• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[28.08 Warownia Longbottomów] Przyjaciół poznaje się w biedzie

[28.08 Warownia Longbottomów] Przyjaciół poznaje się w biedzie
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
stolarz
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
25.01.2025, 20:59  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.02.2025, 00:08 przez Samuel McGonagall.)  
Myśli Samuela rzeczywiście wirowały, tak jak jego uczucia, ale był już tak zmęczony, tak bardzo zmęczony tym wszystkim, że w sumie przyszła błogosławiona pasywność, w której ataki ze strony jego klątwy były nieco się wyciszyły. Stąd też dobry humor, ale gdy tylko otwierał usta, mniej przypominał krogulca, a bardziej świergotnika, szalonego ptaka nie potrafiącego pozbierać myśli.

– Na razie to dla zabawy tylko, chciałbym... za te kilka lat będę pewnie umiał robić je lepiej. Chciałbym, żeby nie żałowała, że ma różdżkę ode mnie – przyznał lekko zagubiony, ze wzrokiem utkwionym w nieregularnym kształcie. – A chodziło mi w sumie o kształt wiesz... zwierzęcia. Bardzo chciałbym ją nauczyć animagii, tak jak uczyła mnie mama bo... – Niebieskie oczy pełne wszystkiego spojrzały na dawną przyjaciółkę.

Samuel był szczęśliwy, tego nie można było mu odmówić. Asymilował się, dowiadywał się prawdy, musiał oswajać się z rolami, które w sumie spadły nań z dnia na dzień. Miesiąc temu... Miesiąc temu widzieli się przecież jak rozpaczał, że nie ma w co się ubrać na potańcówkę, niepewny, czy zaproszenie od Morpheusa Longbottoma było zaproszeniem do czegoś więcej. Miesiąc temu zagryzał wargi na myśl o dawnej, niespełnionej miłości, teraz otrzymując jej więcej niż kiedykolwiek spodziewał się otrzymać. Spodziewałby się mieć.

Błękit zeszklił się gdy wspomniała plażę. Patrzył na Bee z wysoko uniesionymi brwiami, oddychając ciężej, coraz ciężej.

– Jestem ojcem, wiesz? Jestem ojcem Mabel. Tego dowiedziałem się na plaży – powiedział nagle bardzo, bardzo, bardzo cicho, na przydechu, choć gdy tylko zdał sobie z tego sprawę, zaczął oddychać mocniej i głębiej, żeby klątwa... żeby klątwa go nie sięgnęła. – ... a w Kniei czai się stwór, który pożera dusze i wcale, wcale nie jest widmem.– Prawda miała to do siebie, że dobrze prezentowała się na papierze. W życiu wiele razy ławiej było wybrać kłamstwo, niedopowiedzenie, przemilczenie spraw. Obie tajemnice zlepiły mu się w jedno ciężkie brzmie, choć Nora mówiła przecież, że to nie jest już tajemnica, ale może jest? – Jestem przytłoczony. Za dużo. Za szybko. – głos nagle mu się złamał i skulił się ukrywając twarz w dłoniach. Powinien być taki szczęśliwy... Poczucie winy dociążyło barki, a piersią wstrząsnął szloch. Kochał swoje dziewczyny, ale tęsknił za swoją leśniczówką i czasami, gdy pory roku wyznaczały rytm, a za towarzystwo miał dwie kozy i kurę.

Zawada: Prawdomówny
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2637), Samuel McGonagall (3101)

Wiadomości w tym wątku
[28.08 Warownia Longbottomów] Przyjaciół poznaje się w biedzie - przez Samuel McGonagall - 17.01.2025, 14:57
RE: [28.08 Warownia Longbottomów] Przyjaciół poznaje się w biedzie - przez Brenna Longbottom - 19.01.2025, 00:22
RE: [28.08 Warownia Longbottomów] Przyjaciół poznaje się w biedzie - przez Samuel McGonagall - 25.01.2025, 20:59
RE: [28.08 Warownia Longbottomów] Przyjaciół poznaje się w biedzie - przez Brenna Longbottom - 28.01.2025, 11:47
RE: [28.08 Warownia Longbottomów] Przyjaciół poznaje się w biedzie - przez Samuel McGonagall - 25.02.2025, 16:01
RE: [28.08 Warownia Longbottomów] Przyjaciół poznaje się w biedzie - przez Brenna Longbottom - 28.02.2025, 09:49
RE: [28.08 Warownia Longbottomów] Przyjaciół poznaje się w biedzie - przez Samuel McGonagall - 13.03.2025, 20:09
RE: [28.08 Warownia Longbottomów] Przyjaciół poznaje się w biedzie - przez Brenna Longbottom - 18.03.2025, 09:51
RE: [28.08 Warownia Longbottomów] Przyjaciół poznaje się w biedzie - przez Samuel McGonagall - 25.03.2025, 10:49
RE: [28.08 Warownia Longbottomów] Przyjaciół poznaje się w biedzie - przez Brenna Longbottom - 26.03.2025, 09:24
RE: [28.08 Warownia Longbottomów] Przyjaciół poznaje się w biedzie - przez Samuel McGonagall - 26.03.2025, 14:23
RE: [28.08 Warownia Longbottomów] Przyjaciół poznaje się w biedzie - przez Brenna Longbottom - 28.03.2025, 10:08

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa