15.07.2025, 11:48 ✶
—13/08/72—
Dział Administracji Wizengamotu
Departament Przestrzegania Prawa Czarodziejów
Gabinet Naczelnego Maga Wizengamotu S. Crouch
Londyn, 13.09.1972
Gabinet Naczelnego Maga Wizengamotu S. Crouch
Londyn, 13.09.1972
Dział Administracji Wizengamotu
Gabinet Sędzi L. Mulciber
Gabinet Sędzi L. Mulciber
Droga Lorien,
Z uwagą i zrozumieniem zapoznałam się z Twoim listem. W pełni podzielam Twoje zaniepokojenie sytuacją, jaka zapanowała w naszym Departamencie. Dziękuję Ci za ten głos — szczery, pełen troski, a zarazem ukierunkowany na konkretne rozwiązanie.
Z mojej strony zapewniam, że niezwłocznie uruchomię stosowne procedury, które umożliwią tymczasowe oddelegowanie pana Louvaina Lestrange’a do wsparcia naszych działań w ramach struktur Wizengamotu. Twoja osobista rekomendacja ma dla mnie istotną wagę i ufam Twojej ocenie kandydata, zwłaszcza w zakresie jego sumienności i potencjału do dalszego rozwoju.
Pragnę jednak podkreślić, że specyfika pracy w naszym Departamencie jest w sposób zasadniczy odmienna od tej, z jaką miał do czynienia dotychczas. Decydujące będzie więc nie tyle jego dotychczasowe doświadczenie, ile rzeczywiste wyniki pracy w nowych warunkach, pod Twoją bezpośrednią opieką.
Z uwagi na charakter przydziału, pan Lestrange zostanie objęty statusem stażysty sądowego, z wszystkimi wynikającymi z tego ograniczeniami w dostępie do danych i akt spraw bieżących. Forma tego przeniesienia pozostaje tymczasowa na okres dwóch miesięcy i będzie na bieżąco ewaluowana.
Nie musisz już kierować żadnych informacji do Sz. P. W. Carrowa – jego biuro zostało powiadomione kanałami wewnętrznymi.
Dziękuję Ci za Twoją inicjatywę i czujność. To dzięki takim głosom nasz system nie ulega odczłowieczeniu.
Z wyrazami szacunku,
Samatha Crouch
Naczelna Sędzina Wizengamotu