• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 11 Dalej »
[01.09.972] Not yet corpses! | Basilius & Lorien

[01.09.972] Not yet corpses! | Basilius & Lorien
Dama z gramofonem
And the violence, caused silence
Who are we mistaken?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
maledictus
zawód
Sędzia Wizengamotu
Czarownica o klasycznej, włoskiej urodzie odziedziczonej po matce. Ma ciemnobrązowe (z pierwszymi siwymi włosami) trudne do ujarzmienia loki, w które zwykle wpina złote spinki i ozdoby. Oczy - o bardzo nienaturalnym, kobaltowym kolorze. Bogowie pożałowali jej wzrostu. Ta poważna, dorosła kobieta ma zaledwie 149 cm wzrostu. Według kartoteki medycznej waży 37kg. Pachnie drogimi perfumami o zapachu jaśminu i ubiera się u magicznych projektantów, choć częściej można ją spotkać w przepisowym ministerialnym mundurku sędzi. Na przekór modzie czystokrwistych - uwielbia torebki, nienawidzi magicznych sakiew. Jej codzienna torebka z paryskiego magicznego domu mody jej zawsze wypchana po brzegi dokumentami, kosmetykami i innymi pierdołami, bez których nie może się obejść. Ogólnie to kobietą jest ułożoną, kulturalną, chociaż pierwsza dzień dobry na ulicy nie powie.

Lorien Mulciber
12.02.2025, 09:35  ✶  
Prawda była taka, że Lorien nie dość, że była pacjentką upartą, to w dodatku okropnie samolubną. Jakoś nie przyjmowała do wiadomości, że Prewett mógłby nie być w stanie jej leczyć. Postawiona pod ścianą możliwe, że by się ugięła, ale póki był w stanie unieść różdżkę do zaklęć i pióro do wypisania recept - nie widziała powodu do szukania alternatyw.
Skinęła w podziękowaniu głową.

- Wiesz… Każde miejsce, w którym zamieszkam będzie odrobinę bardziej przeklęte. Gdybym chciała przejść na emeryturę pewnie wyjechałabym na… Nie wiem, może na hiszpańską Ibizę?- Zaśmiała się na samą myśl o leżeniu na plaży w słońcu z drinkiem w ręku odpowiednio daleko od wody, żeby nie dostać ataku paniki. Albo w kurorcie. W kurorcie były bary, jakieś dancingi i kompletny brak morderczej wody, w której mogłaby się utopić. Idealne miejsce dla małego wilogowrona.
Nie wyglądała jakby się specjalnie przejęła kwestią Lasu Wisielców czy jakimś rozczłonkowanym ciałem. Na tym etapie życia panią sędzię naprawdę niewiele okrucieństw zdawało się zaskakiwać. Ludzie byli mordowani albo umierali sami z siebie w najróżniejszych okolicznościach - ot, taki był cykl życia.
Little Hangleton miało swój urok kameralnego, odciętego od wścibskich sąsiadów miejsca do życia; przepełnionego tragicznymi historiami, snującymi się po lesie duszami zmarłych i… ciszą. A tej potrzebowała ostatnimi czasy najbardziej.
- Po śmierci mojego męża wyraźnie dano mi do zrozumienia, że nie jestem mile widziana w kamienicy Mulciberów.- Powiedziała miękko. Jakoś zapomniała przy okazji powiedzieć, że sama stamtąd umknęła pod osłoną nocy jak szczur z tonącego okrętu.- Uznałam, że mieszkanie w hotelu, póki nie skończę remontu kamienicy w Little Venice będzie poniżej mojej godności, podobnie jak nocowanie w Ministerstwie albo na kanapie u Alexandra. Anthony zaoferował pomoc - nie było powodu, żeby odmówić.
To, że Lorien od zawsze była blisko Shafiq'a nie było żadną wielką tajemnicą. Przynajmniej dla Prewetta, który trzymał ich oboje pod opieką medyczną.

Cierpliwie znosiła wszelkie mniej i bardziej przyjemne zaklęcia diagnostyczne, starając się nawet nie drgnąć. To nie było trudne; po tylu latach szło się przyzwyczaić do niekiedy dziwnego uczucia przepływu magii przez ciało, miarowego szeptu kolejnych inkantacji. Czy trwało to dłużej niż zwykle? Może trochę, ale Lorien nie zwróciła na to szczególnej uwagi - jak zwykle skupiła się na wszystkim co miała do zrobienia. Przez ten pogrzeb dużo rzeczy w Ministerstwie zaczęło się nawarstwiać, kilka ważnych spraw czekało nieruszonych. No i jeszcze Louvain miał dzisiaj zacząć. Dzisiaj? Tak, chyba tak.
Z powrotem na ziemię ściągnął ją temat… ciastek w kuchni? Spojrzała na kuzyna wyraźnie zaskoczona.
- Basiliusie.- Jej głos po raz pierwszy uderzył w mocniejsze tony. Pozbawione gniewu co prawda, ale twarde. Nieprzejednane.- Nie chcę ciastek.- Dodała nieco łagodniej, ale z miejsca się nie poruszyła. Głównie dlatego, że nie chciała uskuteczniać niepotrzebnych wędrówek wte i wewte. Ciastka były.. zapewne kruche. Drapałyby w podrażnione gardło okruszkami o ostrych krawędziach jak papier ścierny. Może gdyby utopiła je w herbacie… Nie. Szczerze powiedziawszy zrobiło jej się nieco niedobrze na samą myśl o zjedzeniu takiej paskudnej papki. Pobladła jeszcze bardziej pod swoją solidną maską z makijażu.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Basilius Prewett (1612), Lorien Mulciber (2710)

Wiadomości w tym wątku
[01.09.972] Not yet corpses! | Basilius & Lorien - przez Lorien Mulciber - 13.12.2024, 11:22
RE: [01.09.972] Not yet corpses! | Basilius & Lorien - przez Basilius Prewett - 28.12.2024, 17:18
RE: [01.09.972] Not yet corpses! | Basilius & Lorien - przez Lorien Mulciber - 28.12.2024, 22:19
RE: [01.09.972] Not yet corpses! | Basilius & Lorien - przez Basilius Prewett - 29.12.2024, 18:51
RE: [01.09.972] Not yet corpses! | Basilius & Lorien - przez Lorien Mulciber - 05.01.2025, 00:55
RE: [01.09.972] Not yet corpses! | Basilius & Lorien - przez Basilius Prewett - 26.01.2025, 17:08
RE: [01.09.972] Not yet corpses! | Basilius & Lorien - przez Lorien Mulciber - 12.02.2025, 09:35
RE: [01.09.972] Not yet corpses! | Basilius & Lorien - przez Basilius Prewett - 12.02.2025, 16:09
RE: [01.09.972] Not yet corpses! | Basilius & Lorien - przez Lorien Mulciber - 17.02.2025, 13:25
RE: [01.09.972] Not yet corpses! | Basilius & Lorien - przez Basilius Prewett - 28.02.2025, 12:51
RE: [01.09.972] Not yet corpses! | Basilius & Lorien - przez Lorien Mulciber - 12.03.2025, 13:44

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa