja treści karty: — — —
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: — — —
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność — nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista — nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa — nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia — nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi — nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury — nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
1. opis w polu Edukacja — mam dobrze
2. opisy przewag i zawad — mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne — poprawiam Cechy szczególne
4. opis w polu Zamieszkanie — mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne — poprawiam (w Aktualizacjach Karty Postaci)
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej — mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny — mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność — poprawiam (w Aktualizacjach Karty Postaci)
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex — nie dotyczy
10. zawada Uczulenie — nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 — nie dotyczy
1. Linki do postów w osi czasu: klik!
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: klik!
3. Zebrane 10 000 słów w sesjach: 6 181 + 3 558 + 2 748 = 12 487
II. Krótki opis kwartału: Heather Wood. Przyjaciółka. Dziewczyna. Narzeczona. Tymi słowami można śmiało opisać całą gamę emocji, jakie przeżywał Cameron na przestrzeni ostatnich miesiącach, mierząc się ze sporymi zmianami w życiu prywatnym, jak i zawodowym. Bez względu na wszelkiego rodzaju życiowe perypetie, zawsze towarzyszyła mu rudowłosa czarownica. Chociaż daleko mu do powszechnej popularności swojej przyszłej żony, tak chłopak wyrobił sobie całkiem niezłą pozycję w śmietance towarzyskiej, przytakując swojej ukochanej przy każdej okazji.
Wprawdzie końcówka lata okazała się dla nich niezbyt łaskawa z uwagi na konflikt wynikający z odwiedzin mugolskiego ośrodka wypoczynkowego Windermere, tak dosyć szybko udało im się dojść do porozumienia. Konfrontacja wzmocniła ich związek i pokazała, że nawet w gorszych chwilach mogą na siebie liczyć. Oby trend ten się utrzymał, ponieważ Pan Lupin musi pilnie znaleźć odpowiedni pierścionek dla swojej partnerki... Oferty pomocy proszę wysyłać na sowią pocztę.
III. Dokonania fabularne: Większość osiągnięć młodego Lupina jest nierozerwalnie połączona z jego pracą w Szpitalu św. Munga. Chłopak stale się dokształca i pomimo niesnasek wynikających z dosyć... nietypowego... podejścia do opiekunki stażu, powoli buduje swoją pozycję w środowisku medycznym. Chłopak nie tylko miał okazję poszerzyć swoje znajomości o starszych stażem pracowników placówki medycznej, ale też wsparł Magiczne Towarzystwo Herbologiczne podczas badań nad egzotyczną mandragorą, ale też został zaproszony do zespołu badawczego Florence Bulstrode skupionego na znalezienia remedium na Klątwę Żywiołów. Czyżby był to znak od Pani Księżyca, że nawet jego praca w szpitalu musi być jakoś powiązana z miłością jego życia? Kto wie, kto wie...
IV. Postępy: W trakcie lata zarówno w ramach rozgrywek pozafabularnych, jak i wydarzeń zakulisowych Cameron miał okazję zgłębiać tajniki Wiedzy przyrodniczej, Wiedzy o świecie oraz Percepcji. Każda z tych umiejętności okazała się być ważna w jego procesie kształcenia na zawodowego medyka w gmachu Szpitala św. Munga podczas badań wszelkiego rodzaju pacjentów, pracy z próbkami w laboratorium czy wyręczaniu zawodowych rzemieślników w tworzeniu nowych wariantów mikstur i eliksirów. Chłopak mógł też potencjalnie zaliczyć wzrost pewności siebie związany z ćwiczeniem Charyzmy ilekroć zjawiał się gdzieś z Heather publicznie przez to, że zawsze zdają się przyciągać uwagę reporterów i fotografów podczas sabatów czy wydarzeń towarzyskich wyższego szczebla.
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: brak działalności fabularnej, która umożliwiłaby mu podniesienie poziomu spaczenia
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: brak działalności fabularnej, która umożliwiłaby mu podniesienie poziomu rozpoznawalności
3. Nowy opis rozpoznawalności: — — —
VII. Zmiany w statystykach: — — —
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. Zmiana przewagi Niewidzialność na Popularność
AKTUALNA WERSJA:
Kod:
[Przewaga="▶ [PRZEWAGA] Niewidzialność [0]"][/Przewaga]
[koperta]Konsekwencja niskiego (III) poziomu rozpoznawalności w społeczeństwie czarodziejów. Młody Lupin zdecydowanie nie należy do grona najbardziej znanych osób w Londynie. Ba, podejrzewa, że nawet ta śmieszna pani u której kupuje kawę na wynos przed pracą nie ma pojęcia jak się nazywa lub pomyliłaby się parę razy, zanim przypomniałaby sobie jego imię. Oczywiście, chłopak nie jest też kompletnym odludkiem. Znajomi ze szkoły z powodzeniem mogą go kojarzyć z dawnych lat, współpracownicy zapewne znają go z widzenia lub rozmów w kanciapie podczas przerwy na dyżurze, a barman w pubie wie w którym miejscu zazwyczaj siada, kiedy wpada na popijawę.[/koperta]Kod:
[Przewaga="▶ [PRZEWAGA] Popularność [0]"][/Przewaga]
[koperta]Konsekwencja wysokiego poziomu rozpoznawalności w społeczeństwie czarodziejów. Chociaż przez długi czas młody Lupin nie wyróżniał się zbytnio z tłumu, tak przez wejście w oficjalny związek z Heather Wood dosyć szybko wylądował na językach wszelkiego rodzaju czasopism plotkarskich, które w ostatnich miesiącach zidentyfikowały go jako cichego partnera zdolnej brygadzistki, której praktycznie nie odstępuje na krok. Po wspólnej wizycie na wiosennym balu charytatywnym Longbottomów oraz serii wspólnych zdjęć, które obiegły większość redakcji magazynów czarodziejów, Cameron stał się stosunkowo rozpoznawalny, a jego popularność zwiększyła także m.in. fotorelacja z obozu wolontariuszy na Polanie Ognisk oraz publiczne oświadczenie się Heather na przyjęciu kostiumowym inspirowanym powieściami Darcy'ego Lockharta.[/koperta]Lol, poprawiam błąd z poprzedniego rozliczenia, bo podniosłem sobie rozpoznawalność, ale już nie zmieniłem sobie przewagi oraz jej opisu i absolutnie nikt nie zwrócił na to uwagi Xd
2. Poprawa pola Cechy szczególne
Kod:
[Cechy szczególne] wada wymowy (jąkanie się) objawiająca się w sytuacjach stresowychIX. Zmiany w lokacjach:
OIOM na Horyzontalnej 3/4
Kto by się spodziewał, że do jednego z bardziej popularnych mieszkań w magicznej dzielnicy Londynu przylgnie prześmiewcza ksywka nawiązująca do oddziału intensywnej opieki medycznej? Na pewno nie jest to w smak pracownikom lokalnych agencji nieruchomości, którzy przy oprowadzeniu potencjalnych nabywców muszą tłumaczyć się z tego, czemu do lokum przylgnęła taka, a nie inna nazwa.
Mieszkanie zajmujące całe trzecie piętro kamienicy na Alei Horyzontalnej nie charakteryzuje się tylko balkonem i oknami wychodzącymi na Ulicę Pokątną, ale także nieco ekscentrycznym wystrojem klatki schodowej na tym samym piętrze. W latach 50. piętro wykupił podstarzały lekarz, który obrał sobie za punkt honoru przekształcenie budynku w placówkę medyczną.
Niestety z braku funduszów, zdołał jedynie zakupić sprzęt medyczny i... wyremontować część klatki schodowej, co zaowocowało wyłożeniem podłogi i ścian kafelkami w charakterystycznym odcieniu szpitalnej zieleni. Co gorsza, zaklęcia wykorzystane przez ówczesnych majstrów okazały się na tyle trwałe, że po dziś dzień nikomu nie udało się pozbyć parszywej ozdoby, która zupełnie nie pasuje do pozostałych pięter budynku.
Wysoki czynsz, podejrzani sąsiedzi z dołu i niezbyt estetyczne ozdóbki jak do tej pory skutecznie trzymały ludzi z daleka, aż niedawno... Na piętrze zaobserwowano ekipy remontowe oraz dostawy mebli, zupełnie jakby mieszkanie przygotowywano do przekazania nowemu właścicielowi! Czyżby wielo-pokojowe lokum po dawnym magimedyku miało wreszcie trafić do nowych nabywców?
Mieszkanie zajmujące całe trzecie piętro kamienicy na Alei Horyzontalnej nie charakteryzuje się tylko balkonem i oknami wychodzącymi na Ulicę Pokątną, ale także nieco ekscentrycznym wystrojem klatki schodowej na tym samym piętrze. W latach 50. piętro wykupił podstarzały lekarz, który obrał sobie za punkt honoru przekształcenie budynku w placówkę medyczną.
Niestety z braku funduszów, zdołał jedynie zakupić sprzęt medyczny i... wyremontować część klatki schodowej, co zaowocowało wyłożeniem podłogi i ścian kafelkami w charakterystycznym odcieniu szpitalnej zieleni. Co gorsza, zaklęcia wykorzystane przez ówczesnych majstrów okazały się na tyle trwałe, że po dziś dzień nikomu nie udało się pozbyć parszywej ozdoby, która zupełnie nie pasuje do pozostałych pięter budynku.
Wysoki czynsz, podejrzani sąsiedzi z dołu i niezbyt estetyczne ozdóbki jak do tej pory skutecznie trzymały ludzi z daleka, aż niedawno... Na piętrze zaobserwowano ekipy remontowe oraz dostawy mebli, zupełnie jakby mieszkanie przygotowywano do przekazania nowemu właścicielowi! Czyżby wielo-pokojowe lokum po dawnym magimedyku miało wreszcie trafić do nowych nabywców?
Umiejscowienie: Aleja Horyzontalna od strony Ulicy Pokątnej
Poziom: I
Zabezpieczenia:
Poziom: I
Zabezpieczenia:
- Odbicie
- Lakier do drewna
- Cichosza
- Produkcja II
- Hałas
- Patrole
- Przestępstwa
- Niewygodni sąsiedzi
Kod:
[Nazwa lokacji] OIOM na Horyzontalnej 3/4
[ozdobny obrazek link=https://i.pinimg.com/736x/f5/49/f1/f549f1775ef39ccd802d9fcb67f19eb5.jpg]
[Opis lokacji] Kto by się spodziewał, że do jednego z bardziej popularnych mieszkań w magicznej dzielnicy Londynu przylgnie prześmiewcza ksywka nawiązująca do oddziału intensywnej opieki medycznej? Na pewno nie jest to w smak pracownikom lokalnych agencji nieruchomości, którzy przy oprowadzeniu potencjalnych nabywców muszą tłumaczyć się z tego, czemu do lokum przylgnęła taka, a nie inna nazwa.
Niestety z braku funduszów, zdołał jedynie zakupić sprzęt medyczny i... wyremontować część mieszkania z klatką schodowej, co zaowocowało wyłożeniem podłogi i ścian kafelkami w charakterystycznym odcieniu szpitalnej zieleni. Co gorsza, zaklęcia wykorzystane przez ówczesnych majstrów okazały się na tyle trwałe, że po dziś dzień nikomu nie udało się pozbyć parszywej ozdoby, która zupełnie nie pasuje do pozostałych pięter budynku.
[Umiejscowienie] Aleja Horyzontalna
[Poziom] I
[Zabezpieczenia]
[list]
[*]Odbicie
[*]Lakier do drewna
[*]Cichosza
[/list]
[Ulepszenia]
[list]
[*]Produkcja II
[/list]
[Cechy]
[list]
[*]Hałas
[*]Patrole
[*]Przestępstwa
[*]Niewygodni sąsiedzi
[/list]
[Koniec psot]klik! - Sesja o zabezpieczeniach i ulepszeniach lokacji.
klik! - post na temat zdobycia losu na konkurs i wysłaniu go (ostatnie kilka akapitów).
Rachunek:
800 PD (lokacja I poziomu na Alei Horyzontalnej od strony Ulicy Pokątnej, piętro kamienicy przez zawadę Biedak)
300 PD (3x zabezpieczenia - odbicie, lakier do drewna, cichosza)
300 PD (1x ulepszenia - Produkcja II)
= 1400 PD
Obecnie mam na koncie 1863 PD + za rozliczenie dostaje 200 PD, co da mi 2063 PD, więc bez problemu będzie mnie stać na opłacanie lokalu za 1400 PD.
Obecnie mam na koncie 1863 PD, ale za rozliczenie dostaje 200 PD, co daje mi 2063 PD, więc stać mnie na powyższy zakup ^^ Dodatkowo, z uwagi na to, że początkowo miałem nieco inne plany na rozliczenie kwartału letniego (RIP Wybitny z Wiedzy przyrodniczej), a nagłe ogarnięcie takiego mieszkania byłoby nieco dziwne w wykonaniu Camerona, chciałbym dostać ingerę MG-ową/Bardową związaną z wygraniem tego mieszkania na jakieś loterii np. kebaba/kostki rosołowej/szamponu Potterów (XD) czy jakiegoś innego łatwo-dostępnego produktu z którego Camiś mógłby to wygrać w gruncie rzeczy przez przypadek XD Plus, chciałbym zarezerwować sobie w razie czego prawo do odstąpienia od Wygodnego miejsca pracy, jeśli na dniach okaże się, że ulepszenie to jest niezdatne do użytku do uprawiania roślin i tworzenia eliksirów i maści.
X. Aktualizacja treści karty: — — —
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: — — —
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność — nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista — nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa — nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia — nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi — nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury — nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
1. opis w polu Edukacja — mam dobrze
2. opisy przewag i zawad — mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne — poprawiam Cechy szczególne
4. opis w polu Zamieszkanie — mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne — poprawiam (w Aktualizacjach Karty Postaci)
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej — mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny — mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność — poprawiam (w Aktualizacjach Karty Postaci)
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex — nie dotyczy
10. zawada Uczulenie — nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 — nie dotyczy
adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Cameron Lupin