05.03.2025, 00:50 ✶
(05.03.2025, 00:34 )Eutierria napisał(a): Richard w spadku po Robercie przejął Olibanum (sklep ze świecami i kadzidłami). Znajduje się on w Podziemnych Ścieżkach. Robert miał Znajomość Półśwatka II, Richard ma o wadze I (w rozliczeniu miało być podbite na II). Czy ja muszę wykonywać rzut na lokację sklepu w podziemnych ścieżkach, czy to lokum chroni przepis, że znajduje się w Podziemnych Ścieżkach?
Popiół nie spada na twoją lokację, więc ona nie płonie, ale siłą rzeczy nie możesz dostać się na Ścieżki, ponieważ wejście zostało przesunięte i nikt Richardowi o tym nie powiedział. Musisz zdobyć fabularnie informacje o tym jak się tam dostać. Ewentualnie wysłać tam kogoś na zwiady. Mój wstępny werdykt jest taki, że Olibanum jest rozkradane przez złoczyńców ze Ścieżek.
Co w takim razie z teleportacją? Podobno można było się teleportować do swojego miejsca pracy, jeżeli znajdowało się w podziemnych ścieżkach. Zostaje jakaś tarcza ochronna uruchomiona przed teleportacją?
Rozumiem, że będzie trzeba się fabularnie dowiedzieć o zmianie wejścia, co nie stanowi dla mojej postaci problemu.
Jednakże nie rozumiem, na jakiej podstawie Olibanum ma być rozkradane? Skoro znajduje się w miejscu, do prowadzenia własnego interesu, aby Ministerstwo się nie czepiało, gdzie prowadzi się niezarejestrowane działalności, czy nielegalne interesy? Sklep zamknięty i nie sądzę, aby zatrudniony tam pracownik, nagle stwierdził że zostawi sklep otwarty i niezabezpieczony.