09.10.2025, 22:45 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.10.2025, 16:10 przez Charlotte Mulciber.)
Charlotte Isabella Mulciber
Na pierwszy rzut oka widzisz srebrne tęczówki oczu, podkreślonych ciemną kreską. Długie, czarne rzęsy zdają się wzmacniać kontrast i uwydatniać cechę, zdradzającą chorobę genetyczną: srebrzycę. Gdy cofniesz się o krok, dostrzeżesz blond włosy, lekko falowane, zwykle rozpuszczone, które okalają bladą buzię. Zadarty nos i policzki przyozdabiają piegi, których Charlotte nigdy nie zakrywa. Sylwetkę ma szczupłą, przeciętną. Na prawej ręce znajduje się wędrujący, srebrny rumień - zmienia swoje położenie w zależności od kaprysu choroby. Często towarzyszą mu srebrne "zaczerwienienia", które powodują ból podczas drapania. Nasila się w sytuacjach stresowych.
Na drugi rzut oka masz przed sobą kobietę, która się pogubiła. Bez celu w życiu, bez planów, antyambitną, próbującą przeżyć. Pyskatą, hardą, nierzadko wulgarną. Impulsywną i gwałtowną, z gorącą głową, której nie ostudzą żadne rozsądne słowa. Spryciarę, której jedyną zaletą jest nie tylko urok osobisty, ale i umiejętność kręcenia rzeczywistością tak bardzo, że większość rzeczy uchodzi jej na sucho.
Zajrzyj w srebrne oczy, a dostrzeżesz duszę zepsutą, przeżartą przemocą i nienawiścią. Paskudny charakter maskowany jest przez uroczą maskę idiotki, ale nie waż się nie doceniać tej istoty - opuścisz gardę, a zaatakuje. Nie zabije cię, lecz sprawi ból, który będzie nieznośny i długotrwały. Ból, który będzie narastał i przeszkadzał w życiu niczym wrzód na umyśle, który wżera się głębiej i głębiej, aż w końcu pochłonie i twoją duszę.
Poznajmy się bliżej
♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... siebie we własnej, dużej rezydencji w otoczeniu kotów
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę... skinwalkera
♦ Amortencja pachnie mi... opium, pomieszanym z miętową pastą do zębów
♦ Moje ulubione zaklęcie to... Ascendio
♦ Mój patronus przyjmuje formę... lisa
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie... dar, który nie każdy posiadł - jest wiele hochsztaplerów, ale istnieją osoby z prawdziwym darem
♦ Czarna magia? Cóż... jest konieczna, żeby zaprowadzić porządek w naszym świecie
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... odcięcie się od przeszłości
♦ Stoję po stronie... Madame Fontaine
♦ Moje serce należy do... nikogo