• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 11 Dalej »
[31.08.1972] ~To zaliczyłeś czy nie?~ Scarlett&Charlie

[31.08.1972] ~To zaliczyłeś czy nie?~ Scarlett&Charlie
sommerfugl
Although the butterfly and the caterpillar are completely different, they are one and the same.
krew
genetyka
zawód
173cm wzrostu, smukła sylwetka, nieco zbyt blada cera, której jasny odcień potęgowany jest tylko przez ciemne włosy i oczy. Nie nosi zarostu, ubiera się zwykle elegancko. W słowach często przebija się jego skandynawski akcent.

Charles Mulciber
08.12.2024, 01:45  ✶  
Rozmarzony Charles nie tylko miał piękne wizje, ale też zupełny brak zrozumienia, jak działają kobiety i jak powinien je adorować w sytuacji, w której się znaleźli. Odyn jeden wiedział, że jego próby podrywu były co najwyżej nieporadne, ale Scylla przynajmniej dorównywała mu umiejętnościami.

- Co ma? - Dopytał, nie będąc zaznajomiony z terminologią medyczną, która nie była używana wśród magicznego społeczeństwa. - Pracuję przecież. Na miłość. - Uściślił, a chcąc powstrzymać niezręczność, upił duży łyk z kubka. - Nie wiem, czy to ta. Teraz mi się tak wydaje. A s-skoro ją znasz, to nie muszę ci nic więcej o niej mówić. - Zawstydził się, opierając wygodniej i wciągając nogi, by oprzeć je przed sobą. - Jak przyjdzie czas, to może coś z tego będzie. A jak nie, to nie.

Rozmawianie o miłościach nie było łatwe, gdy obok siedziała siostra, tak bliska sercu. Charlie westchnął na samą myśl o Scylli i musiał przetrzeć dłonią twarz, by zmyć z niej ten głupi uśmieszek. Panna Greyback sprawiała, że działy się z nim dziwne rzeczy.

- Domyślam się, co znaczy spiknąć. - Powtórzył kolejne nieznane sobie słowo. - I naprawdę, nie musisz. Radzę sobie doskonale sam i to mój wybór. I Scylli, ale ona widzi przyszłość. - Podkreślił, nie podzielając wesołości siostry, bo przecież był bardziej zawstydzony, niż zadowolony, a do tego wciąż niewyspany.

Przyszłość i plany na nią musiały jednak poczekać, bo uderzała w nich przeszłość i teraźniejszość, gdy ojciec potrzebował pomocy i wsparcia, którego Scarlett mu odmawiała.

- Zapomnij, poproszę Sophie! - Podniósł nieco głos, rozeźlony podejściem Scarlett. - Nie nocujesz w kamienicy? To gdzie się włóczysz? Wiesz co, nie, nie mów mi. - Parsknął suchym śmiechem. - Zostawiasz go samego w domu, tylko to się liczy. Więcej się po tobie spodziewałem. - Rzucił kąśliwie, odstawiając kubek na stół. - Ojciec potrzebuje przestrzeni, ale potrzebuje też czuć, że jesteś tam, dla niego! I dla Sophie, skoro tak ciężko to przeżywa! A teraz to ja jestem ten zły, co? Ja i Leonard? - Charles poczuł, jak napełnia go złość. Nie tego spodziewał się z samego rana, nie wypominania miłostek i tego, że zapominał o ojcu. On, jako jedyny z rodzeństwa, w ogóle interesował się dobrem Richarda! - A ty jesteś niby lepsza? Ty się poświęcasz, włócząc się po Londynie? Masz chociaż pracę, Scarlett? Masz poważne zajęcie, skoro nie masz czasu dla taty?!
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Charles Mulciber (2019), Scarlett Mulciber (2815)

Wiadomości w tym wątku
[31.08.1972] ~To zaliczyłeś czy nie?~ Scarlett&Charlie - przez Scarlett Mulciber - 12.11.2024, 23:37
RE: [31.08.1972] ~To zaliczyłeś czy nie?~ Scarlett&Charlie - przez Charles Mulciber - 13.11.2024, 15:58
RE: [31.08.1972] ~To zaliczyłeś czy nie?~ Scarlett&Charlie - przez Scarlett Mulciber - 15.11.2024, 00:21
RE: [31.08.1972] ~To zaliczyłeś czy nie?~ Scarlett&Charlie - przez Charles Mulciber - 15.11.2024, 19:08
RE: [31.08.1972] ~To zaliczyłeś czy nie?~ Scarlett&Charlie - przez Scarlett Mulciber - 15.11.2024, 23:00
RE: [31.08.1972] ~To zaliczyłeś czy nie?~ Scarlett&Charlie - przez Charles Mulciber - 25.11.2024, 23:10
RE: [31.08.1972] ~To zaliczyłeś czy nie?~ Scarlett&Charlie - przez Scarlett Mulciber - 07.12.2024, 19:42
RE: [31.08.1972] ~To zaliczyłeś czy nie?~ Scarlett&Charlie - przez Charles Mulciber - 08.12.2024, 01:45
RE: [31.08.1972] ~To zaliczyłeś czy nie?~ Scarlett&Charlie - przez Scarlett Mulciber - 14.12.2024, 20:08
RE: [31.08.1972] ~To zaliczyłeś czy nie?~ Scarlett&Charlie - przez Charles Mulciber - 15.12.2024, 15:02
RE: [31.08.1972] ~To zaliczyłeś czy nie?~ Scarlett&Charlie - przez Scarlett Mulciber - 27.12.2024, 08:31

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa