• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Jesień 1972, 8 września // Ja te panele sprowadzałam z Finlandii

Jesień 1972, 8 września // Ja te panele sprowadzałam z Finlandii
cupcake
I just wanted you to know
That baby, you the best
sława
VII
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
celebryta, cukiernik, kucharz
Wysoki mężczyzna, mający ok 183 cm wzrostu, niebieskie oczy i blond włosy. W towarzystwie przyjaciół i zaciszu własnego domu zapuszcza brodę, którą goli na poczet zdjęć do gazet i wydarzeń towarzyskich. Jowialny człowiek, który zazwyczaj uśmiecha się do wszystkich niezależnie od sytuacji.

Bertie Bott
13.07.2025, 05:08  ✶  
Bertie rozumiał zażyłości, jakimi było w stanie darzyć się przedmioty. Szczególnie te stare, które wiązały człowieka z niewielkimi odpryskami przeszłości, które wydawały się bliskie sercu i ogrzewały je swoim ciepłem. Sam należał do tych, którzy cenili sobie pamiątki i nawet jeśli nie zasypywał półek ich całymi górami, to większość przedmiotów w jego dworku nosiła ze sobą jakąś historię. Nie mógł niestety pochwalić się niczym, co wiązałoby go z dzieciństwem, bo to wcale nie należało do najprzyjemniejszych. Nie kiedy spędzało się je w sierocińcu, bez bliskości rodziny, a szkolne mury zawsze nosiły ze sobą widmo powrotu do pozbawionego rodzinnego ciepła budynku w czasie wakacji.

Ten kotek, ten po którego wdarła się tutaj Primrose, wyrażał w jego mniemaniu więcej niż tysiąc słów. Oczywiście, w aktualnej sytuacji, kiedy szarpały nim jakże sprzeczne emocje, całość wydawała się absurdem, ale gdyby tylko mogli przyśpieszyć czas i znaleźć się w bezpiecznym miejscu? Z ciepłym uśmiechem powiedziałby jej, że rozumie - nawet jeśli pewnie takich słów wcale od niego nie potrzebowała. Ba, może nawet obwiniała go nieco o to, że jej dom płonął, w końcu wcale nie należał do jakiejś bogatej, dobrze urodzonej arystokracji, a jego poglądy... cóż, były dobrze znane, przez niektórych potępiane i na niego również ściągnęły tego wieczoru problemy.

Próbował ją podnieść, ale niestety, było tak cholernie gorąco że pot lał mu się z czoła i wślizgnął do oczu, a on w wyniki wszystkiego co sprzeniewierzyło się przeciwko niemu - wylądował na ziemi. Nie, nie na ziemi, na stercie jakichś ubrań od czego zrobiło mu się jeszcze bardziej gorąco. Nawet nie ze wstydu, a z faktu jak blisko ognia się w tym momencie znalazł. Poderwał się, dłońmi trzepiąc spodnie, chcąc w ten sposób zapobiec wszelkiemu samozapłonowi. Było dobrze, no dobrze - nie było źle. Obydwoje żyli, ogień się palił, owszem, ale mogli teraz uciec, zapomnieć o tym przewróceniu i... i wtedy Bertie sobie uświadomił, ze Primrose wcale się nie podniosła, tylko dalej grzebała w stercie tlących się ubrań.

Bott uczynił znak ku czci Matki, jakby właśnie stał się najgorliwszym jej wyznawcą, a potem obiecał bogini, że jeśli nie pozwoli im umrzeć to pojawi się na najbliższej mszy.

Odetchnął szybko, a potem znowu spróbował złapać Primrose, unieść ją w powietrze i porwać stąd, żeby wynieść ją z palącego się domu. Pal licho kotka - niestety dla pluszaka, ale jego pani najwyraźniej była w takim stanie że była w stanie spłonąć żywcem, byleby tylko zrealizować cokolwiek co właśnie miała w głowie.

//błagam rzucie na af i podniesienie prim, udaj się xD
Rzut N 1d100 - 98
Sukces!
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Bertie Bott (2252), Mirabella Plunkett (245), Primrose Lestrange (2608)

Wiadomości w tym wątku
Jesień 1972, 8 września // Ja te panele sprowadzałam z Finlandii - przez Primrose Lestrange - 19.04.2025, 16:46
RE: Jesień 1972, 8 września // Ja te panele sprowadzałam z Finlandii - przez Bertie Bott - 19.04.2025, 17:19
RE: Jesień 1972, 8 września // Ja te panele sprowadzałam z Finlandii - przez Primrose Lestrange - 25.04.2025, 14:09
RE: Jesień 1972, 8 września // Ja te panele sprowadzałam z Finlandii - przez Bertie Bott - 02.06.2025, 02:14
RE: Jesień 1972, 8 września // Ja te panele sprowadzałam z Finlandii - przez Mirabella Plunkett - 02.06.2025, 15:25
RE: Jesień 1972, 8 września // Ja te panele sprowadzałam z Finlandii - przez Primrose Lestrange - 09.06.2025, 01:04
RE: Jesień 1972, 8 września // Ja te panele sprowadzałam z Finlandii - przez Bertie Bott - 13.07.2025, 05:08
RE: Jesień 1972, 8 września // Ja te panele sprowadzałam z Finlandii - przez Primrose Lestrange - 20.07.2025, 10:21
RE: Jesień 1972, 8 września // Ja te panele sprowadzałam z Finlandii - przez Bertie Bott - 02.08.2025, 22:39
RE: Jesień 1972, 8 września // Ja te panele sprowadzałam z Finlandii - przez Primrose Lestrange - 06.08.2025, 10:28
RE: Jesień 1972, 8 września // Ja te panele sprowadzałam z Finlandii - przez Bertie Bott - 13.08.2025, 09:23
RE: Jesień 1972, 8 września // Ja te panele sprowadzałam z Finlandii - przez Primrose Lestrange - 18.08.2025, 21:47
RE: Jesień 1972, 8 września // Ja te panele sprowadzałam z Finlandii - przez Bertie Bott - 27.08.2025, 15:33
RE: Jesień 1972, 8 września // Ja te panele sprowadzałam z Finlandii - przez Primrose Lestrange - 13.09.2025, 21:51
RE: Jesień 1972, 8 września // Ja te panele sprowadzałam z Finlandii - przez Bertie Bott - 18.09.2025, 03:27

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa