26.05.2025, 15:27 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.05.2025, 15:15 przez Alistair Anderson.)
Oto profil twojej postaci
Alistair Anderson – brytyjski czarodziej, absolwent Gryffindoru, obecnie pracownik Brygady Uderzeniowej Ministerstwa Magii. Z pozoru powściągliwy i uporządkowany, w rzeczywistości skrywa ogromne pokłady determinacji i wewnętrznego ognia. W młodości zasłynął jako wybitny szachista czarodziejów – dziś łączy umiejętność strategicznego myślenia z działaniami w terenie. Od zawsze kieruje się poczuciem obowiązku i potrzebą ochrony innych, co zaprowadziło go również do Zakonu Feniksa. Obdarzony darem aurowidzenia, analizuje ludzi z niezwykłą przenikliwością. Nie szuka rozgłosu, ale wie, kiedy trzeba działać – i nie zawaha się zrobić tego, co słuszne, nawet jeśli kosztuje go to więcej, niż chciałby przyznać.
Poznajmy się bliżej
♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... siebie – spokojnego, bez strachu, siedzącego w cichym domu z szachownicą i świadomością, że nikomu nic nie grozi.
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę... zniszczonej Strażnicy i krzyku, że nikogo nie udało się uratować.
♦ Amortencja pachnie mi... ciepłym pergaminem, kurzem starych ksiąg i zapachem bergamotki w herbacie.
♦ Moje ulubione zaklęcie to... Protego Maxima – bo zanim zaatakujesz, najpierw chroń.
♦ Mój patronus przyjmuje formę... wilka – lojalnego, uważnego, wiernego swojej watasze.
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie... trochę bajka, trochę intuicja – nie wszystko da się zmierzyć, nie wszystko zrozumieć.
♦ Czarna magia? Cóż... nie ma dla niej usprawiedliwienia. Każdy wybór ma konsekwencje.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... to, że nadal walczę. Mimo wszystkiego.
♦ Stoję po stronie... tych, którzy nie mają nikogo innego, kto by ich obronił.
♦ Moje serce należy do... Zakonu. Ale jeśli kiedyś znajdzie się ktoś, kto zrozumie ciszę bardziej niż słowa... Może i do niej.