• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Imajl - gęś Charlotte

Imajl - gęś Charlotte
Dama z gramofonem
And the violence, caused silence
Who are we mistaken?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
maledictus
zawód
Sędzia Wizengamotu
Czarownica o klasycznej, włoskiej urodzie odziedziczonej po matce. Ma ciemnobrązowe (z pierwszymi siwymi włosami) trudne do ujarzmienia loki, w które zwykle wpina złote spinki i ozdoby. Oczy - o bardzo nienaturalnym, kobaltowym kolorze. Bogowie pożałowali jej wzrostu. Ta poważna, dorosła kobieta ma zaledwie 149 cm wzrostu. Według kartoteki medycznej waży 37kg. Pachnie drogimi perfumami o zapachu jaśminu i ubiera się u magicznych projektantów, choć częściej można ją spotkać w przepisowym ministerialnym mundurku sędzi. Na przekór modzie czystokrwistych - uwielbia torebki, nienawidzi magicznych sakiew. Jej codzienna torebka z paryskiego magicznego domu mody jej zawsze wypchana po brzegi dokumentami, kosmetykami i innymi pierdołami, bez których nie może się obejść. Ogólnie to kobietą jest ułożoną, kulturalną, chociaż pierwsza dzień dobry na ulicy nie powie.

Lorien Mulciber
11.10.2025, 18:13  ✶  
07-06-1971

Droga Charlotte,

Nie będę Cię namawiać do pogodzenia z matką, więc powstrzymaj się przed podarciem tego listu i przeczytaj go do końca.
Nie będę Cię do niczego zmuszać ni nakłaniać, bo Merlin sam jeden wie, że nie ma nic bardziej upartego od nastolatki wypuszczonej w świat. I gorszego od urażonej, matczynej dumy, która wypuścić jej nie chce.
Żyjesz - to najważniejsze.

“Nokturn nie jest miejscem dla czystokrwistej, młodej kobiety.” Usłyszysz te słowa nie raz, nie dwa. Wiem, że gdy je usłyszysz przewrócisz ostentacyjnie oczami. Podejrzewam, że robisz to nawet teraz. Słusznie. Zrobiłabym na twoim miejscu to samo, bo z reguły takie mądrości padają z ust wszechwiedzących mężczyzn o ego większym niż oni sami.
Ale raz jeden przyznam im rację. Nokturn nie jest miejscem dla żadnej młodej i samotnej kobiety, nieważne jak magicznie uzdolnionej. Jest miejscem zepsutym, amoralnym, przepełnionym mrokiem i czarną magią. Miejscem, gdzie żeby przetrwać będziesz potrzebować złota lub sojuszników.
Tego drugiego ci nie mogę ofiarować. Znajdź ich.
Tego pierwszego zapewne nie zechcesz ode mnie przyjąć. Rozumiem to.

Lilianna oczekiwałaby ode mnie, że poślę za tobą ministerialne psy. Nie mówi tego wprost, ale wiem, że czeka aż to zaproponuję. Brygada nie raz nie dwa przyprowadzała do domu krnąbrne dziewczynki.
Nie zrobię tego. Nie użyję kontaktów i złota, żeby czujne oczy wisiały nad Tobą i czuwały jak harpie. Nie chcę, żeby Nokturn czuł, że jesteś śledzona przez Wizengamot.
Ale w zamian - wyślij mi co miesiąc notkę, że żyjesz. Możesz w swojej złości na świat wierzyć, że o Ciebie nie dbamy. Nie będzie to prawda.
Non c'è bene più grande della Famiglia, droga Lottie. Nie spóźnij się. BUM wie jak przetrząsnąć Nokturn i zajrzeć tam, gdzie inni się boją.
Całuję,
Lorien C.
PS. Jeśli kiedykolwiek, powtarzam, kiedykolwiek będziesz czegoś potrzebować; znajdziesz się w sytuacji bez wyjścia; popełnisz błąd i ogarnie cię bezradność; gdy każą ci się upodlić dla spłacenia długu lub splunąć na nazwisko, które nosisz - napisz do mnie. Bez tłumaczenia. Bez płaszczenia. Bez błagania i podziękowania. Napisz czego ci potrzeba, a otrzymasz to bez słowa.
Nokturn jest skurwiałym miejscem moje dziecko.
Nie pozwól, żeby zrobił kurwę i z ciebie.

Do listu dołączone było malutkie kieszonkowe dwukierunkowe lusterko na srebrnym łańcuszku. Na ramce wygrawerowano malutkie liście laurowe, poruszające się za sprawą magii jak od podmuchów wiatru.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Imajl - gęś Charlotte - przez Charlotte Mulciber - 09.10.2025, 22:48
RE: Imajl - gęś Charlotte - przez Bard Beedle - 11.10.2025, 15:40
RE: Imajl - gęś Charlotte - przez Bard Beedle - 11.10.2025, 16:42
RE: Imajl - gęś Charlotte - przez Lorien Mulciber - 11.10.2025, 18:13
RE: Imajl - gęś Charlotte - przez Richard Mulciber - 12.10.2025, 13:17
RE: Imajl - gęś Charlotte - przez Lorien Mulciber - 12.10.2025, 17:11
RE: Imajl - gęś Charlotte - przez Lorien Mulciber - 12.10.2025, 17:44
RE: Imajl - gęś Charlotte - przez Alexander Mulciber - 12.10.2025, 18:23
RE: Imajl - gęś Charlotte - przez Stanley Andrew Borgin - 12.10.2025, 19:57