• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 9 Dalej »
RE: [Jesień 72, 8-9.09 Spalona Noc, Julian & Mille] Flash to the Rescue

RE: [Jesień 72, 8-9.09 Spalona Noc, Julian & Mille] Flash to the Rescue
twój stary
I am not the man you knew
I know that you've been waiting
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
auror
181 cm, ciemne oczy i włosy z siwizną, wąsy

Julián Bletchley
31.05.2025, 17:29  ✶  
Na gniewne i rozżalone pytanie, którego nie zadała, pewnie odpowiedziałby ,,nie jesteś rozczarowaniem, Moody’’. Takie pytanie jednak nie padło, a on nie miałby prawa, aby na nie odpowiadać. W jego oczach Mills była trochę taką dziedziczką chaosu. Wnuczką wojny. Tylko że w tamtym momencie patrząc na nią nie widział brudnego dresu, nie słyszał przekleństw, nie czuł złości ani nie mierzył się z jej zaciętą miną, która zazwyczaj służyła jej za pancerz. Do jego braku z kolei nie był przyzwyczajony. Nie ujrzał również obrazu jej ojca, mimo że znał przecież mężczyznę.

Kobieta chwyciła go za brudne, oblepione już zaschniętą, czerwoną farbą dłonie, a jej dotyk uziemił go, sprowadził z powrotem do rzeczywistości. Widok znajomej twarzy przebił się przez mgłę szaleństwa, a omamy słuchowe ucichły. Prawdziwa obecność brygadzistki wystarczyła, aby zaczął znowu oddychać.
— Czyli nie słyszałaś tego — wymamrotał do siebie. — Zajebiście się słucha, jak ktoś ci mówi, że jesteś jednocześnie zdrajcą i szlamą na jednym wydechu. Kurwa mać, po prostu mistrzostwo — Julek odwrócił na chwilę spojrzenie i zawiesił wzrok ponad swoim ramieniem, gdzie właśnie wypalało się jeszcze echo tamtych słów. — Jak ogień, to i dym... Podejrzewam, że to on wywołał omamy słuchowe. Nawdychałem się tego syfu od samego zmierzchu. Wszyscy to łykamy, ale mnie oczywiście musiało dojebać po swojemu. Nie byłem jeszcze nawet w Ministerstwie, a już mam tego po kokardę — burknął. Był całkiem niezłym oklumentą, więc siła wywołanych halucynacji musiała być potężna. Zacisnął palce na jej własnych nieświadomie celem oddzielenia myśli od lęku, kiedy wspomniała o… O… Jego Imię… Chciał to z siebie wyrzucić. Rzucić na ziemię, rozdeptać, może i wyrzygać, jeśli będzie trzeba, byleby przestało gnić mu pod żebrami.
— Pytałem, czy z tobą wszystko w porządku, bo z całej ekipy... Tylko ciebie spotkałem. Reszta to dym, ogień i... — coś jeszcze. Czarny Pył śledzący go. — Widziałem Brennę Longbottom. Wy w ogóle działacie według jakiegoś planu, czy wszyscy lecicie na pałę? — spytał dość ostro. Niestety (stety!), niezdarna ojcowska troska wylała się z tonu jego głosu zanim zdążył ją zatrzymać... Zresztą, już po raz drugi podczas tej Spalonej Nocy.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Julián Bletchley (1563), Millie Moody (1724), Pan Losu (29)

Wiadomości w tym wątku
RE: [Jesień 72, 8-9.09 Spalona Noc, Julian & Mille] Flash to the Rescue - przez Millie Moody - 23.05.2025, 21:36
RE: RE: [Jesień 72, 8-9.09 Spalona Noc, Julian & Mille] Flash to the Rescue - przez Julián Bletchley - 24.05.2025, 22:53
RE: [Jesień 72, 8-9.09 Spalona Noc, Julian & Mille] Flash to the Rescue - przez Pan Losu - 24.05.2025, 22:53
RE: RE: [Jesień 72, 8-9.09 Spalona Noc, Julian & Mille] Flash to the Rescue - przez Millie Moody - 26.05.2025, 09:42
RE: RE: [Jesień 72, 8-9.09 Spalona Noc, Julian & Mille] Flash to the Rescue - przez Julián Bletchley - 28.05.2025, 19:04
RE: RE: [Jesień 72, 8-9.09 Spalona Noc, Julian & Mille] Flash to the Rescue - przez Millie Moody - 29.05.2025, 12:51
RE: RE: [Jesień 72, 8-9.09 Spalona Noc, Julian & Mille] Flash to the Rescue - przez Julián Bletchley - 31.05.2025, 17:29
RE: RE: [Jesień 72, 8-9.09 Spalona Noc, Julian & Mille] Flash to the Rescue - przez Millie Moody - 31.05.2025, 19:47
RE: RE: [Jesień 72, 8-9.09 Spalona Noc, Julian & Mille] Flash to the Rescue - przez Julián Bletchley - 07.06.2025, 14:09

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa