31.01.2023, 19:02 ✶
19.03.1972r.
Vior,
to coś naprawdę specjalnego! Mój znajomy będzie grał w spektaklu Godryka Gryffindora i przyszedł do mnie, żebym mu pomógł stworzyć różdżkę godną jego bohatera, bo reżyser dał mu zwykły patyk. Pomyśleliśmy trochę o tym i wpadliśmy na pomysł, żeby wczepić w nią kamień przypominający te rubiny z jego miecza. Kojarzysz, co nie? No ale raczej żadnego z nas nie stać na tego typu ozdoby, wiadomo. Dlatego piszę do Ciebie.
Zawsze myślałem, że jadeity są tylko zielone. Zdziwiłaś mnie. Kwarc jest za jasny, nie robimy pereł dla Grubej Damy. Granat brzmi całkiem w porządku, ale nijak się nie orientuję, ile to może w ogóle kosztować. Mam wrażenie, że pewnie skończy się na szkle. Dzięki za pomoc, nie wiem, co bym bez Ciebie zrobił! Jak Ty myślisz? Lepiej zainwestować w taki granat (chociaż nie mam pojęcia, co na to Lovegood), czy podpierdzielić coś mugolom?
Nie rób mi tego! Teraz będę widział w głowie te małe salamandry w sombrero. Nie wierzę, że to mówię, ale chyba chciałbym się doprowadzić do takiego stanu.
Fergus