29.09.2025, 14:23 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.09.2025, 14:25 przez Lorien Mulciber.)
16.09. około godziny 10: 30 list od Lorien dotarł do biura OMSHM w formie… na pewno nie origami. Raczej czegoś co miało być żurawiem, ale no… coś nie wyszło. Czymkolwiek to było - Anthony mógł odnieść wrażenie, że czyni obywatelski obowiązek i powinność, kiedy z trudem (jakim cudem ona to tak poskładała?? czy ktokolwiek jej powiedział, że zaklęcia nietrwałego przylepca się w origami nie stosuje??) rozprostował list.
Gdyby “żuraw” potrafił mówić z pewnością wyrzęziłby tylko “please kill me”. Ale nie mówił. Chwała Bogom.
Wszystko zapisane było na kartce z cotygodniowej katorgi jaką były jej wykłady z prawa brytyjskiego. Biedni stażyści najwyraźniej dzisiaj mieli u pani Mulciber jakiś egzamin…
Gdyby “żuraw” potrafił mówić z pewnością wyrzęziłby tylko “please kill me”. Ale nie mówił. Chwała Bogom.
Wszystko zapisane było na kartce z cotygodniowej katorgi jaką były jej wykłady z prawa brytyjskiego. Biedni stażyści najwyraźniej dzisiaj mieli u pani Mulciber jakiś egzamin…
( / 10pkt) Czy w sytuacji konfliktu międzyrasowego, u którego podstaw leży ratowanie zdrowia bądź życia mugoli, za nadrzędny uznany będzie Międzynarodowy Kodeks Tajności Czarodziejów i współistniejące brytyjskie dekrety prawne Ministerstwa Magii czy ustanowione brytyjskie prawo niemagiczne.
W odpowiedzi należy odnieść się do minimum trzech precedensów z historii współczesnego (1700-1950) prawodawstwa brytyjskiego i uzasadnić swoje stanowisko.
Antonio,
Czy chciałbyś się dzisiaj wybrać ze mną do Mulciber Manor na herbatę?
Wprost nie mogę się doczekać, żeby pokazać ci przepiękną odmianę róż, które wyhodowała moja ciocia Selina. Są niezwykłe, ale obawiam się, że niedługo przekwitną. W dodatku słyszałam, że to jeden z ostatnich ciepłych i rzeczywiście ładnych wieczorów w tym sezonie.
Musielibyśmy jednak wcześniej zajrzeć do mojej kamienicy przy Regent’s Canal.
Kończę dzisiaj trochę po 11, ale raczej nie wyjdę stąd wcześniej niż przed południem.
Zaczekaj na mnie w Atrium.
W odpowiedzi należy odnieść się do minimum trzech precedensów z historii współczesnego (1700-1950) prawodawstwa brytyjskiego i uzasadnić swoje stanowisko.
Antonio,
Czy chciałbyś się dzisiaj wybrać ze mną do Mulciber Manor na herbatę?
Wprost nie mogę się doczekać, żeby pokazać ci przepiękną odmianę róż, które wyhodowała moja ciocia Selina. Są niezwykłe, ale obawiam się, że niedługo przekwitną. W dodatku słyszałam, że to jeden z ostatnich ciepłych i rzeczywiście ładnych wieczorów w tym sezonie.
Musielibyśmy jednak wcześniej zajrzeć do mojej kamienicy przy Regent’s Canal.
Kończę dzisiaj trochę po 11, ale raczej nie wyjdę stąd wcześniej niż przed południem.
Zaczekaj na mnie w Atrium.
Z wyrazami miłości,
Lorien