Heather zastanawiała się tylko, czy to była jej wina. Nie zdarzyło się jej jeszcze przeżyć czegoś podobnego, także było to dla niej nowe doświadczenie. Miała wrażenie, że wszystko dzieje się, jak powinno, że czuć między nimi chemię, że nie robią nic na siłę. Jak widać jednak nie zawsze wszystko było takie oczywiste i wbrew temu co się jej wydawało nie za każdym razem było idealnie. Zaskakujące - kolejne nowe doświadczenie w dosyć młodym życiu panny Wood.
Nie zamierzała jednak tego roztrząsać, nie było w końcu o czym za bardzo mówić. Najlepszym zdarzały się niepowodzenia, także i Theo mogła się powinąć noga. Może jeszcze będzie miała szansę sprawdzić, czy zawsze tak to u niego wygląda. Zdecydowanie łatwiej przychodziły jej zbliżenia z Cameronem i Charliem - zapewne gdyby coś takiego im się przytrafiło to by to od razu przegadali, bo nie mieli przed sobą żadnych sekretów. W przypadku Lovegooda nie byli jednak jeszcze na takim etapie znajomości.
- Faktycznie jesteś zbyt skromny, jak na swoje umiejętności. - Rzekła z podziwem. Ona sama sobie jak do tej pory nie zdawała sprawy z tego, jak wymagający jest to zawód, zapewne wielu było takich ignorantów jak ona. Dobrze, że dzisiaj Theo trochę jej więcej na ten temat wyjaśnił. - Naprawdę, możesz to dla mnie zrobić? - Odparła z entuzjazmem. Była to propozycja z tych nie do odrzucenia. Bardzo chętnie zobaczyłaby Theo w akcji. - Bardzo chętnie zobaczę, jak wyglądasz na scenie. - Nie, żeby była jakąś ogromną entuzjastką teatru, jednak jeśli chciał ją zaprosić, to bardzo chętnie pojawi się na przedstawieniu, pierwszy rząd brzmiał naprawdę atrakcyjnie.
- Bardzo chętnie, teraz to ja będę Ci mogła pokazać na co mnie stać. - Wyciągnęła rękę przed siebie. - Zniczuuu zapraszam. - Powiedziała w eter, a jej miotła podleciała do niej gotowa, aby Heather na nią wsiadła. Wood mieli swoje magiczne sztuczki, dzięki czemu ich miotły był trochę jak zwierzątka. Usiadła na miotle, po czym wzbiła się w powietrze. - W którą stronę lecimy? - Może warto by było ustalić jakieś zasady tego ścigania się?