• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna Fontanna Szczęśliwego Losu [08.9.72, Spalona Noc] Just keep your eyes open | Morpheus & Jonathan

[08.9.72, Spalona Noc] Just keep your eyes open | Morpheus & Jonathan
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
10.04.2025, 21:50  ✶  

Struktura czasu była tak bardzo wątpliwa. Byle co mogło ją naruszyć. Jedna zgaszona świeca za dużo wprawiała świat w nowe linie, które nie powinny mieć miejsca. Morpheus starał się nie zastanawiać, ile nie-urodzonych dzieci miał na sumieniu, istnień, które nigdy nie zaistniały, chociaż powinny, bo złapał kogoś za ramię i zatrzymał go w drodze.

Znajoma twarz w przerażonym tłumie była mu pociechą, pewny siebie Jonathan, który potrafił obrócić wszystko w żart, w ostrą szpileczkę komentarza, bohaterski. Dotknięcie ramienia, kilka słów, które pokrzepiają, bo świat był tak bardzo niepewny, gdy płonęło wszystko. Nadal był roztrzęsiony, ale spychał swoje emocje głęboko w dół, nawet jeżeli zbierało mu się na wymioty.

Morpheus w ciemnej szacie, z troską w oczach, zniknął w stronę Pokątnej i zbyt szybko pojawił się przy fontannie.

To nie był ten sam Morpheus. Ten śmierdział spalenizną, a dolną połowę jego twarzy zasłaniała brudna, wilgotna szmata, przez którą ciężko mu się oddychało. W okolicach nosa mężczyzny postała brązowiejąca plama, a rozmierzwione szpakowate loki tylko nieznacznie przysłaniały krew, sączącą się z jego uszu. Jego całe ubranie było przypalone, w trzęsącej się dłoni trzymał różdżkę. Przekrwione oczy patrzyły na Selwyna dzikim spojrzeniem pełnym bólu. To nie był ten sam Morpheus.

Ten Morpheus cofnął się w czasie do Fontanny i chociaż tam stał, to wcześniej (później) przydarzyło mu się coś złego. Nietrudno sobie wyobrazić, co, gdy zamiast odpowiedzieć na nerwowy słowotok Jonathana, złapał go w niedźwiedzi uścisk i zacisnął dłoń na ubraniu urzędnika, przystawił twarz do jego ramienia i wydał z siebie zwierzęcy krzyk, nie dbając o to, że brudzi go popiołem, smrodem spalenizny i sadzą.

Ubranie Selwyna skutecznie go stłumiło, a Longbottom zaraz się opanował, odsuwając od niego na wyciągnięcie ramienia. Zdjął kawałek materiału, prawdopodobnie z jego własnej koszuli, z twarzy, zaczynając kaszleć, gorzej niż po ciągiem wypalonej paczce papierosów. Złożył się w pół, opierając dłonie na kolanach, próbując złapać oddech.

– Wiem. Już mi to mówiłeś... To znaczy... Powiesz mi to. Widziałem tylko Tessę, antykwariat stoi, jeszcze... – mówił prawie bez sensu. – Kurwa, nie zapytałem cię... nieważne.

Świat płonął, Morpheus przeklinał. Można ogłosić koniec świaa.

Przewaga rodowa: Zmieniacz czasu
Zwada: Słabe płuca

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Eutierria (722), Jonathan Selwyn (1628), Morpheus Longbottom (939)

Wiadomości w tym wątku
[08.9.72, Spalona Noc] Just keep your eyes open | Morpheus & Jonathan - przez Jonathan Selwyn - 07.04.2025, 21:38
RE: [08.9.72, Spalona Noc] Just keep your eyes open | Morpheus & Jonathan - przez Morpheus Longbottom - 10.04.2025, 21:50
RE: [08.9.72, Spalona Noc] Just keep your eyes open | Morpheus & Jonathan - przez Jonathan Selwyn - 11.04.2025, 17:36
RE: [08.9.72, Spalona Noc] Just keep your eyes open | Morpheus & Jonathan - przez Morpheus Longbottom - 08.05.2025, 15:28
RE: [08.9.72, Spalona Noc] Just keep your eyes open | Morpheus & Jonathan - przez Eutierria - 11.05.2025, 12:35
RE: [08.9.72, Spalona Noc] Just keep your eyes open | Morpheus & Jonathan - przez Eutierria - 20.05.2025, 16:39
RE: [08.9.72, Spalona Noc] Just keep your eyes open | Morpheus & Jonathan - przez Jonathan Selwyn - 11.05.2025, 16:50
RE: [08.9.72, Spalona Noc] Just keep your eyes open | Morpheus & Jonathan - przez Morpheus Longbottom - 30.05.2025, 13:51
RE: [08.9.72, Spalona Noc] Just keep your eyes open | Morpheus & Jonathan - przez Jonathan Selwyn - 10.06.2025, 20:18

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa