15.07.2025, 10:17 ✶
(14.07.2025, 23:37 )Brenna Longbottom napisał(a): Pytanie - czy istnieje możliwość namierzenia (oraz sprawdzenia, ale pewnie zanim zbierze się jakieś info, trzeba wiedzieć, gdzie mieszkają/pracują) braci Bumfuzzle i co należałoby zrobić w tym kierunku? (Grałam póki co tylko sesję, że chce ich znaleźć, nie z samym szukaniem, bo nie wiem, jak się za to zabrać - czy jakieś podstawowe dane po prostu można wziąć z Ministerstwa i uznać, że się je posiada bez wielkich kampanii? Albo są regularnie zatrudniani na takich imprezach, więc jakiś artysta/mecenas może ich kojarzyć i uderzać do tych osób z sesjami? Czy może trzeba jakieś dane próbować kraść albo sprawdzać kroniki Hogwartu za nazwiskiem, co by poznać daty ich urodzenia i szukać wspólnych znajomych lub jeszcze inaczej kombinować? Mam tu rozegrać jakąś konkretną sesję/rzucać na coś konkretnego?)
Dane braci Bumfuzzle są dostępne w aktach zamkniętej sprawy. Jeśli chcesz (sama lub z kimś) rozegrać wykradzenie pozyskanie tych akt w całości, potrzebna będzie sesja z mg. Jeżeli chcesz tylko podejrzeć dokumenty dla uzyskania wspomnianego adresu - możesz założyć, że go masz.
Podjęcie próby skontaktowania się z nimi i dostania kolejnych informacji wymaga przeprowadzenia Śledztwa. To może być sesja z mg, ale też może być tylko jeden post z deklaracją jak to Śledztwo jest przeprowadzone. W takim poście musisz opisać jak chciałabyś podejść do tej rozmowy, ewentualnie z jakich umiejętności magicznych skorzystać w ramach infiltracji rodzeństwa. Możesz to robić sama lub z kimś - do dwóch dodatkowych osób.
Podlinkuj mi potem w temacie konsultacji start sesji lub post_y z deklaracją. W przypadku drugiego dam znać na którą Cechę rzucić w zależności od fabularnego opisu podjętych działań.
@Brenna Longbottom