• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 Dalej »
[23 kwietnia 1972] Kot z sumieniem to jak świnka morska - ani świnka, ani morska...

[23 kwietnia 1972] Kot z sumieniem to jak świnka morska - ani świnka, ani morska...
Gadający Kocur
krew
genetyka
zawód
Kot należący do Nory Figg i tylko do niej. Potrafi przemawiać ludzkim głosem i chętnie z tego korzysta. Towarzyski, przebywa w klubokawiarni "Nora Nory" i zaprasza wszystkich serdecznie do odwiedzin. Jeśli potrzebujesz się rozerwać w doborowym towarzystwie - przyjdź na Pokątną i szukaj Salema. Spełni ten wymóg z najwyższą przyjemnością.

Salem
20.02.2023, 14:46  ✶  
Nie spuszczał ślepi z mężczyzny. Ani trochę nie był przy nim rozluźniony. Charakterystycznie zwinięty i napuszony ogon zdradzał niepokój, odmianę strachu i nieufność. Dostroił się do najmniejszych ruchów Sauriela i trudno stwierdzić który z nich był drapieżnikiem a który ofiarą. Przyjmował pozycję do uniku bądź ataku, tak samo przyklejony do podłogi i napięty do granic kocich możliwości. Niełatwo było zignorować instynkt jednak był na tyle inteligentny aby sobie z tym poradzić. Teraz mógł zachować więcej samoświadomości skoro wiedział już, że należy być ostrożnym względem Sauriela. Skoro Nora go tutaj wpuściła to oznacza, że o niczym nie wiedziała… bądź odwrotnie, jest to fakt oczywisty o którym to Salem nie został poinformowany.
- Tak, głównie o to. Nie krwawisz. To nie jest wpisane w domenę osób żywych.- śledził wzrokiem jego twarz i dłonie gdy ten siadał. Zachowywał się jak żywy, jak normalny człowiek. Pachniał dziwnie. Im dłużej przy nim przebywał tym zbierał więcej zapachowych i emocjonalnych bodźców. Nie podobało mu się coś w jego napiętych dłoniach i to coś w kącikach ust - ten chłód, który wydawał się mościć na jego twarzy, gdyby tylko tego zapragnął. Instynkt Salema wył ostrzegawczo dlatego też kot nawet nie drgnął tylko wpatrywał się intensywnie w mężczyznę, niemalże wrośnięty pazurami i brzuchem w podłogę.
- Jesteś niebezpieczny. - oznajmił, nie mając w swojej wiedzy definicji słowa "wampir". Musi zapytać Norę… albo Brenny. Skoro czuł bijące niebezpieczeństwo ze strony Sauriela to znaczy, że musi chronić Norę. Spłaszczył uszy bliżej czaszki.
- Nawet komary mają w sobie krew.- był inteligentny jednak niektóre metafory wciąż znajdowały się poza zasięgiem jego możliwości intelektualnych. Cały czas uczył się ludzi i rozwijał się choć nie należał już do najmłodszych kotów.
- Nie wiem co dokładnie oznacza to słowo lecz nie podoba mi się ono kiedy na ciebie patrzę. Jestem inteligentny ale też posiadam wysoko rozwinięty instynkt, którego sygnałów nie zawsze potrafię wyjaśnić. Aktualnie mówi mi, że jesteś drapieżnikiem wkraczającym na mój teren. Wyjaśnij mi to.- uzyskał najważniejszą informację - Sauriel potwierdził brak krwawienia, nazwał siebie jakimś określeniem a więc wystarczyło zgłosić to Brennie i zostawić wszystko w jej rękach. Zamiast tego dopytywał. Chciał wiedzieć więcej aby…
- Chcę dokładnie wiedzieć z kim rozmawiam zanim się do tego ustosunkuję.- dopowiedział na głos. Jak ktoś "niebezpieczny" może mieć "rękę do zwierząt"? To mu się nie zgadzało, to sobie wzajemnie przeczyło i wprowadzało zamęt do jego kociego umysłu.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Salem (1809), Sauriel Rookwood (2429)

Wiadomości w tym wątku
[23 kwietnia 1972] Kot z sumieniem to jak świnka morska - ani świnka, ani morska... - przez Sauriel Rookwood - 08.02.2023, 13:18
RE: [23 kwietnia 1972] Kot z sumieniem to jak świnka morska - ani świnka, ani morska... - przez Salem - 14.02.2023, 20:23
RE: [23 kwietnia 1972] Kot z sumieniem to jak świnka morska - ani świnka, ani morska... - przez Sauriel Rookwood - 18.02.2023, 11:13
RE: [23 kwietnia 1972] Kot z sumieniem to jak świnka morska - ani świnka, ani morska... - przez Salem - 20.02.2023, 14:46
RE: [23 kwietnia 1972] Kot z sumieniem to jak świnka morska - ani świnka, ani morska... - przez Sauriel Rookwood - 20.02.2023, 21:20
RE: [23 kwietnia 1972] Kot z sumieniem to jak świnka morska - ani świnka, ani morska... - przez Salem - 20.02.2023, 22:27
RE: [23 kwietnia 1972] Kot z sumieniem to jak świnka morska - ani świnka, ani morska... - przez Sauriel Rookwood - 20.02.2023, 23:03
RE: [23 kwietnia 1972] Kot z sumieniem to jak świnka morska - ani świnka, ani morska... - przez Salem - 16.03.2023, 17:50

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa