• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Poza Wyspami v
1 2 Dalej »
[08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła

[08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
14.01.2025, 18:55  ✶  
Uniósł brwi lekko zaskoczony ilością pytań młodszego maga, ale nie byłby Krkonem gdyby nie lubił tej dociekliwości. Po prawdzie również nie wprowadził go bardziej, chcąc zrobić spowinowaconemu z nim mężczyźnie niespodziankę
– To nie jest do końca odkrycie – powiedział powoli, dobierając słowa jak pasma włosów w wykwintny warkocz. – To raczej... koloryt lokalny, o którym usłyszałem od hiszpańskiego ambasadora. Pogranicze magii i przesądu do tego stopnia, że tę wiedźmę z powodzeniem moglibyśmy nazywać guślarką. Specyfik ma czynić obronę podobną oklimencji właśnie, stąd pytam o uroki, bo nie ma szybszej drogi by przetestować oklumente, jak przestraszyć go iluzją. – z oczywistych względów nie wspominał ukoronowania tej dziedziny magii , którym było zakazane zaklęcie. Byli wszak parą gentlemanów zajmujących się ciekawym zagadnieniem naukowym, a nie czarnoksiężnikami rozkazującymi biednemu testowanemu skakać na jednej nodze w takt nieistniejącej muzyki.
– Nie jest to główna linia działania tej kobiety. Specjalizuje się w ziołach i eliksirach, niemniej mój przyjaciel uczestniczył w takim... ceremoniale i bardzo sobie chwalił. Niestety Jorge zbyt łatwo poddaje się sile sugestii, więc nie jest dla mnie zbyt wiarygodny, co nie przeszkadza przecież zweryfikować opowieści, tradycji kultywowanej od wieków w tym regionie.
Ciekawostka. Okruch. A jednak czasem właśnie z takich okruchów można było zbudować bardzo wiele. Paranoja Anthony'ego wzrastała z każdym miesiącem wojny, więc jeśli miałby szansę zwiększyć swój mentalny potencjał, umocnić ochronną barierę - każdy strzał był wart oddania. Jeden celny wybaczy wszystkie ślepe.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Anthony Shafiq (1940), Rodolphus Lestrange (1505)

Wiadomości w tym wątku
[08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Anthony Shafiq - 12.11.2024, 16:07
RE: [08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Rodolphus Lestrange - 12.11.2024, 17:03
RE: [08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Anthony Shafiq - 20.11.2024, 14:57
RE: [08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Rodolphus Lestrange - 03.12.2024, 10:53
RE: [08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Anthony Shafiq - 14.01.2025, 18:55
RE: [08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Rodolphus Lestrange - 19.01.2025, 15:17
RE: [08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Anthony Shafiq - 30.01.2025, 15:42
RE: [08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Rodolphus Lestrange - 06.02.2025, 15:20
RE: [08.06 Rodolphus & Anthony] To moja droga z piekła do piekła - przez Anthony Shafiq - 07.03.2025, 16:03

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa