• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 8 Dalej »
Helloise

Helloise
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
alchemiczka, zielarka, leśnicza, stwórczyni
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suchych traw, żywicy i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
04.03.2025, 21:09  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 21:03 przez Helloise Rowle.)  

She had a passionate longing for the garden,
the darkness, the pure sky, the stars.

Rozkoszuję się myślą, iż Natura jest tak przebogata w życie, że czasami tonie we krwi, że można poświęcić miriady jednych stworzeń, aby na nich żerowały inne, że delikatne organizmy można spokojnie zgnieść na miazgę, jak na przykład kijanki, które pożerane są przez czaple, czy żółwie i ropuchy rozgniatane na drodze.
Mądry człowiek prawdy owe pojmuje jako niewinność wszechświata.
— Walden, or Life in the Woods, Henry David Thoreau

działkowiczka ꕤ animal lover, nature enjoyer ꕤ make love and war ꕤ #STOPMungPharma ꕤ wyłącz Proroka, włącz myślenie ꕤ vegan ꕤ zaufaj Matce, ona ma dla ciebie plan ꕤ #saveKnieja

usłysz mój manifest

[+]Wielkie Filozofie i Inspiracje
Remember thy Creator in the days of thy youth. Rise free from care before the dawn, and seek adventures. Let the noon find thee by other lakes, and the night overtake thee everywhere at home. There are no larger fields than these, no worthier games than may here be played. Grow wild according to thy nature, like these sedges and brakes, which will never become English bay. Let the thunder rumble; what if it threaten ruin to farmers' crops? That is not its errand to thee. Take shelter under the cloud, while they flee to carts and sheds. Enjoy the land, but own it not. 
— Walden, or Life in the Woods, Henry David Thoreau

I see it. I like it. I want it. I got it. 
— Ariana Grande

Therefore if any being be wholly and really ill, it must be ill with respect to the universal system. But if the ill of one private system be the good of others; if it makes still to the good of the general system (as when one creature lives by the destruction of another; one thing is generated from the corruption of another; or one planetary system or vortex may swallow up another), then is the ill of that private system no real ill in itself, any more than the pain of breeding teeth is ill in a system or body which is so constituted that, without this occasion of pain, it would suffer worse by being defective. 
— Characteristicks of Men, Manners, Opinions, Times, Lord Shaftesbury

I can make bad guys good for a weekend 
— Taylor Swift

A deep and sweet revery seizes your senses, and you lose yourself with a delicious drunkenness in the immensity of this beatiful system with which you identify yourself. Then all particular objects fall away; you see nothing and feel nothing except in the whole… I never meditate or dream more delightfully than when I forget my self. I feel indescribable ecstasy, delirium in melting, as it were, into the system of beings, in identifying myself with the whole of nature. 
— The Reveries of the Solitary Walker, Jean-Jacques Rousseau
[+]Nagrody publiczności
[Obrazek: imgproxy.php?id=RIkngVq.png][Obrazek: imgproxy.php?id=0S91OG4.png]

Poznajmy się bliżej

W lustrze Ain Eingarp spadłam w przepaść, a na jej dnie czekała bezkresna zieleń.
Bogin przyjmuje przy mnie formę surowych betonowych ścian ograniczających z każdej strony.
Amortencja pachnie mi lasem.
Mój patronus przyjmuje formę kuny.
Wróżbiarstwo to dla mnie fascynująca, choć nieodgadniona sztuka, którą darzę podziwem.
Za swoje największe osiągnięcie uważam to, że każdego dnia wędruję własną ścieżką, w której towarzyszy mi Stwórczyni. Nie biorę udziału w paradnym pochodzie współczesnych ludzi goniących za sztucznymi wartościami.
Stoję po stronie porządku naturalnego. (racist dogwhistling)
Moje serce nie należy.

⎯⎯

PLAYLISTA || TABLICA || ZACZEPKI

dotknij trawy
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Helloise - przez Helloise Rowle - 11.02.2025, 18:12
RE: Helloise - przez Baba Jaga - 04.03.2025, 21:09
RE: Helloise - przez Baba Jaga - 04.03.2025, 21:09
RE: Helloise - przez Helloise Rowle - 04.03.2025, 21:09
RE: Helloise - przez Helloise Rowle - 16.03.2025, 23:09