• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Śmiertelnego Nokturnu v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
[17.08.1972, przed północą] Młody, mam dla ciebie zadanie bojowe

[17.08.1972, przed północą] Młody, mam dla ciebie zadanie bojowe
femininomenon
I'm never gonna please the crowd
Even if they told me how
I came into this world too loud
And that's the way I'm going out
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
dla rodziny głównie
Nie da się Mewy opisać, bo jest metamorfomagiem. Nikt nie wie, jak tak naprawdę wygląda, bo zmienia wygląd jak rękawiczki. Nie tylko wybitnie często podszywa się pod innych, ale też manipuluje aparycją nawet gdy pozostaje przy własnej tożsamości, bo chce w oczach innych utrzymać pewne wrażenie. W jej codziennym wyglądzie da się znaleźć kilka cech wspólnych: azjatyckie rysy, zwykle czarne włosy średniej długości, chłopięcy ubiór. Nosi się - i poniekąd zachowuje - jak bad boy, ewidentnie nie próbując nigdy być damą. Zawsze da się ją poznać po zadziornym spojrzeniu oraz ostrym sposobie wypowiedzi. No i tej bezczelnej pewności siebie.

Maeve Chang
02.01.2025, 14:41  ✶  

17 sierpnia 1972

Maeve Chang & Baldwin Malfoy

Necronomicon, tuż przed północą

Upiorne światło napędzanych magią lamp przed wejściem do Necronomiconu było jak ironiczny żart w jej obecnym stanie, bo w ich blasku wyglądała jak chodzący trup. Maeve stanęła przed drzwiami, zaciskając szczęki z bólu i frustracji, a chłodne nocne powietrze szczypało jej skórę. Krwawienie z nosa udało się zatrzymać zaklęciem, ale pulsujący ból i delikatna opuchlizna przypominały o wszystkim, co właśnie się wydarzyło. Atreus. Jej przeszłość i największy błąd. A teraz? Złamał jej nos, nawet nie wiedząc, że to właśnie z nią miał do czynienia. Wiedziała, że gdyby był świadomy, to ręki by na nią w ten sposób nie podniósł, ale wcale nie niwelowało to irracjonalnej złości. Jej oddech był płytki, a serce biło szybko, jakby ciało nadal walczyło z niewidzialnym przeciwnikiem. W głowie miała chaos, mieszankę gniewu, rozczarowania i bólu, który nie ograniczał się jedynie do fizycznego urazu.

W środku Necronomiconu panował półmrok, rozpraszany jedynie ciepłym światłem świec. Mewa ruszyła w stronę lady, rozglądając się nerwowo. Szukała Lorraine. Potrzebowała jej uspokajającego głosu, dotyku dłoni, spojrzenia, które sprawiało, że wszystko inne wydawało się mniej ważne. Kroki odbijały się ciężko od drewnianej podłogi, w jej głowie dźwięk ten wydawał się niemal ogłuszający. Rozglądała się, ignorując charakterystyczny, lekko zatęchły zapach wieńców pogrzebowych i formaliny, która unosiła się w powietrzu. Nie obchodziło jej to teraz. Potrzebowała Lorraine, jak tonący potrzebuje powietrza. Każda sekunda bez niej zdawała się ciągnąć w nieskończoność.

Zamiast Lorraine, jej spojrzenie napotkało Baldwina, siedzącego samotnie za kontuarem. Jego nonszalancka postawa i pozorny brak zainteresowania otoczeniem wzbudzały w niej irytację i dziwną ulgę jednocześnie. Było coś wkurwiająco pewnego w jego sposobie bycia, jakby nic na świecie nie mogło go zaskoczyć ani poruszyć. Jego sylwetka odcinała się na tle ciepłego światła świec.

- Gdzie jest Raine? - Zapytała wyraźnie niezadowolona, stając tam przed nim z rozwalonym nosem i furią tańczącą w oczach. Oparła się o ladę wyczekująco, acz niecierpliwie; nie chciała jego obecności. Nie chciała nikogo poza Lorraine, ale jednocześnie coś ją tu przyciągało, jakby jego obojętność była antidotum na jej chaos.

I wanna skin you alive
I wanna wear your flesh
— like a costume —
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Baldwin Malfoy (1890), Maeve Chang (2052)

Wiadomości w tym wątku
[17.08.1972, przed północą] Młody, mam dla ciebie zadanie bojowe - przez Maeve Chang - 02.01.2025, 14:41
RE: [17.08.1972, przed północą] Młody, mam dla ciebie zadanie bojowe - przez Baldwin Malfoy - 03.01.2025, 12:17
RE: [17.08.1972, przed północą] Młody, mam dla ciebie zadanie bojowe - przez Maeve Chang - 04.01.2025, 01:34
RE: [17.08.1972, przed północą] Młody, mam dla ciebie zadanie bojowe - przez Baldwin Malfoy - 04.01.2025, 13:37
RE: [17.08.1972, przed północą] Młody, mam dla ciebie zadanie bojowe - przez Maeve Chang - 19.01.2025, 00:48
RE: [17.08.1972, przed północą] Młody, mam dla ciebie zadanie bojowe - przez Baldwin Malfoy - 16.02.2025, 13:25
RE: [17.08.1972, przed północą] Młody, mam dla ciebie zadanie bojowe - przez Maeve Chang - 06.04.2025, 17:43

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa