04.03.2025, 21:09 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 21:03 przez Helloise Rowle.)
She had a passionate longing for the garden,
the darkness, the pure sky, the stars.
the darkness, the pure sky, the stars.
Rozkoszuję się myślą, iż Natura jest tak przebogata w życie, że czasami tonie we krwi, że można poświęcić miriady jednych stworzeń, aby na nich żerowały inne, że delikatne organizmy można spokojnie zgnieść na miazgę, jak na przykład kijanki, które pożerane są przez czaple, czy żółwie i ropuchy rozgniatane na drodze.
Mądry człowiek prawdy owe pojmuje jako niewinność wszechświata.
Mądry człowiek prawdy owe pojmuje jako niewinność wszechświata.
— Walden, or Life in the Woods, Henry David Thoreau
działkowiczka ꕤ animal lover, nature enjoyer ꕤ make love and war ꕤ #STOPMungPharma ꕤ wyłącz Proroka, włącz myślenie ꕤ vegan ꕤ zaufaj Matce, ona ma dla ciebie plan ꕤ #saveKnieja
Poznajmy się bliżej
W lustrze Ain Eingarp spadłam w przepaść, a na jej dnie czekała bezkresna zieleń.
Bogin przyjmuje przy mnie formę surowych betonowych ścian ograniczających z każdej strony.
Amortencja pachnie mi lasem.
Mój patronus przyjmuje formę kuny.
Wróżbiarstwo to dla mnie fascynująca, choć nieodgadniona sztuka, którą darzę podziwem.
Za swoje największe osiągnięcie uważam to, że każdego dnia wędruję własną ścieżką, w której towarzyszy mi Stwórczyni. Nie biorę udziału w paradnym pochodzie współczesnych ludzi goniących za sztucznymi wartościami.
Stoję po stronie porządku naturalnego. (racist dogwhistling)
Moje serce nie należy.
Bogin przyjmuje przy mnie formę surowych betonowych ścian ograniczających z każdej strony.
Amortencja pachnie mi lasem.
Mój patronus przyjmuje formę kuny.
Wróżbiarstwo to dla mnie fascynująca, choć nieodgadniona sztuka, którą darzę podziwem.
Za swoje największe osiągnięcie uważam to, że każdego dnia wędruję własną ścieżką, w której towarzyszy mi Stwórczyni. Nie biorę udziału w paradnym pochodzie współczesnych ludzi goniących za sztucznymi wartościami.
Stoję po stronie porządku naturalnego. (racist dogwhistling)
Moje serce nie należy.
⎯⎯
PLAYLISTA || TABLICA || ZACZEPKI
dotknij trawy
Wielkie Filozofie i Inspiracje![[Obrazek: imgproxy.php?id=RIkngVq.png]](https://secretsoflondon.pl/imgproxy.php?id=RIkngVq.png)
![[Obrazek: imgproxy.php?id=0S91OG4.png]](https://secretsoflondon.pl/imgproxy.php?id=0S91OG4.png)