• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 11 Dalej »
[29 VIII 1972] Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją

[29 VIII 1972] Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
05.12.2024, 10:02  ✶  
Ze wszystkich ludzi na świecie absolutnie tylko jedna mogła powiedzieć "Skończ pierdolić" do Anthony'ego Shafiqa i spotkać się z reakcją rozbawienia i wygodniejszego ułożenia na przedramieniu.
– Od dwóch tygodni musze trzymać fason, daj mi kurwa spokój – burknął w odpowiedzi, a owa "kurwa" w jego ustach brzmiała tak soczyście nienaturalnie, jakby był zdecydowanie gorszym aktorem niż w rzeczywistości, który nie tyle wyćwiczył tę kwestię, a odważył się podczas spektaklu "poimprowizować" ku zgrozie reżysera i scenarzysty. Mimo łez i zgryzot szarpiących Shafiq'ową duszę, był on jednak rozbawiony sposobem, który wybrał przyjaciel na pocieszenie go. Kijem przez łeb, a potem marchewka obietnic smoczego patronusa.

– Obaj wiemy, że to wąż, zupełnie jakby tiara przydziału się pomyliła, a ja zupełnym przypadkiem spędziłem siedem lat w miejscu, do którego nie należała moja natura. – Nie było w tym złości, ani urażonej dumy. Mógł wyzywać jego kukułkę od feniksów, a swojego tłustego pytona nazywać wyrmem, ale dalej były to tylko zwierzęta - "zwykłe", można by powiedzieć "mugolskie", pozbawione magii i patosu.

– Wątpię aby przekonanie do racji cokolwiek dało. Myślałem o tym, ha! Myślę o tym bez przerwy od czasu naszej rozmowy wiesz której. Myślę, że nawracanie powinniśmy zostawić prorokom. Ludzie, szczególnie ludzie ministerstwa ruszą tam, gdzie upatrzą swój interes. – Nieświadom zupełnie odtwarzania zarzutów jakie postawiono wobec niego ledwie kilka dni temu, dywagował dalej: – Więc trzeba sprawić, żeby obecny stan rzeczy wybitnie się im nie opłacał. Nikomu. Żadnej ze stron. – To nie było oczywiste, wiele osób narzekało na to, że Ministerstwo kuleje, ale Anthony dostrzegał w tej sytuacji pewien wybieg dla Jenkins, która mogła jeszcze ukręcić na tym swoje lody, znaleźć sposób na gwarancje utrzymania władzy. Szczególnie, że tak zwany Lord zdawał się Anthony'emu graczem o innych zapotrzebowaniach niż władza. Po władzę nie szło się w ten sposób. Oczywiście było to wciąż - nomen omen - wróżenie z kryształowej kuli, a jednak.

– Sądzisz, że możemy wtajemniczyć w plan Jonathana? Źle się czuje z tym, że nie mogę z nim o tym mówić otwarcie, a jeszcze ten francuz miesza, gdy potrzebujemy wszystkich rąk na pokładzie... – westchnął ciężko. – Królowa Matka raczej nie będzie chciała ryzykować swojego życia tak długo, jak dzieci nie są odchowane, choć i tak ryzykuje tak wiele obstając przy dziedzictwie Kelly'ego. Theodor będzie jechał z nami do Egiptu – poinformował łapiąc się na myśli, że zapomniał o tym powiedzieć wcześniej. Opuszkami wodził po świeżej skaryfikacji, dziwnie kontent tą stałością wyrażoną w zapisie na ciele, chcąc ją bardziej poczuć niż zobaczyć. Było w tym geście coś bezpiecznego. Coś kotwiczącego go w obecnej chwili. Czy będzie mógł tak wesprzeć Morpheusa, gdy on się zapadnie w swojej głowie? Utonie w swoich emocjach? Nie odsuwał się, nie zmieniał swojej pozycji, zupełnie jakby tak jak teraz siedzieli mieli siedzieć już zawsze.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Anthony Shafiq (3593), Morpheus Longbottom (2276)

Wiadomości w tym wątku
[29 VIII 1972] Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją - przez Morpheus Longbottom - 16.11.2024, 11:59
RE: [29 VIII 1972] Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją - przez Anthony Shafiq - 19.11.2024, 16:36
RE: [29 VIII 1972] Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją - przez Morpheus Longbottom - 28.11.2024, 08:36
RE: [29 VIII 1972] Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją - przez Anthony Shafiq - 28.11.2024, 16:50
RE: [29 VIII 1972] Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją - przez Morpheus Longbottom - 01.12.2024, 23:15
RE: [29 VIII 1972] Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją - przez Anthony Shafiq - 05.12.2024, 10:02
RE: [29 VIII 1972] Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją - przez Morpheus Longbottom - 05.12.2024, 17:29
RE: [29 VIII 1972] Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją - przez Anthony Shafiq - 06.12.2024, 10:06
RE: [29 VIII 1972] Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją - przez Morpheus Longbottom - 09.12.2024, 20:12
RE: [29 VIII 1972] Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją - przez Anthony Shafiq - 09.12.2024, 21:17
RE: [29 VIII 1972] Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją - przez Morpheus Longbottom - 11.12.2024, 21:46
RE: [29 VIII 1972] Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją - przez Anthony Shafiq - 12.12.2024, 17:17
RE: [29 VIII 1972] Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją - przez Morpheus Longbottom - 16.12.2024, 20:46
RE: [29 VIII 1972] Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją - przez Anthony Shafiq - 19.12.2024, 11:07

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa