12.12.2024, 14:21 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.03.2025, 21:07 przez Cassandra Dolohov.)
Cassandra Valeria Dolohov (Vablatsky)
Długie, czarne włosy opadają miękką kaskadą na szczupłe plecy. Spod cienkiej skóry wyzierają twarde, ostre kosteczki, sprawiając wrażenie że zaraz przebiją się na powierzchnię i jej stan stanie się rzeczywisty. Blada skóra, która nie widziała słońca nie tylko w pochmurnej Anglii, ale i mroźnej, surowej Rosji, obleka ciało słabe, tymczasowe. Ona nie jest tu i teraz - ona jest tutaj na pożyczonym czasie, w pożyczonej rzeczywistości. Stąpa po teraźniejszości, mimo że jej duch i umysł zostały zamknięte w przyszłości, a serce: w przeszłości. Jest ciałem złożonym z niepasujących do siebie kawałków. Wieszczką bez przyszłości, jasnowidzką, która nigdy nie spojrzy w swoją przyszłość.
![[Obrazek: e2af221c90c6db7293e4c7f76ee1732c.jpg]](https://i.pinimg.com/736x/e2/af/22/e2af221c90c6db7293e4c7f76ee1732c.jpg)
Wydaje się być nierzeczywista. Tak eteryczna, że wystarczy podmuch wiatru, by rozsypać jej sylwetkę w popiół, który podąży na wszystkie cztery strony świata. Jej głos nigdy nie jest podniesiony - niemalże zawsze mówi szeptem, jednak tak wyraźnym, że wbija się wprost do mózgu i nie chce go opuścić. Zwiewne, lejące się szaty przywodzą na myśl cienie, które oblekają jej kościste ciało, podkreślając mankamenty. Chodź, jestem słaba. Chodź, złam to ciało i sprawdź, co się stanie.
Poznajmy się bliżej
♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... siebie pośród książek, z których uśmiechają się moje zdjęcia. Książek jest tyle, że wznoszą się ku niebu, nie jestem w stanie ich policzyć.
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę... ojca
♦ Amortencja pachnie mi... pergaminem, atramentem i dymem papierosowym
♦ Moje ulubione zaklęcie to... protego
♦ Mój patronus przyjmuje formę... kota
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie... najwyższa forma magii. Po co uczyć się innej, jeśli nie wiesz, jak poruszać się w przeszłości, teraźniejszości i przyszłości?
♦ Czarna magia? Cóż... nie istnieje rozgraniczenie pomiędzy dobrą a złą magią.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... jeszcze go nie osiągnęłam, lecz jestem na dobrej drodze.
♦ Stoję po stronie... swojej i swojego brata.
♦ Moje serce należy do... przyszłości.