07.08.2025, 13:10 ✶
– Gdyby od tego zależało, czy krzyczący po łacinie pacjent przestanie skakać po walizkach i wygłaszać dziwne sentencje to tak. Spytałbym – powiedział, przez chwilę rozważając czy miał czas podrażnić się nieco jeszcze z bratem i spytać A czy mamy pewność, że dowody na jego podbój Galii nie zostały sfabrykowane?, ale... No nie miał na to czasu i nie chciał też drażnić młodszego z Prewettów. – To świetnie. Potrzebuję pomocy. Miałbyś czas skoczyć ze mną na chwilę na Pokątną? Mój pacjent mówi po łacinie i potrzebujemy kogoś, kto przetłumaczy co się dokładnie stało, abym mógł to odwrócić. Nie zajmie to dużo czasu
Na chwilę zamilkł i skrzywił się gdy coś sobie uświadomił.
– A przynajmniej mam nadzieję. Będziemy musieli poczekać na jego bardziej... Spokojny moment. Mogę ci potem postawić obiad, lub kawę. Chyba że miałeś jakieś plany z Moną?
Zerknął przez ramię brata, aby sprawdzjć, czy w mieszkaniu nie było kobiety, ale nie zobaczył nikogo poza kotem. Może dobrze wyszło, że w wolnej chwili został zaatakowany koniecznością leczenia dziwnego przypadku klątwy? Przynajmniej miał czas porozmawiać z bratem i sprawdzić jak się trzymał po tym wszystkim. No i jak mu się żyło z Moną. Zwłaszcza że kiedy jednak nie mieszkali razem, trudniej mu było znaleźć po pracy czas i siły na spotkania.
Na chwilę zamilkł i skrzywił się gdy coś sobie uświadomił.
– A przynajmniej mam nadzieję. Będziemy musieli poczekać na jego bardziej... Spokojny moment. Mogę ci potem postawić obiad, lub kawę. Chyba że miałeś jakieś plany z Moną?
Zerknął przez ramię brata, aby sprawdzjć, czy w mieszkaniu nie było kobiety, ale nie zobaczył nikogo poza kotem. Może dobrze wyszło, że w wolnej chwili został zaatakowany koniecznością leczenia dziwnego przypadku klątwy? Przynajmniej miał czas porozmawiać z bratem i sprawdzić jak się trzymał po tym wszystkim. No i jak mu się żyło z Moną. Zwłaszcza że kiedy jednak nie mieszkali razem, trudniej mu było znaleźć po pracy czas i siły na spotkania.