• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 11 Dalej »
[05.09.72, wieczór] la petite mort || perseus & rodolphus

[05.09.72, wieczór] la petite mort || perseus & rodolphus
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
08.01.2025, 01:29  ✶  
Zawsze znajdę dla ciebie czas.
Na te słowa serce gwałtownie zatrzepotało w piersi Perseusa; nie zdawał sobie bowiem sprawy z tego, jak rozpaczliwie pragnął usłyszeć podobną deklarację z ust drugiego człowieka. Zaraz potem przeląkł się własnej reakcji - takie wyznania były niebezpieczne. Stwarzały iluzje bliskości, pozwalały myśleć, że jest się dla kogoś ważnym. Wkradały się w bezsenne noce do sypialni i tkały scenariusze wspólnej przyszłości, które nie miały nigdy się spełnić. Nie chciał tych uczuć, nie chciał przywiązywać się do kolejnej osoby, która pewnego dnia i tak odejdzie - oni zawsze odchodzili - zostawiając go z niemożliwą do wypełnienia pustką. Pragnął odepchnąć go, wypchnąć za drzwi i zamknąć mu je przed nosem, a potem schować się w cieniu. Bo przecież był samotny, tak bardzo samotny, jak tylko może czuć się człowiek otoczony przez ludzi, którzy w żaden sposób go nie rozumieją.

Nie zdobył się na to. Pragnienie poczucia jedności z drugą osobą zwyciężyła, nawet jeśli spójnia miała być tylko iluzją. I tak przekroczył już punkt, z którego nie było odwrotu, stał się zdrajcą, został przeklęty, żadna woda nie zmyje z niego ciężaru jego win. Niech więc Rodolphus pocałuje go raz jeszcze, niech jego ciepłe dłonie znów rozpoczną wędrówkę wokół jego bioder, niech gorący oddech omiecie odsłonięty kark, niech...

— Twoja w tym zasługa — odparł z uśmiechem; ciepłym i serdecznym, niepozbawionym szczerych zmarszczek wokół oczu. Naprawdę wierzył, że jest z nim lepiej - było mu przecież lekko w objęciach tego chłopaka. Dawał mu to, czego najbardziej potrzebował w ciągu miodnych tygodni, a że przy okazji owijał go tym sobie wokół palca... Cóż, byli przecież dorośli, a korzyści z tej znajomości były jednakowo dysponowane. — Och — zmarszczył brwi, gdy jego spojrzenie wreszcie zatrzymało się na charakterystycznej podłużnej torebce. Mugolskiej Biblii na pewno w niej nie przyniósł, choć sam Perseus nie pogardziłby zorganizowaniem lekkiej wersji bible discussion study meeting. — Jeśli chcesz mnie upić i wykorzystać, to mam dla ciebie rozczarowującą wiadomość... — prawy kącik ust sugestywnie uniósł się do góry, podczas gdy głos Perseusa zniżył się na granicę szeptu - cichy i odrobinę ochrypły — Możesz mnie mieć bez tego. Niemniej jednak dziękuję za prezent, będzie idealnie pasował do kolacji. Mam nadzieję, że wybaczysz mi moje niedociągnięcia w sztuce kulinarnej; przez większość życia wyręczali mnie kucharze, albo skrzaty i teraz czuję się jak... dziecko we mgle — wziął od Rodolphusa torbę, a potem ujął go pod ramię (częściowo ze względu na problemy z chodzeniem) i zaprowadził do salonu, gdzie czekał na nich starannie przygotowany stół.

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Perseus Black (1332), Rodolphus Lestrange (1802)

Wiadomości w tym wątku
[05.09.72, wieczór] la petite mort || perseus & rodolphus - przez Perseus Black - 02.01.2025, 23:58
RE: [05.09.72, wieczór] la petite mort || perseus & rodolphus - przez Rodolphus Lestrange - 03.01.2025, 01:06
RE: [05.09.72, wieczór] la petite mort || perseus & rodolphus - przez Perseus Black - 08.01.2025, 01:29
RE: [05.09.72, wieczór] la petite mort || perseus & rodolphus - przez Rodolphus Lestrange - 10.01.2025, 10:45
RE: [05.09.72, wieczór] la petite mort || perseus & rodolphus - przez Perseus Black - 14.01.2025, 16:52
RE: [05.09.72, wieczór] la petite mort || perseus & rodolphus - przez Rodolphus Lestrange - 19.01.2025, 14:32

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa