• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 16 Dalej »
[1952]The dove and the leopard fought at five o’clock || Vakel & Morpheus

[1952]The dove and the leopard fought at five o’clock || Vakel & Morpheus
god (self-diagnosed)
If we swallow all the friends we have,
who will be there to blame
for things we've done

when the worlds collapse?
sława
VII
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
celebryta, widzący, twórca
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
05.12.2024, 21:05  ✶  
- Przestań, Morfeuszu.

Do tej pory uważnie obserwował jego ruchy po pomieszczeniu, ale teraz przekręcił głowę w bok, wlepiając wzrok w okno, o które wciąż obijały się krople deszczu.

- Jesteśmy naukowcami, bycie potworami bardzo chętnie zostawię mojej rodzinie. Niech się wypchają, z tym swoim całym... - Sapnął. To wcale nie było sapnięcie wywołane bólem podbitego oka - to słowa były teraz ciężarem nie do udźwignięcia. On nie wiedział, co powiedzieć. Niesłychana rzadkość i jednocześnie ostateczny dowód tego, że coś ukrywał.

Nie wzbraniał się przed pomocą. Wręcz przeciwnie - kiedy ich palce się zetknęły, chłopak bardzo szybko ustąpił - najwyraźniej opieka była dokładnie tym, czego oczekiwał. Wyglądało to tak, jakby chciał go sięgnąć, przycisnąć do siebie, ale coś nie pozwalało mu na zainicjowanie tej bliskości. Gula w gardle narastała do niepojętych rozmiarów.

- Nadal we mnie nie wierzy - powiedział i parsknął nieco żałosnym śmiechem. To nie był Dolohov znany komukolwiek - ten śmiech nosił w sobie znamiona rozpaczy i odrazy, ale w tym co mówił i jak mówił, kryło się coś jeszcze, coś o wiele bardziej oczywistego. Czysty strach. - Jest przekonany, że nie dostanę tego grantu na badania i nie będę mógł się utrzymać, więc ożenię się z nią dla pieniędzy. Próbował mnie moralizować, że jestem beznadziejnym synem, bo „dobrał mi żonę tak, żebym mógł pisać dalej te swoje wróżbickie pierdoły”. - Bardzo długo myślał, jednocześnie nie dał żadnej przestrzeni na wcięcie mu się w słowo, jakby trzymał tę chwilę i nie dopuszczał na odezwanie się kogokolwiek innego niż on. Kiedyś przecież musiał się do tego przyznać. - Uderzył mnie za powiedzenie, że nie ożenię się z tą Mulciberówną, bo kocham ciebie. - I chcę być z tobą.

Może nie zostało to zwerbalizowane, ale ten strach to był strach o Morfeusza właśnie. Oto tego felernego dnia uczynił osobę, którą kochał najbardziej na świecie obiektem nienawiści tyrana tak okrutnego, że opuszczał głowę w dół za każdym razem, kiedy znajdowali się w jednym pomieszczeniu. Dlaczego? Dzisiaj... klęczał przy jego nogach, jutro mogłoby go tutaj nie być.

Zakładał brak konieczności podzielenia się szeregiem wyzwisk, jakie padły w odpowiedzi.

with all due respect, which is none
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Morpheus Longbottom (2983), Vakel Dolohov (3166)

Wiadomości w tym wątku
[1952]The dove and the leopard fought at five o’clock || Vakel & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 27.11.2024, 08:34
RE: [1952]The dove and the leopard fought at five o’clock || Vakel & Morpheus - przez Vakel Dolohov - 02.12.2024, 21:31
RE: [1952]The dove and the leopard fought at five o’clock || Vakel & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 05.12.2024, 15:00
RE: [1952]The dove and the leopard fought at five o’clock || Vakel & Morpheus - przez Vakel Dolohov - 05.12.2024, 21:05
RE: [1952]The dove and the leopard fought at five o’clock || Vakel & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 05.12.2024, 22:55
RE: [1952]The dove and the leopard fought at five o’clock || Vakel & Morpheus - przez Vakel Dolohov - 07.12.2024, 02:45
RE: [1952]The dove and the leopard fought at five o’clock || Vakel & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 10.12.2024, 22:39
RE: [1952]The dove and the leopard fought at five o’clock || Vakel & Morpheus - przez Vakel Dolohov - 11.12.2024, 16:13
RE: [1952]The dove and the leopard fought at five o’clock || Vakel & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 11.12.2024, 21:48
RE: [1952]The dove and the leopard fought at five o’clock || Vakel & Morpheus - przez Vakel Dolohov - 15.12.2024, 19:50
RE: [1952]The dove and the leopard fought at five o’clock || Vakel & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 16.12.2024, 02:17
RE: [1952]The dove and the leopard fought at five o’clock || Vakel & Morpheus - przez Vakel Dolohov - 23.12.2024, 21:52
RE: [1952]The dove and the leopard fought at five o’clock || Vakel & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 02.01.2025, 22:37
RE: [1952]The dove and the leopard fought at five o’clock || Vakel & Morpheus - przez Vakel Dolohov - 05.01.2025, 00:36

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa