01.09.2025, 14:51 ✶
Gdy Moody wrócił od Harper, Harriera nie było w pomieszczeniu, stażysty zresztą też nie. Bałagan był uprzątnięty, jedynym wspomnieniem tego ambarasu był wiszący na ścianie kalendarz. Ah, no i świeczkowy kutas, do którego tasiemką zawiązaną w kokardę przyczepiony był list Abbotta - w taki sposób, aby świeczka ukazała się odbiorcy dopiero po odczepieniu pergaminu.
A coś ty, nawet woskowe manekiny nie będą gorsze od tych teraz. Ja wiem, że każdy gdzieś zaczyna, ale czy poprzeczka jest aż tak niska?
Odczep się od mojego węgorza. Długi, dobry, jakościowy.
Stażysta tylko obił sobie dupę, był zawstydzony faktem, że zapatrzył się na rybie bimbały. Chyba trzeba będzie ściągnąć ten kalendarz, a szkoda. Taki skarb.
Całuski i podziękowania za wspaniałą dywersję, kupię ci piwo. Albo dwa. Może odblokuje nam to ostatnią stronę kalendarza.
A coś ty, nawet woskowe manekiny nie będą gorsze od tych teraz. Ja wiem, że każdy gdzieś zaczyna, ale czy poprzeczka jest aż tak niska?
Odczep się od mojego węgorza. Długi, dobry, jakościowy.
Stażysta tylko obił sobie dupę, był zawstydzony faktem, że zapatrzył się na rybie bimbały. Chyba trzeba będzie ściągnąć ten kalendarz, a szkoda. Taki skarb.
Całuski i podziękowania za wspaniałą dywersję, kupię ci piwo. Albo dwa. Może odblokuje nam to ostatnią stronę kalendarza.
H.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man; true nobility is being superior to your former self.”