• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn Klinika magicznych chorób i urazów v
« Wstecz 1 2
[kwiecień, 1972] Gdzie wsadziłeś rękę?! – F. Ollivander&R.Rowle

[kwiecień, 1972] Gdzie wsadziłeś rękę?! – F. Ollivander&R.Rowle
"Toby"
There's a starman waiting in the sky
He'd like to come and meet us
krew
genetyka
zawód
Fergus jest dość wysoki, bo mierzy metr osiemdziesiąt wzrostu, a do tego dość chudy. Patrząc na niego, ma się wrażenie, że może się złamać na pół. Ma długie, wiecznie rozczochrane włosy, które związuje, kiedy musi się skupić lub nad czymś pracuje i brązowe oczy w odcieniu czekolady. Zazwyczaj jest dosyć nerwowy i intensywnie gestykuluje, kiedy mówi. Jest leworęczny.

Fergus Ollivander
19.02.2023, 20:35  ✶  
Zaśmiał się, bardziej z nutą złości niż radości. Fakt, żart był dość kiepski, chociaż Fergus miał powoli do siebie dojść, więc prędzej czy później rzeczywiście będzie mógł się z całej tej sytuacji nabijać.
- Zawsze to jakiś sposób, co nie? – mruknął i wzruszył ramionami. Przynajmniej tyle mógł robić bez naruszania obolałej ręki. – Wszedłem do gabinetu, w którym pracował nad tym przedmiotem. Ot, cała filozofia. Chwila nieuwagi i dałem się złapać durnej klątwie. Przynajmniej ty nie obwiniaj Flinta, bo to naprawdę nie jego wina. Jedynie moja własna głupota.
Tłumaczył już tę sytuację tak wiele razy, a mimo to wciąż było to dosyć trudne. Całe to przypominanie sobie, co się po kolei wydarzyło. Wspomnienie uczucia bólu i przerażenia. Myśl o tym, jak bardzo Castiel musiał być teraz na niego wściekły. I fakt, że naraził nie tylko ich dwójkę, ale również Brennę i Danielle Longbottom. Jak miałby przejść nad tym do porządku dziennego?
- Do niczego mnie nie zmuszał – warknął, trochę aż nadto się unosząc. Westchnął, próbując się uspokoić. Regina nie zasłużyła sobie na takie traktowanie. Powinien być dla niej milszy, skoro odwiedziła go, ofiarowując torbę słodyczy i towarzystwo w tym nad wyraz nudnym otoczeniu. – Sam tego dotknąłem. Szczerze? Uratował mi życie. To jedyne jego przewinienie.
A może bardziej zasługa? Biorąc pod uwagę to, jak w ostatnim czasie wyglądała codzienność Fergusa, chyba wolałby naprawdę zostać duchem. Wystarczyło chociażby wspomnieć kłótnię jego ojca z Elliottem Malfoyem tuż nad łóżkiem, w którym leżał młody Ollivander. Większego wstydu nigdy się nie najadł.
- Co? Nie, nie potrzebuję lekarza, wszystko ze mną w porządku – zapewnił ją i przyłożył dłoń do policzka, uświadamiając sobie, że rzeczywiście był trochę aż nadto ciepły. – Nic mi nie jest. Uzdrowiciele twierdzą, że zdjęli całą klątwę. Może zmieńmy temat? Jak tam Cymbał?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Fergus Ollivander (1567), Regina Rowle (971)

Wiadomości w tym wątku
[kwiecień, 1972] Gdzie wsadziłeś rękę?! – F. Ollivander&R.Rowle - przez Regina Rowle - 16.01.2023, 02:26
RE: [kwiecień, 1972] Gdzie wsadziłeś rękę?! – F. Ollivander&R.Rowle - przez Fergus Ollivander - 17.01.2023, 19:37
RE: [kwiecień, 1972] Gdzie wsadziłeś rękę?! – F. Ollivander&R.Rowle - przez Regina Rowle - 18.01.2023, 04:22
RE: [kwiecień, 1972] Gdzie wsadziłeś rękę?! – F. Ollivander&R.Rowle - przez Fergus Ollivander - 18.01.2023, 19:58
RE: [kwiecień, 1972] Gdzie wsadziłeś rękę?! – F. Ollivander&R.Rowle - przez Regina Rowle - 22.01.2023, 19:40
RE: [kwiecień, 1972] Gdzie wsadziłeś rękę?! – F. Ollivander&R.Rowle - przez Fergus Ollivander - 22.01.2023, 21:52
RE: [kwiecień, 1972] Gdzie wsadziłeś rękę?! – F. Ollivander&R.Rowle - przez Regina Rowle - 18.02.2023, 05:18
RE: [kwiecień, 1972] Gdzie wsadziłeś rękę?! – F. Ollivander&R.Rowle - przez Fergus Ollivander - 19.02.2023, 20:35

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa