• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
02.09.1972r. / ¡Buenos días, mi ángel guardián! (Lupin x Black)

02.09.1972r. / ¡Buenos días, mi ángel guardián! (Lupin x Black)
Czarodziej
Life is a tragedy, darling. At least mine comes with good wine and better company
krew
genetyka
zawód
Wzrost: 1,75m Oczy: niebieskie Porusza się niedbale, ale władczo - jakby cały świat należał do niego. Nie nosi typowych szat czarodziejów - tych przypominających sutanny, raczej ubiera się w dżinsy, koszule lub t-shirty i do tego ramoneski. Na przyjęcia chodzi w bardziej eleganckich szatach, przypominających ubiory arystokracji z XIX wieku. Może sprawiać wrażenie nieprzyjemnego i trudno dostępnego.

Dacre Black
20.08.2025, 14:41  ✶  

Oczywiście, że Dacre zauważył reakcję przyjaciela na swoje wyjście w ręczniku, choć musiał przyznać, że nie spodziewał się aż zakrztuszenia. Dla niego to było normalne, że jak się kąpał, to mógł swobodnie przyjść do salonu w ręczniku: przecież najważniejsze było zasłonięte, a chodzenie w samym ręczniku czy majtkach było dla niego normalne jeszcze w Hogwarcie, kiedy chodził tak po dormitorium, póki nie złapał jakichś ubrań. Nigdy na nikim nie robiło to większego wrażenia, bo przecież przy kolegach można. O co więc teraz chodziło...?

- Jakbyś nigdy nie widział mnie w takim stanie - skomentował, powstrzymując przewrócenie oczami. Przyjął od Ozzy'ego piwo i podążył wzrokiem za jego spojrzeniem, spływającym po ciele Dacre wraz z tą kropelką. Uniósł kącik ust, zauważając, gdzie to przyjacielskie spojrzenie zawisło na dłużej.

- W czymś ci pomóc...? - zapytał rozbawiony, widząc te płonące wilcze ślepia i to nerwowe przełknięcie śliny. Napił się i zerknął znów na czekoladki, mając na nie coraz większą ochotę. Tak, to prawda, że nie potrzebował ludzkiego jedzenia i nie dawało mu ono dosłownie żadnych korzyści energetycznych czy odżywczych, ale przecież czekoladki i piwo to było coś, czego nieraz trudno sobie odmówić, zwłaszcza w towarzystwie przyjaciela.

- Dobra, pokaż, co tam przyniosłeś - powiedział, wziął od niego pudełko i przeszedł do stołu, żeby tam odstawić butelkę i rozpakować bombonierkę. Czekoladki prezentowały się naprawdę ładnie i smakowicie: były zdobione w kształty kwiatów odlane z czekolady; przyprószone złotym i srebrnym brokatem spożywczym. Wzory kwiatowe były rzeczywiście wymyślne i bardzo ładne, zachęcające. Dacre chwycił jedną i wsunął do swoich ust. Po rozgryzieniu po jego języku rozlała się przyjemna słodycz, jakby różana z dodatkiem czegoś innego, czego w pierwszym momencie Black nie umiał zidentyfikować. Była smaczna, przywodząca na myśl coś ekskluzywnego - mężczyzna pomyślał, że te czekoladki muszą być z jakiejś wyższej półki.

- Bardzo dobre, dziękuję - powiedział - Teraz idę do pokoju swego, by przywdziać strój godny, schludny dla niego.

Nieco zdziwiła go ta rymowanka, która wypłynęła z jego ust, ale po chwili zaskoczenia poruszył tylko brwiami, roześmiał się i odpłynął w stronę sypialni, żeby narzucić coś na siebie. Wrócił niedługo potem, już ubrany w białą, luźną koszulę i czarne spodnie. Nie kłopotał się jednak zakładaniem jakichkolwiek butów: nie znosił mieć czegokolwiek na stopach, dłoniach i głowie, więc na te części ciała zakładał coś tylko wtedy, kiedy absolutnie musiał.

@Osiris Lupin
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dacre Black (1532), Osiris Lupin (1299)

Wiadomości w tym wątku
02.09.1972r. / ¡Buenos días, mi ángel guardián! (Lupin x Black) - przez Osiris Lupin - 19.08.2025, 17:12
RE: 02.09.1972r. / ¡Buenos días, mi ángel guardián! (Lupin x Black) - przez Dacre Black - 19.08.2025, 19:51
RE: 02.09.1972r. / ¡Buenos días, mi ángel guardián! (Lupin x Black) - przez Osiris Lupin - 20.08.2025, 14:07
RE: 02.09.1972r. / ¡Buenos días, mi ángel guardián! (Lupin x Black) - przez Dacre Black - 20.08.2025, 14:41
RE: 02.09.1972r. / ¡Buenos días, mi ángel guardián! (Lupin x Black) - przez Osiris Lupin - 20.08.2025, 17:30
RE: 02.09.1972r. / ¡Buenos días, mi ángel guardián! (Lupin x Black) - przez Dacre Black - 20.08.2025, 18:19
RE: 02.09.1972r. / ¡Buenos días, mi ángel guardián! (Lupin x Black) - przez Osiris Lupin - 20.08.2025, 20:51
RE: 02.09.1972r. / ¡Buenos días, mi ángel guardián! (Lupin x Black) - przez Dacre Black - 21.08.2025, 01:42

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa