• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Ciastuś - sowa Bertiego

Ciastuś - sowa Bertiego
Z pierwszych stron gazet
I just wanted you to know
That baby, you the best
Wysoki mężczyzna, mający ok 183 cm wzrostu, niebieskie oczy i blond włosy. W towarzystwie przyjaciół i zaciszu własnego domu zapuszcza brodę, którą goli na poczet zdjęć do gazet i wydarzeń towarzyskich. Jowialny człowiek, który zazwyczaj uśmiecha się do wszystkich niezależnie od sytuacji.

Bertie Bott
03.05.2023, 15:10  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.09.2024, 20:45 przez Bertie Bott.)  
Sowa Bertiego
Ciastuś
Kod:
[koperta]
[align=right][i]XX.XX.XXXX,
Miejscowość[/i][/align]

Lorem ipsum

[align=right]Pozdrawiam,[/align]
[Podpis="Imię"][/koperta]
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
03.05.2023, 17:28  ✶  
Bertie, wziąłem sobie urlop na drugi i trzeci tydzień czerwca. Co powiesz na leśną randkę? Przez wziąłem sobie mam tu na myśli – Harper przymusiła mnie do urlopu, więc pewnie mogę jeszcze zmienić datę jeżeli Ci wtedy nie pasuje.

Alek

fear is the mind-killer.
constant vigilance
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
29.06.2023, 17:10  ✶  
Jak coś to przeżyłem, Harper, Effie i Ash też, Ida jest w Mungu, podobno może się nie obudzić.

A.

fear is the mind-killer.
constant vigilance

Alastor Moody
29.06.2023, 17:24  ✶  
Jak mnie stąd nie wyrzucą za chowanie zębów pod poduszki.

A.

fear is the mind-killer.
constant vigilance

Alastor Moody
15.07.2023, 12:08  ✶  
Jest. Chyba pierwszy raz w życiu czuję, że wszyscy macie rację, wyganiając mnie z pracy, ale... czy zabrzmię źle jeżeli napiszę, że marzę o odpoczęciu od wszystkich kobiet w swoim życiu?

A.

fear is the mind-killer.
the kind one
don't confuse my kindness for weakness
Mierząca trochę poniżej 160 cm, o okrągłej buzi i dużych, ciemnoniebieskich oczach. Jej włosy sięgają za ramiona, są lekko kręcone o ładnym, ciemnobrązowym odcieniu - najczęściej spina je w taki sposób, by nie przeszkadzały jej w pracy, choć zdarza się i to nie rzadko), by były starannie ułożone; niezależnie od fryzury, we włosy ma wpiętą charakterystyczną, żółtą spinkę w kształcie motyla. Dani ubiera się raczej schudnie, w stonowane barwy, nie wyróżniając się w tej kwestii od reszty społeczeństwa czarodziejów. Mówi z silnym, brytyjskim akcentem. Jej uśmiech, wcześniej szeroki i beztroski, stał się delikatny oraz sporadyczny, a śmiech, głośny i zaraźliwy słychać znacznie rzadziej (najczęściej zarezerwowany jest dla bliskich jej sercu). Pachnie malinami i piwoniami, jednak jest to bardzo subtelny i delikatny zapach.

Danielle Longbottom
22.07.2023, 23:08  ✶  
[Obrazek: jutTdcO.png]

let everything happen to you
beauty and terror
just keep going
no feeling is final
Lew Salonowy
Seeking to be whole
Driven by passion
Philip to mierzący 173 cm wzrostu wysportowany mężczyzna. Niebieskooki blondyn, którego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach i promienny uśmiech. Jego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach oraz promienny uśmiech. Przywiązuje dużą uwagę do swojego wizerunku, dopasowując swój ubiór do każdej sytuacji. Roztacza wokół siebie aurę niezachwianej pewności siebie.

Philip Nott
16.09.2023, 01:52  ✶  

Bertie,

Przyjacielu, czytałeś ostatni numer Proroka Codziennego? Na jego łamach została umieszczona zapowiedź mojego pojedynku na różdżki z Louvainem Lestrange. Mam nadzieję, że znajdziesz trochę czasu aby pojawić się wśród widowni podczas tego wydarzenia.

Pozdrawiam,

Philip

Do listu zostało dołączone imienne zaproszenie na widowisko dla dwóch osób
constant vigilance

Alastor Moody
17.09.2023, 19:33  ✶  
Bott, Idę przyjęli do Lecznicy Dusz, a mnie skierowali na tymczasowe stacjonowanie w Dolinie. Mogę zatrzymać się u Ciebie? W wolnym czasie mogę pomóc Ci z tym dachem.

A.

List przyszedł do Bertiego na początku maja.

fear is the mind-killer.
constant vigilance

Alastor Moody
17.09.2023, 19:40  ✶  
Coś się stało? Nie mam już pieniędzy żeby kupić nam piwo. Będę dzisiaj wieczorem.

A.

fear is the mind-killer.
constant vigilance

Alastor Moody
28.09.2023, 01:06  ✶  
Kartka położona obok idiotycznie wyglądającego breloczka, którego Moody zostawił na kuchennym blacie przed wyjściem do pracy o nieludzkiej porze (czytaj jako: nie zapiał jeszcze kogut).

Wszystkiego najlepszego. Gdybyś chciał opić to, że jesteś już stary, służbę kończę koło osiemnastej.

fear is the mind-killer.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa